Nasze pikczery
Re: Nasze pikczery
Gal, super zdjęcia. Widzę, że ptaszki to taki wdzięczny obiekt do fotografowania 

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
Doxa, nie zachęcaj bo jak ktoś źle zrozumie to dopiero będą foty 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn pisze:Doxa, nie zachęcaj bo jak ktoś źle zrozumie to dopiero będą foty

Jakby co, nie zapominaj, że to ja właśnie jestem prekursorką tego trendu

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
I chyba nie odlatywał od niej z takim wdziękiem... ;)Gal pisze: Chyba masz rację... I nie siadał na brzegu szklanki...
Ale dziubek zanurzał podobnie.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
W dobie cyfrówek i aparatów w telefonach, zdarzają się jeszcze takie perełki
nie mogę się doczekać, aby zobaczyć jakie foty z tego wyjdą

nie mogę się doczekać, aby zobaczyć jakie foty z tego wyjdą

if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Jaka firma robi dobre akumulatory do aparatów? Szukam jakiegoś dobrego zamiennika, bo jedna bakteria już zdechła, a druga ciągnie ostatkiem sił.
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Unomat albo Hama. Tyle, że do analogowego może być trudno dostać...zagatka pisze:Jaka firma robi dobre akumulatory do aparatów? Szukam jakiegoś dobrego zamiennika, bo jedna bakteria już zdechła, a druga ciągnie ostatkiem sił.
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Z tego co pamiętam, to Zagatka posługuje się NIkonem D70, a nie analogiem.
http://wwojnar.com/
devlin pisze:Z tego co pamiętam, to Zagatka posługuje się NIkonem D70, a nie analogiem.
Myślałem, że ma jakieś fikuśne akumulatory w tym nowym/starym

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
zagatka, kup oryginalny. EN-El3e kosztuje 150 PLN. 2 takie pozwalały biegać cały dzień z długą Sigmą w Niemczech.
devlin, D50
devlin, D50

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Tak jest. Zamienniki są niewiele tańsze.Chloru pisze: zagatka, kup oryginalny. EN-El3e kosztuje 150 PLN.
D-50 ma EN-EL3e czy EN-EL3?
Jeden (w pełni naładowany) wystarczał na cały dzień/~300zdjęć z 70-200 z VR i się nie wyładował.Chloru pisze: 2 takie pozwalały biegać cały dzień z długą Sigmą w Niemczech.
Jakiś czas temu doszedłem do wniosku, że dla mnie drugi akumulator jest jedynie backupem dla mojej sklerozy - jak zapomnę wieczorem naładować pierwszy.

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Gal, one są w jedną stronę kompatybilne AFAIR. 3e włożysz do D50 ale 3 nie włożysz do D80 np.Gal pisze: Tak jest. Zamienniki są niewiele tańsze.
D-50 ma EN-EL3e czy EN-EL3?
Gal pisze: Jeden (w pełni naładowany) wystarczał na cały dzień/~300zdjęć z 70-200 z VR i się nie wyładował.
Hmm ja mówię o Sigmie 70-200/2.8 i ~1000 zdjęć dziennie. Jak to napisał kiedyś ky - Niektórzy robią ładne zdjęcia, ja robię dużo zdjęć.

Chloru pisze: ~1000 zdjęć dziennie

KTO CI TO OBRABIA?!!
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Pewnie Chloru stosuje tę sama metodę co ja -zrzucić na dysk i zapomnieć... 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Na pewno robi od razu tak dobre, że nie trzeba obrabiaćBilex pisze: Pewnie Chloru stosuje tę sama metodę co ja -zrzucić na dysk i zapomnieć...![]()

- Chloru
- 6 gwiazdek
Gal, strzelająć zdjęcia na rajdzie liczę na statystykę
Nie obrabiam tego tylko przebieram, połowa jest nieostra, nietrafiona itp. Z reszty wybieram ciekawsze ujęcia, kadruję tylko i wrzucam. A devlin i tak mówi, że za dużo
Przed przebraniem mam tego na dysku ~500 sztuk, poniżej 170 które postanowiłem wrzucić.
Tutaj to co zostało http://picasaweb.google.com/chloru/ADAC ... chland2008#

Przed przebraniem mam tego na dysku ~500 sztuk, poniżej 170 które postanowiłem wrzucić.
Tutaj to co zostało http://picasaweb.google.com/chloru/ADAC ... chland2008#
- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX pisze: Fajne szkło...
Takie sobie. Niestety miało problem z AF na mojej puszce, z D80 kolegi trafiał w punkt. Zdecydowanie wolałbym Galowe 70-200 VR a skończy się pewnie na pasztecie 70-300 VR - jak na swoją cenę całkiem ogarnia sprawę.
A dlaczego uważasz, że to pasztet?Chloru pisze: Zdecydowanie wolałbym Galowe 70-200 VR a skończy się pewnie na pasztecie 70-300 VR - jak na swoją cenę całkiem ogarnia sprawę.
Ta Sigme jest przyzwoicie jasna...
Dolce far niente