mentosowe dylematy czwartkowe, grubą nicią szyte
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Re: mentosowe dylematy czwartkowe, grubą nicią szyte
devlin poczułem się prawie jak u siebie taki piękny lokal ostał się jeszcze w takim bastionie bogactwa ,kultury i biznesu .Niesamowite ale jakże piękne i budujące to jest prawdziwa wyżera a nie jakieś tam figo fago ,zupa ratatuj sama woda w środku chuj .
Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Na następny odcinek, jeżeli znów w małym gronie, mam jeszcze ciekawsze miejsce. Lwowska 10, Arno powinieneś znać, a jak nie, to połowa Twoich kooperantów - aktorów, tych starszych - znać powinna. Przeciekawe miejsce, ceny już normalne, jakość jedzenia bardzo dobra, czysto i schludnie ale klimat - nie z tej ziemi.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
To ja do tej knapki w życiu nie pójdę. Mam dziwny dar przyciągania takich dziwnych ludzi. Już widzę jak wchodzi ten Pan z kijem, na końcu którego ma tę torbę,
patrzy na mnie, ja niechcący patrzę na niego i po chwili siada koło mnie mamrocząc coś pod nosem
P.S. Ale móżdżek to bym chętnie wciągnął, nie powiem
patrzy na mnie, ja niechcący patrzę na niego i po chwili siada koło mnie mamrocząc coś pod nosem

P.S. Ale móżdżek to bym chętnie wciągnął, nie powiem

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Devlin, trzeba zachowac pewien poziom. Uwaga opowiesc o zmarlej rezyserce.devlin pisze:Na następny odcinek, jeżeli znów w małym gronie, mam jeszcze ciekawsze miejsce. Lwowska 10, Arno powinieneś znać, a jak nie, to połowa Twoich kooperantów - aktorów, tych starszych - znać powinna. Przeciekawe miejsce, ceny już normalne, jakość jedzenia bardzo dobra, czysto i schludnie ale klimat - nie z tej ziemi.
Wyszla ze studia w Alejach Niepodleglosci i poszla do sklepu na Narbutta. Patrzy na na polce wino Lenin w butelce po Mazowszance.
- Poprosze dziesiec tych Leninow - zwraca sie do ekspedientki, Marioli Zet.
W tm moemencie słyszy za sobą głos identyczny jak głos Himislbacha: Pani tego nie kupuje, nawet my tego nie pijemy.
Dlateg uważam, że niektóre miejsca trzeba obchodzić wiekim łukiem.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Takie wineczka?
http://boringpic.blogspot.com/2009/01/shelf.html
Miejsce warte odwiedzin, mówię Ci. Zobaczysz.
http://boringpic.blogspot.com/2009/01/shelf.html
Miejsce warte odwiedzin, mówię Ci. Zobaczysz.
No to jak? Coś, gdzieś się będzie działo? Ja odpadam, ze względu na awarię Szkodnika, ale czekam na relację!
mały 5150 pisze: P.S. Ale móżdżek to bym chętnie wciągnął, nie powiem![]()
Jak na móżdżek czy nerkę to Smaki Warszawy polecam na Żurawiej ,kawiorowo ale super jedzenie i do tego własna cukiernia.
http://www.smakiwarszawy.pl/
Wypad do prasowego super

devlin, co jest na Lwowskiej 10 ??? Już słyszałem jakieś opowieści o domowych obiadach na Lwowskiej ale nie wiem czy to samo.
Bilex pisze:
Ta... do tej pory mnie wszystko swędzi...![]()
Bilex wpadnij do mnie do szpitala dostaniesz obiadek bez żadnych wirusów i nić Cię nie będzie swędzić . Gwarantuje przeżycie nie do opowiedzenia

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Dokładnie o to chodzi. Domowe obiadki, czasem w niezwykłym towarzystwie. Problem - chyba 10 miejsc, w sumie.Kruszyn pisze: devlin, co jest na Lwowskiej 10 ??? Już słyszałem jakieś opowieści o domowych obiadach na Lwowskiej ale nie wiem czy to samo.
to zajrzyj kawałek dalej. na rogu koszykowej jest wietnamski chińczyk. miejsc na pewno więcej.
a poważniej, to kawałek dalej, na Poznańskiej, jest liceum gastronomiczne. i tam jest też jadłodajnia, gdzie uczniowie praktykują.
podobno ceny BARDZO przystępne, a miejsce z obsługą kelnerską. jedyne ryzyko jest takie, że kucharze to uczniowie a kelnerzy... też uczniowie. natomiast dania trafiają się czasem niesamowite. w zależności od tego, co akurat jest "na lekcji".
niestety, to miejsce znam tylko "z legend".
natomiast sam osobiście, to z okolic Politechniki bardzo polecam też lanczownię w Centrum Focus. niedrogo i dobra kuchnia. wchodzi kto chce, bo to niezależny bar jest. czynni od 12 do 16, o ile pamiętam. naprawdę warto.

