Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Łoo..., to koło mnie

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
Nie wiem, ale mają coś co wykrywa baterie litowo-jonowe.LouCyphre pisze: To bateria generuje pole elektromagnetyczne ?
Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
LouCyphre, rozumiem Twój sceptycyzm. Ale... Baterie litowo jonowe mają w sobie całkiem sporo elektroniki. One są podatne na wybuch więc muszą mieć zabezpieczenia. Nietrudno mi wyobrazić sobie czujnik temperatury choćby który działa zawsze. Inną metoda która przychodzi mi do głowy jest zwykły czujnik termiczny. Zasilaćz laptopa jest długo gorący po wyłączeniu sprzętu. Może go zwyczajnie widać przez dobre okulary termoczułe. W bagażniku auta nie ma zwykle niczego ciepłego. Coś muszą mieć skoro trafiają bez pudła. Obok mojego auta stał samochód kolegi który miał laptopa za siedzeniem kompletnie na widoku. Ale wygląda na to że złodzieje po prostu nie zaglądali do środka bo jemu nic się nie stało
EDIT. No więc kolega znalazł takie urządzenie http://www.winkelmann.co.uk/hawk.htm
EDIT2. Innym podejrzanym są RFID. Istnieje niezerowe podejrzenie, że czołowi producenci laptopów montują RFID w bateriach, albo w samych laptopach jako szybką etykietę serwisową. Wtedy dostęp do takiej informacji jest bajecznie prosty i każdy zdolny uczeń technikum może sobie taki czytnik wykonać.
EDIT. No więc kolega znalazł takie urządzenie http://www.winkelmann.co.uk/hawk.htm
EDIT2. Innym podejrzanym są RFID. Istnieje niezerowe podejrzenie, że czołowi producenci laptopów montują RFID w bateriach, albo w samych laptopach jako szybką etykietę serwisową. Wtedy dostęp do takiej informacji jest bajecznie prosty i każdy zdolny uczeń technikum może sobie taki czytnik wykonać.
Pamiętam, że kiedyś komputery miały baterię podtrzymującą, która odpowiadała za to, żeby komputer nie zapomniał niektórych drobiazgów, typu godzina i inne dziwne treści
Poza tym dyski twarde mają wbudowane magnesy, więc wytwarzają pole magnetyczne - to się pewnie da namierzyć z niewielkiej odległości.
Ale ja tam się nie znam za bardzo, pójdę pozmywam lepiej

Poza tym dyski twarde mają wbudowane magnesy, więc wytwarzają pole magnetyczne - to się pewnie da namierzyć z niewielkiej odległości.
Ale ja tam się nie znam za bardzo, pójdę pozmywam lepiej

- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Pomścić Cię? Kiedyś byłem w tym dobryBergen pisze: Orżnęli mnie w pracy w Mortal Kombat![]()

Dogonili na gdańskiej
?

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, nie. Golfem jechałem. Za Jankami 112/70 wysuszyłem.
czarne jest piękne...
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
vibowit cóż mogę powiedzieć nie łam się bracie 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
taka jedna bez gry wstępnej mnie powaliła do wyra by całe moje ciało rozpalić... Szkoda, że kiepsko się prowadzi, bo każdy ją miał. :( A mówią o niej grypa...
By było bardziej hard core, to za 10h mam egzamin (pisemny)... z różnorodności kultur kapitalizmu :) z wariacją punktową od -90 do +90 (ujemne za błędną odpowiedź, zero za jej brak, + gdy jest prawidłowa). Oj się będzie działo...

By było bardziej hard core, to za 10h mam egzamin (pisemny)... z różnorodności kultur kapitalizmu :) z wariacją punktową od -90 do +90 (ujemne za błędną odpowiedź, zero za jej brak, + gdy jest prawidłowa). Oj się będzie działo...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Gump
- 5 gwiazdek
Barthol jak po egzaminie
Najlepsze na grypkę pomasować kobiecą pipkę 

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
- Gump
- 5 gwiazdek
A jakże 

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Bergen, uważaj żebyś się nie pomylił 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Gump
- 5 gwiazdek
O losie to dopiero byłaby porażka 

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
to się zobaczy po wyniku... niby powinno być okej, ale te punkty ujemne mnie martwią :/Gump pisze:Barthol jak po egzaminie![]()
a co do kobiet, to kilka ostatnio mi powiedziało, że się marnuję w tym kawalerskim stanie ;D.
raczej armagedonGump pisze:O losie to dopiero byłaby porażka

a ja mam nadzieję, że nie skończę jako NRD'owska pływaczka, taką baterie różnych dziwnych specyfików

jakis patafian wydłubał i ukradł znaczek firmowy, po cholerę komus znaczek rołwera 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
esilon pisze: jakis patafian wydłubał i ukradł znaczek firmowy
wyrazy współczucia
Ginąca marka, więc wartość kolekcjonerska rośnieesilon pisze: po cholerę komus znaczek rołwera

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Niedobre jest to, że wątek "Piękny dzień dziś mamy" leży gdzieś w otchłaniach tego forum. O czymś to świadczy, niestety.
http://wwojnar.com/