Czy Grzesiek_67 ma wrócić
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Czy Grzesiek_67 ma wrócić
Oj jacy się wszyscy wrażliwi zrobili.
Nikt tu nikogo nie wyrzuca, Witek i Grzesiek sami się przestali pojawiać i nikt ich stąd nie gonił. Każdy sam decyduje, czy chce pisać czy nie - przymusu nie ma.
Natomiast jak ktoś chce bardachę robić, to niech sobie inne forum wybierze. Tu nie śmietnik.
Nikt tu nikogo nie wyrzuca, Witek i Grzesiek sami się przestali pojawiać i nikt ich stąd nie gonił. Każdy sam decyduje, czy chce pisać czy nie - przymusu nie ma.
Natomiast jak ktoś chce bardachę robić, to niech sobie inne forum wybierze. Tu nie śmietnik.
Ja to sobie myślę, że powinniśmy chwilę ochłonąć od tematów użytkownikowoforumowoobecnościowych i zając się czymś innym...
Na przykład szukaniem samochodu dla Arno, albo podwyższeniem wyników sprzedaży Przylepki albo tym co można robić wieczorem...
jest sporo możliwości...

Na przykład szukaniem samochodu dla Arno, albo podwyższeniem wyników sprzedaży Przylepki albo tym co można robić wieczorem...
jest sporo możliwości...

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Bilex pisze: co można robić wieczorem...
Nie wiesz co można wieczorem robić

Mam kilka rad dla Ciebie

bardaszka - jakże piękne i zapomniane słowo. Raj dla ucha. W ziwązku tym udej się do bardaszki.Konto usunięte pisze:Oj jacy się wszyscy wrażliwi zrobili.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Za czasów harcerskich.... siedziało się wspólnie na długiej żerdzi, słychać było tylko "plask", "plask" z wysokości... i można było w bardaszce pogadać o życiu
Ech, to były czasy 

- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
Konto usunięte, Ty chyba siedziałeś gdzie indziej
bardacha to w kryminale była
a na obozie harcerskim latryna
No chyba że coś pokręciłem, pamięć już nie ta

ludzie, weźcie wyluzujcie proszę, z kropki tu przyszliście naładowani negatywnymi emocjami...?radekk pisze:jak wam nie pasuje, to zróbcie ankietę czy ja mam odejść, bo jak sam założę to usłyszę że nabijam sobie posty. Jeśli wyjdzie że więcej osób tego chce, to nie ma problemu, nie muszę tu być

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Żeby było śmieszniej to w Rosji - "bardacziok" czy tez "bardaczka" (nie wiem jak się odmienia) to... schowek w samochodzie! 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ja tam chodziłem do bardaszkiMarko Rally pisze:Konto usunięte, Ty chyba siedziałeś gdzie indziejbardacha to w kryminale była
a na obozie harcerskim latryna
![]()

Z powodu harcerstwa zaraz kilku rewolucyjnie czujnych kolegów napisze Ci, żeś komuch czerwony, współpracowałeś z UB, byłeś w ZOMO i miałeś dziadka w Wehrmachcie ;)Konto usunięte pisze: Ale wiesz, wtedy to czerwone harcerstwo było![]()
![]()
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Zaraz się dykteryjka przypomina o kobiecie, która poszla rentę/emeryturę/odszkodowanie po dzieciach, które w czasie wojny zginęły...michal pisze: w Wehrmachcie
Urzędnik pyta-gdzie dzieci walczyły/
Jeden na morzu- w Kriegsmarine; urzędnik eee....

drugi na froncie wschodnim-urzędnik gdzie?-kobieta w Luftwaffe
a trzeci-pyta urzędnik; kobieta na to, że w Ak.
Urzędnik sie ucieszył, ale nie do końca, wiadomo...
A gdzie walczył?
W Afrika Korps...

Dolce far niente 

Dziadka z panzerfaustem należy rozpoznać na zdjęciu. Inaczej się nie liczy. Nie zweryfikowany za pomocą wiarygodnych źródeł.michal pisze: Z powodu harcerstwa zaraz kilku rewolucyjnie czujnych kolegów napisze Ci, żeś komuch czerwony, współpracowałeś z UB, byłeś w ZOMO i miałeś dziadka w Wehrmachcie ;)
Harcerstwo to śmieszna organizacja. Stado dzieciaków spragnionych wspólnoty, zasad i przygody i paru facetów w krótkich spodenkach, którzy nie wiadomo co robią we wspólnocie dzieciaków.
Ale jakoś tak to jest, że mam więcej przyjaciół, którzy kiedyś w harcerstwie byli, niż takich, którzy wolny czas spędzali na flipperach.
BTW: Na obozie to jest z całą pewnością latryna.
Po którymś obozie dzieci młodszych (sztuki 2+3), pozwoliliśmy sobie na obiad w bardzo "ą ę" restauracji włoskiej w Sopocie. W pewnym momencie dziecko (3) zwróciło się do kelnera (głośno); Gdzie tu jest latryna?
Wisimy teraz na tablicy "Tych klientów nie obsługujemy!"
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Ale harcerki w wieku rę... w miniówach chyba Twojego oka nie wprawiają w zły nastrój...Gal pisze: i paru facetów w krótkich spodenkach

Dolce far niente 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Gal pisze: BTW: Na obozie to jest z całą pewnością latryna.
Nie no, ja wiem, że oficjalnie to
latryna - ubikacja polowa przygotowana w miejscach, gdzie nie ma możliwości wybudowania innej formy sanitariatu. Według przepisów BHP powinna składać się z dołu ziemnego, o wymiarach 2 × 1,5 × 2 metry, oraz urządzenia umożliwiającego korzystanie z niej. Najczęściej jest to konstrukcja drewniana o kształcie kozła.
Latryna zgodnie z przepisami sanitarnymi powinna być chlorowana raz na tydzień. Tego typu urządzenia spotyka się na obozach harcerskich, biwakach, leśnych parkingach itp, oraz w wojsku w warunkach polowych.
Ale nieoficjalnie to była bardaszka, świątynia dumania, wytwórnia czekolady (WC)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Latryna zgodnie z przepisami sanitarnymi powinna być chlorowana raz na tydzień.

A co ma robić Chloru w tej latrynie?

Nigdy nie chlorowaliśmy latryny - zawsze po skorzystaniu zasypywało się wyroby czekoladowe ziemią przy użyciu saperki..
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Nigdy nie chlorowaliśmy latryny - zawsze po skorzystaniu zasypywało się wyroby czekoladowe ziemią przy użyciu saperki..
Dżizas, normalnie ludzie pierwotni. Lizolem nie zalewaliście?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, dobrze, że nie czytam tego wątku ! 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Konto usunięte w jakimś dziwnym harcerstwie byli
lalo się lizol ...a piło się piwo
z druhnami 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
... i co jeszcze....Kruszyn pisze: a piło się piwo z druhnami

Dolce far niente 

FUX, robiło sie podchody, chatki ,druhny zdobywały sprawności..... 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...