BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Gość
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: BLOG - Bezsensowna Logoreja O Gownie

Post 19 lut 2009, o 23:32

gregski pisze:przeprowadzamy sie w przyszlym roku do Tiergarten chili w samo centrum..
kojarzę...
czytałem kiedyś "Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" :cofee:

Ciekawe co tam jest teraz?
Istambuł?
:evilgrin:

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 20 lut 2009, o 00:44

ta dworzec zoo jeszcze nie, choc kto wie.. kryzysu trzeba sie bac ! :lol:
a Stambul sie robi latem w Tiergardenie, jak sie Turcy i inni poludniowi skrzykuja na piknik ...
naprawde fajny egzotyczny widok, w sumie cywilizowana wersja tego co mozna zobaczyc w samym Stambule.. bo nie piknikuja tu np. na pasie zieleni oddzielajacym dwa pasy drogi szybkiego ruchu :giggle:
btw to Arnowy blog, trzeba uciekac.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 08:20

Poranek. od piatej budze sie co pol gdziny, bo wczoraj postanowilem z psem rano o 7:30 pojsc na spacer.
Sam se czlowiek pieklo buduje.
Uslyszalem tymczasemw TVN24 ze poslowie debatuja o kastracji psow i cala grupa jest przeciwna.
To glupi sa. Suki, jesli sie nie ma hodowli, to sie kastruje, bo raka unika sie. A psy, no tak, t jest troche niewyorazalne.
Ale gyby moj pies, poza tym, ze nie lubi inych duzych psow, miałby ansę do ludności i rzucal się na gości lub na nas, byłby natychmiast wykastrowany.
Zresztą moglibyśmy podobny system stoswac do agresywnych kierowców. Zaczniemy od kolegw z forum. To doprowadzi zresztą do bankructwa SIP, bo wszyscy natychmiast zaczna kupować C4 z najslabszym silnikiem.
Boje sie, ż ejakies 80% forum trzeba by wytrzebic. masara, ale z kolei mozna y jakasfajna restauracyjke specjlizujaca sie w daniach ze wschodu...
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 lut 2009, o 11:00

Arno pisze:Poranek. od piatej budze sie co pol gdziny, bo wczoraj postanowilem z psem rano o 7:30 pojsc na spacer.
Sam se czlowiek pieklo buduje.
To znaczy, że jesteś bardzo obowiązkowy. Ja wstaję przed budzikiem tylko wtedy, gdy wiem, że powód wczesnej pobudki jest istotny. Z postanowienia, by wcześniej wstawać do pracy, mój organizm nic sobie nie robi. :-)
bo wszyscy natychmiast zaczna kupować C4 z najslabszym silnikiem.
Bardzo rajdowo będzie i to naturalna kolej rzeczy. P. Solberg w Norwegii jechał C4. :mrgreen:
czarne jest piękne...

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 20 lut 2009, o 11:09

vibowit pisze: P. Solberg w Norwegii jechał C4.

a ja myslałem, że stara xarą :->

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 lut 2009, o 11:13

esilon, cicho.
C4 to troche nowsza xara. ;-)
czarne jest piękne...

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 20 lut 2009, o 11:32

Znawcy Citroena :!: przypominam ,że to forum subaru :giggle:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 lut 2009, o 12:58

Arno pisze: moglibyśmy podobny system stoswac do agresywnych kierowców. Zaczniemy od kolegw z forum.
Niedawno jacyś naukowcy udowodnili, że agresja za kierownicą bierze się wprost z impotencji w łóżku. Więc uważaj, bo - być może - kastrując tę niewielką resztkę facetów, którzy zachowali w tym postmodernistycznym świecie chociaż jakąś resztkową namiastkę jaj, spowodujesz wzrost śmiertelności kobiet, starców i dzieci na drogach, a także przyspieszone wymieranie foczek o smutnych oczach?
Może lepiej - zamiast kastrować - wziąć się na serio za promocję afrodyzjaków? Np. akcja w szkole "kubek koktajlu z krabów dla każdego ucznia"?

