Mam jakieś tam kontakty. Pchnąłem maila. Zobaczymy co się da zrobić.Gal pisze:Może ktoś ma jakieś znajomości w Microsofcie i da się ich naciągnąć na "akcję charytatywną"?
Kreskowa charytatywność: Dom Dziecka Julin w Kaliskach
Re: Kreskowa charytatywność: Dom Dziecka Julin w Kaliskach
czarne jest piękne...
Niestety. To domowe komputery - składane.Bergen pisze: Gal, będą bez naklejek OEM?
Tak.Bergen pisze: Tzn - bez windy, w sensie - że po formacie?
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Ja już mam następny karton zabawek od spóźnialskich . Komputery świetny pomysł. Szkoda ,że nawet jednej fotki nie mamy z tego wyjazdu .Chloru Ty nie robiłeś z komórki fotek????
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Kruszyn, robiłem zdjęcia aparatem Barbie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Ze dwa monitory kineskopowe chyba znajdę i jeden komp bez dysku i karty sieciowej...
Dolce far niente 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Wielki respekt za akcję.
Jeśli chodzi o komputery - ode mnie CRT 17'', zupełnie na chodzie (ma 3 lata).

to ja też sprawdze, bo w piwnicy jeden stoi i obrasta w pająki, a z tego co pamiętam to był na chodzie :]
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Barbie wypuść na chwilę Remka z objęć z wrzuć fotkiChloru pisze: Kruszyn, robiłem zdjęcia aparatem Barbie.

Wspaniała akcja. Tak ta, która już została zrealizowana jak i ta przyszła kompjuterowa. Możecie na mnie liczyć. CO prawda chyba nie znajdę w zasobach nic sensownego ze sprzętu, ale wiecie 
P.S. Ja bym nie demonizował Ubuntu, całkiem łatwo się w nim połapałem a i sporo softu na PC się odpala bez większych scen. Jest to opcja jeśli zabraknie kasy na licencje dla B.G...

P.S. Ja bym nie demonizował Ubuntu, całkiem łatwo się w nim połapałem a i sporo softu na PC się odpala bez większych scen. Jest to opcja jeśli zabraknie kasy na licencje dla B.G...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
remek, ale najważniejsze że jest Mikołaj z oryginalnym workiem 

No to rozliczenie wygląda tak:
W sobotę miałam na koncie 1990zł, dodatkowo otrzymałam jeszcze 260zł gotówką od Forumowiczów.
Rachunek w Makro opiewał na 2249,57zł skan w załączniku.
W załączniku jest też podziękowanie od Domu Dziecka.
W poniedziałek na konto wpłynęło jeszcze kolejne 100zł. W związku z powszechną aprobatą konceptu komputerowego, te pieniądze zachowuję na rachunku i będą do wykorzystania przy realizacji komputerów
W sobotę miałam na koncie 1990zł, dodatkowo otrzymałam jeszcze 260zł gotówką od Forumowiczów.
Rachunek w Makro opiewał na 2249,57zł skan w załączniku.
W załączniku jest też podziękowanie od Domu Dziecka.
W poniedziałek na konto wpłynęło jeszcze kolejne 100zł. W związku z powszechną aprobatą konceptu komputerowego, te pieniądze zachowuję na rachunku i będą do wykorzystania przy realizacji komputerów

Czyli konto dalej funkcjonuje i można namawiać do wpłat 

Z myślą o akcji przygarnąłem używanego kompa z monitorem, może uda mi się jeszcze jednego z zapasów części w domu złożyć. I tutaj 2 pytania:remek pisze: I tutaj wstepnie wymyslilismy z Barbie i Chlorem, ze moze dobrze by bylo pozbierac jakies uzywane komputery. Takie, ktore uciagnely by chociaz internet. Moze pare z tych dzieciakow zlapaloby bakcyla i mialo lepszy start. Taki uzywany komputer to znowu nie tak wielkie pieniadze. Moze bysmy sie sprezyli i wynalezli gdziez z 10 zestawow PC na dzien dziecka moze? Czasu jest duzo, wiec mozna po pare groszy wrzucac do skarbonki.
- kompy bez licencji więc jak vibovit albo ktoś inny da radę pomóc będzie super,
- czy ktoś ma pomysł na zmagazynowanie sprzętu i ewentualnie na kiedy miałaby być ta akcja?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
LouCyphre, no taki był zamysł żeby jeszcze pomóc 

LouCyphre, Coś widzisz w tym złego? Akurat jak się dzieciaki będą z informatyką zaznajamiać to może dać im jakieś szanse w przyszłości.
A skoro sprzęt ma być do netu i ćwiczenia to może nie wszędzie powinien być M$? Instalacja linuxa pozwoli części użytkowników nie mającej mocnych łokci ale za to trochę zdolności więcej czasu spędzić przy kompie.
No ale czy dom dziecka chce takiego prezentu? Czy mają sieć i okablowanie, może przydałoby się zainwestować w karty WiFi?
A skoro sprzęt ma być do netu i ćwiczenia to może nie wszędzie powinien być M$? Instalacja linuxa pozwoli części użytkowników nie mającej mocnych łokci ale za to trochę zdolności więcej czasu spędzić przy kompie.
No ale czy dom dziecka chce takiego prezentu? Czy mają sieć i okablowanie, może przydałoby się zainwestować w karty WiFi?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Zaraz dlaczego złego ?
Oczywiście, że jestem za.
Tyle, że mi smutno zawsze jak myślę o Takich Dzieciakach

inquiz pisze: nstalacja linuxa pozwoli części użytkowników nie mającej mocnych łokci ale za to trochę zdolności więcej czasu spędzić przy kompie.
A ten fragment szczególnie mi się podoba. Od samego początku jestem za linuxem

Jeżeli komputery będą w jednym pomieszczeniu to sieć postawimy w godzinę na kablu. Jeżeli w różnych, to gorzej. U mnie poniewiera się z dobre 100m kabla, a i jakiś switch się znajdzie.inquiz pisze: Czy mają sieć i okablowanie, może przydałoby się zainwestować w karty WiFi?
WiFi oznacza kartę do każdego komputera, więc i dodatkowe koszty.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Dobrze byłoby się dowiedzieć czy mają neostradę albo inny internet.
Ja nie wiem czy oni mają jakiś komputer...Konto usunięte pisze: Dobrze byłoby się dowiedzieć czy mają neostradę albo inny internet.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Gal, mogą mieć powiedzmy w administracji, czy u dyrektora. Do tych kilku komputerów wystarczyłoby router z modemem i wszystko śmigałoby w sieci.