a poważniej, to kawałek dalej, na Poznańskiej, jest liceum gastronomiczne. i tam jest też jadłodajnia, gdzie uczniowie praktykują.
podobno ceny BARDZO przystępne, a miejsce z obsługą kelnerską. jedyne ryzyko jest takie, że kucharze to uczniowie a kelnerzy... też uczniowie. natomiast dania trafiają się czasem niesamowite. w zależności od tego, co akurat jest "na lekcji".
niestety, to miejsce znam tylko "z legend".
natomiast sam osobiście, to z okolic Politechniki bardzo polecam też lanczownię w Centrum Focus. niedrogo i dobra kuchnia. wchodzi kto chce, bo to niezależny bar jest. czynni od 12 do 16, o ile pamiętam. naprawdę warto.
Ja tak kiedyś coś jadłem i o ile pamiętam to jest stołówka prowadzona przez Sodexho catering..., czyli to samo co jeszcze w wielu innych warszawskich biurowcach.damaz pisze:natomiast sam osobiście, to z okolic Politechniki bardzo polecam też lanczownię w Centrum Focus. niedrogo i dobra kuchnia. wchodzi kto chce, bo to niezależny bar jest. czynni od 12 do 16, o ile pamiętam. naprawdę warto.
Mnie osobiście to menu nie odpowiada, ale to subiektywna opinia.
Wolę po prostu takie bary, gdzie gotują tak bardziej "domowo".
Albo jesli już nie domowo, to idę na całość...... i ucztuję w McDonald's

damaz pisze:
damaz kończyłem tam technikum ....ja na pewno nie skorzystam z tej stołówki

Też słyszałem takie rzeczy od ludzi mających coś wspólnego z gastronomią - nigdy, przenigdy, nawet w obliczu śmierci głodowej - nie idź do jadłodajni, gdzie są uczniowie szkół gastronomicznych na praktykach. Nigdy.
i nigdy nie zadzieraj z kelnerem przed podaniem rachunku
Czyli co, nic z tego? Za tydzień dopiero?
devlin, za tydzień na Lwowskiej 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
W przyszłym tygodniu po długim remoncie będzie otwarty Chińczyk na Pruszkowskiej, ceny i klimat podobny do Prasowego, ale sztućce mają przynajmniej stalowe 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ten w pawilonie niedaleko Żwirki? Szczerze mówiąc, to ceny ma zbliżone do chińczyka na grzybowskiej, a jakość jedzenia bardziej nijaka... Ale to nie przeszkadza czasami tam wpaść na budżetowy lunchykrrosiak pisze:W przyszłym tygodniu po długim remoncie będzie otwarty Chińczyk na Pruszkowskiej, ceny i klimat podobny do Prasowego, ale sztućce mają przynajmniej stalowe
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: Ten w pawilonie niedaleko Żwirki? Szczerze mówiąc, to ceny ma zbliżone do chińczyka na grzybowskiej, a jakość jedzenia bardziej nijaka... Ale to nie przeszkadza czasami tam wpaść na budżetowy lunchyk
Tak, to ten. Jadałem tam czasami i nigdy się nie strułem, więc może i Bilexowi nie zaszkodzi

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
rrosiak pisze: Kebab mają całkiem dobry.
A kebaba to nie jadłem. Chiński kebab mi brzmiał jakoś tak egzotycznie

Kebab u chińskiego Wietnamczyka brzmiał egzotycznie? No żartujesz chyba

A zachwalanie przez Turka greckiej sałatkivicu pisze: Kebab u chińskiego Wietnamczyka brzmiał egzotycznie? No żartujesz chyba![]()

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
uehehe .. u mnie kebab od turkow ale za to ... mowiacych sporo po_polski..vicu pisze:Kebab u chińskiego Wietnamczyka brzmiał egzotycznie? No żartujesz chyba![]()

"sos czosnkowy" ?? :))
Achtung!
Dziś, 1:30pm - Samira
Dziś, 1:30pm - Samira
devlin no to się obudzileś