Bretstein -Austria

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
pablonas
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 0

Re: Upalanko - Jodlownik 28.12.08

Post 12 lut 2009, o 00:35

Piter 35 pisze: A co zaliczyłeś jakąś :?: :mrgreen:
Pewnie profilaktycznie oba zderzaki zostawił w domu :mrgreen:

Chłopaki ale ja Wam kurna zazdroszczę :wall: U mnie pogoda jest mega nijaka. Niby pada śnieg ale się od razu topi. Poupalać się nie da bo dziury na szutrach straszne, a na asfaltach w lesie czyha zdradliwa gołoledź (zwłaszcza wieczorami) :x

Byle do wiosny :whistle:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubił: 0

Post 12 lut 2009, o 01:06

No, z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że dzisiaj na Jodłowniku warunki były najlepsze w tym roku. Mało lodu, duuuużo śniegu i na jezdni i na poboczu, ogromne bandy i fajny puch. I przyczepność na odpowiednim poziomie. Jeśli takie warunki byłyby na naszym "dużym" spotkaniu to po prostu bajka. :evilgrin:

Śmeszna historia spotkała mnie jak jechałem około 20 do domu. Leśna droga wychodząca na pole, dość wąsko. Jadę sobie jadę przez zaspy z wielką frajdą w sumie a tu nagle bum, coś mnie zahamowało. Wsteczny, jedynka, wsteczny, jedynka i... nic. :o Zawisłem. :-| W środku pola w sumie, przy zamieci i huraganowym wietrze i najbliższych zabudowaniach o 500 m zasp stąd. :lol: Łopaty w aucie niet. :evil: Jak wylazłem z auta to wpadłem do metrowego rowu z śniegiem z komórką w ręce. :giggle: Dobrze, że zasięg był to zaraz ojciec z bratem ruszyli z odsieczą (i łopatami). ;-) Co jak co ale AWD nie pomaga nic jak auto wisi na podwoziu, nie ma zmiłuj, trzeba się pilnować. :whistle:

Fajną rozmowę odbyłem dzisiaj przez CB (drugi dzień użytkowania - fajny wynalazek). Wywołałem jadącą przede mną piaskarę i poprosiłem gościa żeby nie jechał dzisiaj ze sprzętem w góry. Na to on "jak to?". A ja na to, że zaraz go wyprzedze to zobaczy. Gdzies tak w połowie auta gość się odzywa: "Aaaaaaaaaa, poznaję.... ". :mrgreen: I dalej: "no Jarek już tam odśnieżyl drogę ale jak będzie jechał jeszcze raz to mu powiem żeby podniósł lekko pług... ale nic się nie bój, poślizgacie się." :-d :mrgreen: Swój chłop. 8-)

Co do warunków to do piątku wszystko się może zmienić jeszcze. Na razie złapał mocny mróz i wieje wiatr. Będe informował a w razie czego będziemy się organizować. Tym razem full pro ze sprzętem CB.

Jarek i Remisławij, poproszę relacyję z dzisiejszych jazd po tym jak się zwinąłem. :cofee:

edit

pablonas, kolego, ja Ci powiem, że tych boków, jazdy po śniegu i samego Jodłownika to ja na chwilę obecną mam już calkiem dość. No ileż można! :lol: A jak dzisiaj wieczorem brat włączył film z upalania golfem z... Jodłownika to zrobiło mi się niedobrze. :-( Co zrobić. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 12 lut 2009, o 01:10 przez Arti, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

lukwol
3 gwiazdki
Auto: WRX
Polubione posty: 1 raz

Post 12 lut 2009, o 01:08

Powiem tak dziś warunki były najlepsze w tym roku zjawił się Remek Arti brak Sidora i Jara jest niedopuszczalny niestety ja w czwartek odpadam więc nawet nie piście i nie kuście było świetnie i oczywiście autobus o 22.15 robił czasówke baran. :thumb:

JonesB
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Nissan GT-R + Alfa 156 Spotrwagon

Post 12 lut 2009, o 01:27

A ja auto mam u blacharza :-( Mam nadzieje że do piątku sie wyrobi. Obym tylko golfa jakiegoś na parkingu nie ustrzelił :-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Ostrzeżenia: 1
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 244 razy
Polubione posty: 522 razy

Post 12 lut 2009, o 01:53

Stefanowi by się to nie spodobało :giggle: :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 12 lut 2009, o 02:56

nope :-p

Kawas
0 gwiazdek
Auto: sti bug

Post 12 lut 2009, o 10:31

jakieś fotki macie? :-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lut 2009, o 10:46

Kawas, fotek nie ma, bo nie było paparazzi ale jakby ktoś się wczoraj ustawił wieczorem na tym wyjściu przed szczytem albo niżej trochę na tym lewy do prawego to miałby fotki roku. Tumany świeżego śniegu wzbijały się na kilka m w powietrze - coś pięknego. 8-)

Na razie mróz trzyma a i prognoza zapowiada opady śniegu w pt wieczorem, więc jest szansa na dobre warunki na weekend.
Obrazek

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 12 lut 2009, o 11:31

Arti tekst z gosciem z pługa maskara ale mam nadzieje ze wezmie sobie nas do serca :-p

JonesB znalazłem cos fajnego w CATORAMIE jak cos to przyjleje Tobie do błotnków jak gdzies znowu zjawią sie VW GOlF ..... I jeszcze w promocji byłą ale nie iwem czy sie utrzyma :thumb:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lut 2009, o 11:47

pablonas pisze: Pewnie profilaktycznie oba zderzaki zostawił w domu :mrgreen:
nie oba, nie oba

trzy mam :mrgreen:
lukwol pisze: oczywiście autobus o 22.15 robił czasówke baran. :thumb:
taaaa, dobry :mrgreen:

ale nabardziej dziwia mnie oski. Jak oni wpadaja na pomysl, zeby o 23 jechac przez Jodlownik. Pol biedy jak jest kopny snieg, gorzej jak lod. Przeciez tam nawet zasiegu nie ma.

