Zebysz to wprowadzanie w nastroj bylo takie latwe to zostalbym mistrzem w uwodzeniu kobiecych sercpiotruś pisze: Kurde, nie chciałem Tasiora_Miedziaka, wprowadzić w taki nastrójBardzo przepraszam
![]()

Poki co, luz. Pozostaje niewzruszony

Zebysz to wprowadzanie w nastroj bylo takie latwe to zostalbym mistrzem w uwodzeniu kobiecych sercpiotruś pisze: Kurde, nie chciałem Tasiora_Miedziaka, wprowadzić w taki nastrójBardzo przepraszam
![]()
hm... 120 PLN powiadasz... musze sie z tym przespac, ale cos mi mowi, ze jakos przezyje bez tej ksiazeczkiFUX pisze:eddie_gt4,
byłem;
instrukcja może by sie znalazla w SIP-ie za około 120 pln![]()
Pozdrawiam.![]()
A mi bez problemu sprzedali w JMAuto Wrocław. Wystarczył telefon i miła Pani po 2 dniach przysłała mi ksiażeczkę do domu z fakturą. Zadzwoń tam, chociaż to było rok temu ... może teraz faktycznie już nie maKiedy ja chcialem kupic w ASO polskojezyczna instrukcje obslugi do 2.5XT MY06 to mi powiedzieli, po kilku tygodniach oczekiwania, ze juz nie ma w sprzedazy i nigdy nie bedzie. Zatem niemozliwe jest kupienie przez Pana takiej ksiazeczki w ogole, bo my nie mozemy jej zamowic w systemie.
Nie przypuszczałem, że dealerzy dysponują takimi widełkami jesli chodzi o marże.Konto usunięte pisze:Litwa to akurat przypadek szczególny, bo tam jest wojna między dwoma dealerami.
W ogóle skopałem wyliczenia. Już poprawiłem, dziękiKonto usunięte pisze: Godlik, VAT odliczyłeś chyba tylko od Litwy.
A u nas semicką?tadeklodz pisze:Litwa a podejrzewam że Łotwa i Estonia, oczywiście Szwecja sprzedają wersję nordycką Subaru.
Godlik pisze:(Teraz powinno być już OK)
Netto wychodzi tak (wg cen i stawek jak wyżej):
Litwa 19 684
Szwecja 20 415
Szwajcaria 23 341
Francja 24 247
Polska 24 910
Niemcy 25 126
Czechy 25 616
Słowacja 25 941
Włochy 26 042
Austria 27 075
Grecja 27 647
Konto usunięte pisze: Zastanawiam się, co myśli Grek gdy widzi takie porównanie z Litwą![]()
*to z jakiegos chlejadowego kawalu, ale nie moge sobie przypomniecLouCyphre pisze: Ci grecy to są jednak p@#$%!@#i![]()
Stary jestem; skleroza...Konto usunięte pisze:FUX, to nie może być prawda, chyba że sprzedają forestera diesla jako furgonetkę
Ale w tym netto jest jeszcze chyba akcyza, którą też trzeba by odjąć. Wtedy do ceny 'netto-netto' dodamy naszą akcyzę i VAT i wtedy porównamy. Zna ktoś stawki akcyzy w tych krajach?Konto usunięte pisze: Czyli w cenach netto wychodzimy w środku stawki.
Ale i tak może być lepiej...