samochód służbowy ~70.000 brutto

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Re: samochód służbowy ~70.000 brutto

Post 20 gru 2008, o 17:01

Jacky X pisze: lub ta nowa -zapomniałem nazwy

Auris.

Jacky X pisze: VTS-em

Saxo czy Xsarą ? :-p GTS ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 21 sty 2009, o 12:47

Wygrzebując trupa ze starej szafy, znaczy eee... z pierwszej strony.
WiS pisze:
j33mbo pisze: mam 191cm i ponad 100kg,
Bo ja wiem, czy to od razu kasuje małe auta?

Przestrzeń z przodu, a zwłaszcza zakres regulacji fotela i kierownicy bywa teraz czasem lepszy w dobrych maluchach, niż w źle zaprojektowanej klasie średniej. Trzeba wsiąść do konkreta i się przymierzyć.
Trudno mi mówić o 500 Abarth, bo nie miałem zeń żadnych stosunków, ale przy moich 186cm 500 zwykła (1.4 sport na wypasach, za skromne 60 dyszek) odpadła już na etapie przymiarki, bo:

- siedzi się jak na kiblu (wiem, taka teraz moda, ale to jest dobre dla małych, wylęknionych pań, które koniecznie muszą widzieć co jest dwa metry przed autem),
- brak pożądnej regulacji wysokości siedziska: ta która jest, jest tak naprawdę regulacją pochylenia poduchy: efekt jest taki, że gdy opuszczę tył tak, by głowa nie tkwiła w podsufitce (lubię siedzieć blisko pionu), to siedzenie uwiera mnie w uda pod kolanami, co na dłuższą metę nie jest miłe (nogi drętwieją, etc); jak ustawię tak, że nie uwiera, to mam mało miejsca na głowę,
- w aucie za blisko sześć dyszek brakuje wzdłużnej regulacji kierownicy!!! A pozycja? Klasyczna, włoska: italian ape.

Krótko mówiąc: pozycja do rzyci, a możliwości regulacyjne kiepściutkie w porównaniu z Fabią za 2/3 ceny 500-ki.

Z zewnątrz auto mi się bardzo podoba, owszem, ale nic poza tym. Na szczęście nie stać mnie na nie, więc nie mam dylematów :P

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

j33mbo
5 gwiazdek

Post 22 sty 2009, o 18:24

z uwagi na "kryzys" mojemu szefowi zmieniła się "optyka"
na razie jeżdżę starym, jak kupi nowego dam znać.
:)

mariuga
0 gwiazdek
Auto: Outback&Sportback

Post 24 sty 2009, o 22:03

miałem podobny dylemat miesiąc temu. Okazało się, że za 70k pln można kupic po rabatach Focusa 2.0 silverX, octavie 1.9tdi lub... lancera 1.8 intense: 18"koła, sterowanie w kierownicy, skóra, czujniki, system audio z subwooferem itp. Właściwie do ideału brakowało tylko silnika boxera i stałego napędu, bo nawet hatchback jest ładniejszy od imprezy-lanosa... U dealera zostawiłem 69800zł brutto, w tym lakier, alarm, zimówki (18"cali=nietanie) i dywaniki...;)

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 25 sty 2009, o 13:40

mariuga pisze: lancera 1.8 intense: 18"koła, sterowanie w kierownicy, skóra, czujniki, system audio z subwooferem itp. Właściwie do ideału brakowało tylko silnika boxera i stałego napędu, bo nawet hatchback jest ładniejszy od imprezy-lanosa... U dealera zostawiłem 69800zł brutto, w tym lakier, alarm, zimówki (18"cali=nietanie) i dywaniki...;)
To teraz już takie bajery robią, że auta się kierownicą steruje? :mrgreen:
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

ODPOWIEDZ