3-miasto

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
bennykulka
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza 2.0 GT '97
Polubił: 0
Polubione posty: 0

3-miasto

Post 23 sty 2009, o 17:56

Witam

Mam pytanie do uzytkownikow kultowego auta jakim niewatpliwie jest Subaru Impreza...

Jaki serwis polecacie w Trojmiescie lub okolicy? (Czy ASO w Gdansku staje na wysokosci zadania, czy sa lepsze alternatywy?)

Do wymiany mam laczniki stabilizatorow... niby nie duza naprawa, wole jednak powierzyc samochod w dobre rece a przy tym nie przeplacic ;)

Z gory dziekuje za odpowiedzi i podpowiedzi.

Pozdrawiam

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 442 razy

Re: 3-miasto

Post 23 sty 2009, o 22:09

Wymiana łączników stabilizatora to tak skrajnie prosta czynność, że poradzi sobie z tym absolutnie każdy mechnik.

I wiem, że w którymś tam prawie Murphy'ego jest mowa, że nie ma czynności tak prostej, żeby nie dało się jej źle wykonać, ale widocznie Murphy nie wiedział wtedy jeszcze o wymianie łączników. ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 23 sty 2009, o 22:30

bennykulka, nie rób starych wyjadaczy w konia, jeśli masz Imprezę GT, to nie jest to WRX i na odwrót. Inna sprawa, że WRX '97 są AFAIK tylko z fajerą po prawej stronie.

W Trójmieście i okolicach nie ma dobrych warsztatów mechanicznych zajmujących się Subaru, mimo że są dwa (po jednym w Gdyni i Gdańsku) które twierdzą że potrafią. Może i potrafią, ale przy okazji połowę, co tu owijać w bawełnę, spierdolą. Gdańskie ASO jest całkowicie beznadziejnie, jednak tak jak pisał Jarmaj - wymiana łączników stabilizatora to tak prosta operacja, że nie powinni Ci nic popsuć.

bennykulka
0 gwiazdek

Post 24 sty 2009, o 10:13

Dzieki za szybka odpowiedz i podpowiedz :) (wrx zniknelo)

Informacja, ze w Trojmiescie i okolicach nie ma dobrego serwisu jest smutna... nie pozostaje nic innego jak szukac dalej? O ASO w gdansku slyszalem kilka podobnych opinii... to miejsce postaram sie unikac. Zadam pytanie wiec troche inaczej: ktory serwis polecacie?

Na szczescie nie musze wymieniac lacznikow w trybie pilnym i mam troche czasu. Raz jeszcze dziekuje za info.

Pozdrawiam

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 26 sty 2009, o 15:49

bennykulka, odpowiem Ci tak. Jakieś 2 lata temu potrzebowałem warsztatu aby zrobić rzeczy, których sam nie miałem możliwości zrobić - np. wymienić uszczelki pod głowicami. Zrobiłem to wszystko w warsztacie nissana w Chwaszczynie, który polecił mi ninja. Z perspektywy czasu mogę powiedzieć, że dobrze wykonali usługę, mimo że brakowało im trochę wiedzy (musiałem przywieźć im manual). Może to będzie jakaś opcja.

bennykulka
0 gwiazdek

Post 29 sty 2009, o 16:56

bergen, dziekuje! Naprawa zaplanowana na polowe lutego ;) akurat teraz czasu brak. Zadzwonie albo lepiej podjade, popytam i mam nadzieje zalatwie sprawe szybko. Mam nadzieje, ze z perspektywy czasu rowniez bede mogl napisac, ze dobrze wykonali usluge...

Teraz musze jeszcze tylko znalezc zaklad blacharski / lakierniczy gdzie "zlikwiduja" odpryski na lakierze... sa 2, srednica ok 0.5cm... niby nic takiego, ale lepiej zapobiegac niz leczyc ;) Jakies pomysly?

Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam!

ODPOWIEDZ