esilon
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 13:17

Piter 35 pisze: Znawcy Citroena przypominam ,że to forum subaru

podobno nowe C5 jest rewelacyjnie wykonane i ładne
WiS pisze: agresja za kierownicą bierze się wprost z impotencji w łóżku

przesiadam sie na rołwer bo jak dynamicznie ruszę Foresterem na zielonym to się okaże, że :oops:

:mrgreen:

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 13:44

gregski pisze: przeprowadzamy sie w przyszlym roku do Tiergarten chili w samo centrum..
pierdziele ta wioche i zgruzowany ogrod do ktorego zupelnie nie mam melodii..
Tuś mi bratem.
Centra miast rulez.
Tylko ja bym, jak już, wolał jakieś miejsce bez nadmiaru Turków. Nie, żebym był ksenofob i rasista, ale jak się np. zaczną na serio wreszcie prać z Kurdami (a zaczną :cofee: ), mogą Ci przypadkiem auto zarysować...
esilon pisze: jak dynamicznie ruszę Foresterem na zielonym to się okaże, że
Nie narzekaj, Ty się przynajmniej zdradzasz z wiadomymi kłopotami w męskim aucie, a co ja mam powiedzieć...? :oops:
A tu jeszcze Arno mnie chce wykastrować, jak psa.
Złotą rybką chyba wtedy zostanę, cy cuś...

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 20 lut 2009, o 14:40

WiS pisze:
Tuś mi bratem.
Centra miast rulez.
Tylko ja bym, jak już, wolał jakieś miejsce bez nadmiaru Turków. Nie, żebym był ksenofob i rasista, ale jak się np. zaczną na serio wreszcie prać z Kurdami (a zaczną :cofee: ), mogą Ci przypadkiem auto zarysować...

Turcy to pikus, tych cholernych NIemcow jakos sporo ! :o
:mrgreen: :mrgreen: co ciekawe co dziesiaty Berlinczyk to Polak.. chili jakies 380 tys :)
polska wiocha na peryferiach kraju..

serio:
WiS jestes kolejna osoba ktora wspomina o Turkach --- ilu Turkow znacie osobiscie?
to jeszcze raz pokazuje jakim jestesmy monoblokiem narodowosciowym i ile sie jeszcze musimy nauczyc w temacie tolerancji dla wymieszania, ktore nastapi ze zdwojona sila tak czy siak..
nie podobaja nam sie klisze , ze jestesmy zlodziejami, prostytutkami, mi dodatkowo nie podoba sie, ze jakis debil zrobil z nas hydraulikow... :wall: a sami powielamy klisze w najglupszy w sumie sposob..
oczywiscie nie mam na mysli tylko Ciebie WiSie, tylko nas Polakow ogolnie.. :cofee:

nie sadzicie?

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 20 lut 2009, o 14:48

gregski pisze: ilu Turkow znacie osobiscie?
Znałem kilku Turków osobiście i byli to bardzo sympatyczni ludzie. Osądzanie nacji po stereotypach jest za to IMO niesympatyczne.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 20 lut 2009, o 14:59

michal pisze:Znałem kilku Turków osobiście i byli to bardzo sympatyczni ludzie. Osądzanie nacji po stereotypach jest za to IMO niesympatyczne.
Aczkolwiek uwaga, że przy okazji niesnasek narodowościowych można dostać przypadkiem w pysk, jest całkiem celna. Gdy wzrok zachodzi gniewem, postrzeganie rzeczywistości jest co najmniej utrudnione :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 20 lut 2009, o 14:59

Tylko, żę oskarżanie WiSa o propagowanie stereotypów rasowych czy narodowościowych to tak, jak by mnie podejrzewać o propagowanie tuningu... :-d
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

devlin
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 15:01

gregski pisze: WiS jestes kolejna osoba ktora wspomina o Turkach --- ilu Turkow znacie osobiscie?
Znam dwie turczynki - przemiłe osoby.
http://wwojnar.com/

– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 15:06

gregski pisze: ile sie jeszcze musimy nauczyc w temacie tolerancji dla wymieszania, ktore nastapi ze zdwojona sila tak czy siak..
Tolerancja tolerancją, a przygotowanie się na negatywne skutki tego wymieszania - swoją drogą.
Gdyby ktoś czytał niedokładnie, to ja nie mam nic przeciwko Turkom jako takim. Zwracam tylko delikatnie uwagę, że antagonizm turecko-kurdyjski ma się dobrze, perspektywy ma nawet coraz lepsze, zaś przeniesienie zewnętrznych przejawów owego antagonizmu (w postaci bomb, i innych takich) z matecznika do krajów europejskich - jest wysoce prawdopodobne.
To samo dotyczy narastania (w obliczu wiadomego kryzysu i jego następstw społeczno-ekonomicznych) radykalizmów pro- i antyislamistycznych w EU. To, co mieliśmy w tej sferze do tej pory, to zapewne mały pikuś i dopiero przedsmak.
Dla mnie dobrze, bo ja żyję z badania i opisywania takich zjawisk.
Dla mieszkańców berlińskich dzielnic z wysokim odsetkiem emigrantów, a także sąsiedztwem np. tureckich sklepów i knajp - już nie tak fajnie.
Dlatego napisałem o ryzyku porysowania auta.
I tyle... :cofee:

Co zaś do stereotypów, to akurat ja trochę społeczności imigranckie w krajach EU znam, z autopsji - i wiem, że oprócz leni i łajz (występowanie nieuniknione, w każdej populacji) jest tam znaczna większość porządnych, pracowitych ludzi - którzy wiele robią, aby poprawić los swoich rodzin...
Czego nijak nie można powiedzieć o wielu białych autochtonach ;-)
Ale to inna bajka zupełnie - i mam wrażenie, że nikt tu akurat nie napisał inaczej... :roll: Inna sprawa, że w specyficznych sytuacjach także ci porządni ojcowie rodzin i ciężko pracujący drobnomieszczanie potrafią ulegać staszliwym, zbiorowym emocjom... :whistle:

Edit: widzę, że niektórzy jednak (na szczęście!) czytają ze zrozumieniem, dzięki ;-)

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 15:13

WiS pisze: Inna sprawa, że w specyficznych sytuacjach także ci porządni ojcowie rodzin i ciężko pracujący drobnomieszczanie potrafią ulegać staszliwym, zbiorowym emocjom... :whistle:
Wystarczy spojrzeć na niektóre wątki na różnych forach... :whistle:
;-)

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 15:31

Gal pisze: Wystarczy spojrzeć na niektóre wątki na różnych forach...
Fakt.

Wobec tego twórczo rozwinę myśl Arno. Może, zamiast psów i kierowców, profilaktycznie kastrować adminów i modów...?

:cofee:

esilon
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 15:35

WiS pisze: Może, zamiast psów i kierowców, profilaktycznie kastrować adminów i modów...?

ale członków Rady to sprytnie pominąłeś :->

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 15:49

Bo członków Rady już nie trzeba - w większości to staruchy... :whistle:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 20 lut 2009, o 18:16

Fido też? :?
Teraz rozumien dlaczego Dido tak czeka na tę przejażdżkę z Jarmajem :giggle:

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 20 lut 2009, o 18:29

zofija, aż się spłociłem jak to przeczytałem a Fido nie pozwoli tego czytać Dido
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 lut 2009, o 20:21

zofija pisze:Fido też? :?
Teraz rozumien dlaczego Dido tak czeka na tę przejażdżkę z Jarmajem :giggle:
Oj bo jakieś nośne hasło napiszę pastą do zębów na Puderniczce. Wiem gdzie parkuje, więc.... :whistle:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 lut 2009, o 20:43

ja ostrzegam, ze dostaniecie wszystkie paski za zasmiecanie najwazniejszego watku w internecie polskim.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 21 lut 2009, o 13:27

WiS pisze: Może, zamiast psów i kierowców, profilaktycznie kastrować adminów i modów...?

Pilne :idea:

Oddam dostep admina, login i haslo. Doplace.

:mrgreen:

ODPOWIEDZ