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 12 lut 2009, o 12:59

Już nie podpuszczajcie z tymi "najlepszymi warunkami" :razz: Po niecałych 2h jazdy lód był od nawrotu 180 w dół, a jeździły tylko 2 samochody. Kolec ściągnął kolca - większa zabawa, trochę! wolniej, ale przecież nie o czasy w tym chodzi... Ostatni lewy/prawy, normalnie Gigi Galli, a ja kurde bez zestawu paparazzi :wall:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lut 2009, o 13:04

Lod byl juz wczesniej, przynajmniej dla moich super wyczynowych zimowek :mrgreen: Ale to tylko w paru miejscach, od ostatniego nawrotu w gore juz calkiem fajnie.

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lut 2009, o 17:13

Szanowni.

Wygląda na to, że zima nie zwinie się zbyt prędko, co chwilę pada śnieg, jest zimno, prognoza obiecująca i wszystko wskazuje na to, że będą jutro warunki do jazdy. Z tego co wiem to wielu osobom jutrzejszy termin pasuje - Remislawij zadeklarowany, LukWol, Sidor, Kawas, JonesB jak zdąży, Mazik jak się urwie z pracy. A reszta jak? Moglibyśmy spotkać się tak ok 21.00 (wcześniej nie ma sensu). Piszcie proszę co, kto, jak o której może a któej nie etc.

A i mam propozycję. Jak słusznie przypomniał Remik jutro mija kolejna rocznica śmierci Janusza Kuliga. Na Jodłowniku jest zakręt na którym miał on potężnego dzwona * - moglibyśmy przystanąć na chwilę i powspominać mistrza a jeśli będzie chęć będziemy mogli przejechać się na kostki Walimskie i na pomniku** zapalić znicza.

PS.
*)
Obrazek

**)
Obrazek
Obrazek

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 12 lut 2009, o 18:34

Ja sie jutro nie urwe nie ma takiej mozliwosci i z weekndem tez nie wiadomo... :x :wall:
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

sidor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Swift Gti 4x4

Post 12 lut 2009, o 18:40

wszystko wskazuje, że złożą mi autko na jutro wiec jestem na TAK :-) godzina idealna pomysł ze zniczem rewelacja
Ps. Ciągle pada śnieżek
Arti PW
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny

krzysiek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRX blue

Post 12 lut 2009, o 20:05

Jestem na tak, 21 pasuje. CB zapakowane

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 12 lut 2009, o 20:19

Arti, zaskoczę Cię mentosiku. Jak po trasie WAW-WRO będę żyw to postaram się podjechać :mrgreen:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubione posty: 4 razy

Post 12 lut 2009, o 20:19

JUTRO TRZEBA BYĆ, JODŁOWNIK SWOJĄ DROGĄ, ALE NA WALIMIU DOBRZE BY BYŁO ODDAĆ HOŁD NAJWIĘKSZYM W TYM ROKU SKŁADEM SUBARAKÓW.

PS. W tamtym roku było full ludzi, pełna organizacja, znicze oświetlały całą patelnie, nikt nie przyjechał tam przypadkowo - kto był ten wie...

Do jutra!

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 12 lut 2009, o 21:15

U mnie kiepsko - nocka, dopiero w sobotę bym mógł, tak więc życzę udanej zabawy !
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 lut 2009, o 23:29

Chloru, no to czekamy. 8-)

Żemol, szkoda, służba nie dróżba.

krzysiek, no to ciesze się, że będziecie.

sidor, PW nie otrzymałem. Gdzieś się zgubiło.

MAZI, może jednak spróbuj chociaż powalczyć, pisałeś, że szansa jakaś jest.

cyqan, największego składu chyba jednak nie będzie (rekord 14 sztuk) ale skromnie też nie będzie. :-)

Jutro jeszczę sprawdzę jakie warunki są, czy aby panowie w piaskarach nie nie popsuli drogi ale powinno być dobrze. Teraz jest duży mróz a jutro ma prószyć.

Pozdrawiam.
Obrazek

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lut 2009, o 00:34

Miś Artiś, nie obiecuję - jak dojdę po siebie po trasie i łyknę melisskę dla uspokojenia to podjedziemy ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lut 2009, o 01:05

Chloru pisze: łyknę melisskę
Chloru pisze: podjedziemy
denerwujesz sie czyms? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 13 lut 2009, o 10:56

remek pisze:
Chloru pisze: łyknę melisskę
Chloru pisze: podjedziemy
denerwujesz sie czyms? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gdyby się okazało, że taki szmat drogi przejechany na darmo. :whistle: :giggle:
czarne jest piękne...

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 13 lut 2009, o 11:11

Na pitek sie nie wyrobie czyli na dzisaj, moze na weeknd ale widze ze zapowiada sie w pracy przygotowaniami pism do przetargu ;-(

reefer
0 gwiazdek
Auto: jedyne wlasciwe

Post 13 lut 2009, o 11:58

to ja tez bede w takim razie. yo!

ODPOWIEDZ