gregski pisze: nie jest zle. zreszta niewiele widac..
Właśnie dlatego nie jest źle...

gregski pisze: nie jest zle. zreszta niewiele widac..
Arno prosze Cie.. tak jak by poprzednie legacy byly urodziwe..Arno pisze:masowka ala Murano.
Urawnilowka. Rownanie do wspolnego mianownika.
Nie kreuje sie juz gustow, ale kreuje sie produkt do gustow motlochu - vide TV.
no wlasnie.. nawet clubman super jezdzi..Arno pisze: mini jest fantastyczne. jechalem i cooperem i dieslem. no super
dwumiejscowke mamy dzis i nie sprawdza sie.Arno pisze: Jest jeszcze smart, ktory ma w srodku mase miejsca.
Arno pisze: Mercedes B ma niebywale duzo miejsca. Mozna fotel odsunac tak, ze pol metra mam do pedalow.
Zreszta mercedesy zawsze chyba tak mialy.
devlin pisze: No to posłuchaj, co ten pan opowiada:
Arno pisze: gregski, kazdy se obiecuje na 40 urodziny cos tam, na 50te cos tam i na ogol gowno z tego wychodzi. No chyba ze ma sie dziki nawis, wtedy tak. Jeden w USA z szefow wlasnie se na 50 kupil 911.
Ale ten pan do mnie w "języku miłości" przemawia i nic nie rozumiem...devlin pisze: No to posłuchaj, co ten pan opowiada:
Mini ma jedną wadę - jest mały a przy dzwonie wielkość ma jednak znaczenie. Też czasem o nim myślę, ale o dieslu!gregski pisze: teraz pora na miniaka do miasta i zabawy, a na dluzsze traski, weekendy, piaskownice wlasnie obk. dostanie plyte pod silnik, poprawie mu audio. zreszta, plan sie zmienia na biezaco, trzeba byc elastycznym
Arno pisze: Mini ma jedną wadę - jest mały a przy dzwonie wielkość ma jednak znaczenie. Też czasem o nim myślę, ale o dieslu!
r.Autoblog pisze:The year is finally drawing to a close, and most automakers will look back at 2008's dismal sales figures with disdain. Crumbling market share for domestic U.S. brands led to the year's biggest story -- that of a Federally-funded automotive bailout. Import brands didn't fare much better, with Toyota, Nissan and Honda all posting distinctly lackluster sales figures towards the end of the year.
At least one automaker is set to buck the overall negative trend, as Subaru executive vice president Tom Doll says that its U.S. arm will post a modest sales increase for 2008, and incentives weren't a big part of Subaru's success. New products like the Impreza and Forester led the way, and an increased marketing push helped the aging Legacy improve on its 2007 numbers. Regardless of its minor victories for '08, the Japanese automaker isn't expecting any miracles in 2009 with its New Year's resolution of simply maintaining current levels. Good luck.
A przepraszam, jeśli tak, to tylko Cooper Works. Nie ma to tamto.gregski pisze:Arno pisze: Mini ma jedną wadę - jest mały a przy dzwonie wielkość ma jednak znaczenie. Też czasem o nim myślę, ale o dieslu!
ad1 - true, choc w niemcach raczej spokojnie jezdza.. tam bedzie smigal 99% czasu
ad2 - cooper s
Drogi, niczym DNA Titanic Romain Jerome Watch (Day_Night) Arnoldzie... Mimo wszystko uwazam, ze nie do konca 'size does matter'. Wiem, ze Panie maja w tem wzglendzie inne mniemanie - no i pewnie poparte dowodami z zycia wzietymi, niemniej jednak te gwiadzki w NCAP przekladaja sie zaiste na bezpieczenstwo...Arno pisze: Mini ma jedną wadę - jest mały a przy dzwonie wielkość ma jednak znaczenie. Też czasem o nim myślę, ale o dieslu!
"Mniejsze osiągi naszego nowego bolidu na śniegu nie będą tak odczuwalne"FUX pisze:Impreza na gaz......
http://moto.onet.pl/1524349,2243,artykul.html
Jarmaj
doczekaleś się...
Jeszcze zapomniałeś dodać, że silniki będą od Łady, laczki od snopowiązałki, a klatka bezpieczeństwa z zoo w ramach redukcji kosztów...jarmaj pisze:"Mniejsze osiągi naszego nowego bolidu na śniegu nie będą tak odczuwalne"FUX pisze:Impreza na gaz......
http://moto.onet.pl/1524349,2243,artykul.html
Jarmaj
doczekaleś się...
Tak, to zaiste fantastyczne rozwiązanie. Obniża parametry wyczynowego samochodu. To taki nowy trend w sporcie...