Różnica jest i to znaczna. Końcówka meczu, zwłaszcza o taką stawkę jak ten wczorajszy, to wojna nerwów. Jak są nerwy to dużo łatwiej o pomyłkę.Konto usunięte pisze:Kruszyn, a co to za różnica w ktorej sekundzie rzucasz.
"Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
Re: "Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
vicu, oczywiście, ale gdy strzelasz karnego, to się tak samo denerwujesz w pierwszej jak i w ostatniej minucie.
Nie mówiąc już o bronieniu

Też tak nie twierdzę. Chodziło mi o to, że bardziej mi imponuje to co dobrzy piłkarze potrafią zrobić z piłką, niż to co potrafią zrobić dobrzy piłkarze ręczni. Choć oczywiście np. siła czy precyzja rzutu niektórych "miotaczy" robi wrażenie.Kruszyn pisze:vibowit, myślę że nie jest to takie proste rzucić w ostatnich sekundach przez 3/4 boiska.
czarne jest piękne...
I tu się nie zgodzę. Grałem przez 10-11 lat w koszykówkę, do wieku juniora. Z własnych doświadczeń śmiało mogę stwierdzić, że wykonywanie rzutów osobistych na początku meczu, nawet w najmniejszym stopniu, nie równa się z wykonywaniem rzutów osobistych w końcowce, kiedy decydują się losy spotkania.Konto usunięte pisze:vicu, oczywiście, ale gdy strzelasz karnego, to się tak samo denerwujesz w pierwszej jak i w ostatniej minucie.

Oczywiście inaczej jest w piłce nożnej, bo karnych w meczu jest rzadko więcej niż jeden. Jednak końcówka to zawsze większe napięcie, nerwy, presja.
Konto usunięte, no jest różnica np zmęczenia materiału....
vibowit, pewnie że piłka nożna jest poza konkursem
vibowit, pewnie że piłka nożna jest poza konkursem

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
vicu, może tak jest w koszykówce. Ja Ci powiem, z własnego doświadczenia, że nie ma znaczenia czy puścisz gola w pierwszej czy w 90 minucie gdy grasz baraże o awans. Tak samo boli.
Może rzeczywiście różnica wynika stąd, że w meczu piłki ręcznej pada 50 - 60 goli, w koszykówce też rzuca się (na ilość, bez punktów) jakieś 70 - 80 koszy, a w meczu piłki nożnej często ten jeden decyduje. Więc jest najważniejszy, nieważne czy strzelony na początku czy na końcu.
Może rzeczywiście różnica wynika stąd, że w meczu piłki ręcznej pada 50 - 60 goli, w koszykówce też rzuca się (na ilość, bez punktów) jakieś 70 - 80 koszy, a w meczu piłki nożnej często ten jeden decyduje. Więc jest najważniejszy, nieważne czy strzelony na początku czy na końcu.
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Dziś wielki dzień wieczorem nasi muszą pokazać to co w meczu z Danią i Norwegią skrzynia piwa już się chłodzi 

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
wlasnie, czy ktos moze mi powiedziec, o ktorej jest mecz?
vicu, o 20.00
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
heh, dziekuje. Wiem, ze moglem "wygooglic", alw poszedlem na latwizne, bo z telefonu nadajeKonto usunięte pisze:vicu, o 20.30

a grałeś kiedyś w koszykówkę? pamiętasz na czym to polega? chodzi o to, że najpierw zap.. przez całe boisko, potem musisz zrobić kilka zwodów (znaczy: zwalniasz, przyspieszasz, zmieniasz kierunek itd), a wszystko to tak, żeby nie zgubić piłki. na sam koniec, jak już się nabiegasz, nazatrzymujesz, naskręcasz musisz ładnie się ustawić, miękko, nie za mocno, nie za lekko i prosto rzucić.vibowit pisze:Chodziło mi o to, że bardziej mi imponuje to co dobrzy piłkarze potrafią zrobić z piłką, niż to co potrafią zrobić dobrzy piłkarze ręczni
jeśli chodzi o wymagania techniczne, stawiane graczom, to piłka kopana (w porównaniu do kosza) jest jak prace pomocnicze na budowie na przeciw pracy architekta.
następne kolosalne różnice: zarówno w szczypiorniaku jak i w koszu trzeba:
- być zgranym zespołem
- b. szybko się orientować w sytuacji (nie, nie chodzi i refleks. chodzi i przegląd sytuacji, która b. szybko się zmienia)
- trzeba myśleć (być sprytniejszym od przeciwnika)
- żeby wygrać trzeba być na prawdę lepszym (przez cały mecz). szczęście nie wystarcza (co w piłce nożnej się zdarza).
a teraz uciekam. na następne spotkanie stawię się, jak ochłoniecie

Akurat vibowit w koszykówkę pogrywał. Co prawda mniej niż ja. Ale u rodziców gdzieś jeszcze stoi jego pucharek dla najlepszego zawodnika turnieju szkół średnichdamaz pisze: a grałeś kiedyś w koszykówkę? pamiętasz na czym to polega?

toż jest napisane: czy pamiętasz?
vibowit, a może chcesz sobie przypomnieć tak bardziej praktycznie

vibowit, a może chcesz sobie przypomnieć tak bardziej praktycznie

jak mi brakuje koszykówki
a tutaj zebranie ekipy graniczy z cudem.. ehh

vicu, jeśli ta kocia miejscowość z Twojego podpisu nadal aktualna jest, to... sorry. 

przecież Chorwaci JUŻ zostali mistrzami świata.
więc nic dziwnego...
więc nic dziwnego...
Niestety aktualna. Kocia miejscowość hehedamaz pisze: vicu, jeśli ta kocia miejscowość z Twojego podpisu nadal aktualna jest, to... sorry.![]()

Baaardzo chętnie.damaz pisze:vibowit, a może chcesz sobie przypomnieć tak bardziej praktycznie
czarne jest piękne...
Niestety mamy czwarte miejsce na MŚ..... 

Oj i sie zaczely nerwy ...aż 0,7 kupiłem dla spokojności 

- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Pięknie no ja tylko połówkę Kruszyn ale też mnie serce boli 

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Gump, z czasem zaczynam rozumieć jak można telewizor wywalić przez okno z nerwów...