Opony na zime:)jakie ??gdzie??
Re: Opony na zime:)jakie ??gdzie??
gregski, nie próbujesz nam chyba powiedzieć, że jak Uniroyal to zawsze dobrze, a jak Firestone to zawsze źle?
czarne jest piękne...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ale te moje są letniegregski pisze: Godlik, mam firestony winterhawk na mazdzie i wypadaja duuzo gorzej niz uniroyale ms 66

Kruszyn pytał też o letnie, tak przynajmniej zrozumiałem
Kruszyn pisze: Kurcze nie pamiętam czy H czy V aż muszę sprawdzić . ale jakie na lato kupić ????
Godlik, a to sorry .. mnie tez czeka zakup letnich i bede celowal w uniroyale
gregski, ja mam na Golfie Uniroyale 550 Rallye. To typowe deszczówki i w tej roli spisują się naprawdę dobrze. Ich główną wadą jest to, że szybko się kończą (miekkie).
czarne jest piękne...
Firestone to jest budżetowa marka gruby Bridgestone ale ma naprawdę fajne modele. My do słuzbówek na lato kupujemy np. Firestony i co więcej do jeżdżonych na uliczy GTekow też bardzo polecam.
vibowit, tego sie obawialem, w koncu grupa continental, a te to sie dopiero szybko koncza.. ale co zrobic.. prznajmniej nie sa drogie 

gregski pisze: mam firestony winterhawk na mazdzie
Ja mam Winterhawki 2 we Francy i jestem zadowolony

WRC fan, no wlasnie tak to jest z opiniami o oponach.. jeden smeci, drugi zadowolony :) zreszta, ja tez z nich bylem zadowolony jak je porownywalem z vredestien w obku ...
teraz mniej .. ehh
teraz mniej .. ehh
gregski pisze: WRC fan, no wlasnie tak to jest z opiniami o oponach.. jeden smeci, drugi zadowolony :)
Nie twierdzę, że to jest jakaś super-hiper zimówka, ale taka mocna klasa średnia. Jeździ mi się na nich chyba lepiej niż na Pirelli WinterCarverach które miałem w Roverze.
To i swoje 0,03 pln dorzucę. Yokohama AVS V901. Genialne. Zeszłą zimę na nich prześmigałem [no nie w OBKu jeszcze] i następne jakie kupię to też będzie Yokohama. Tylko pewnie już nowy model. Obecnie mam Dunlopy M3 kupione razem z autem i mam nadzieję że dorżnę je na tyle że po sezonie po prostu wyrzucę. Nie są złe, jeżdziłem na gorszych ale do tamtej Yokohamy im dużo brakuje.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Mogę Ci sprzedać Geolandery w dobrym stanie za niewielkie pieniądze. Są tak fajne, że przestałem na nich jeździć, żeby się nie zużywały.APE pisze: następne jakie kupię to też będzie Yokohama.
Są jeszcze bridgestone sprzedawane pod marką First Stop (serwisów bridgestone). Sporo tańsze, tylko dlatego, że mają inny napis.
Np. tutaj: http://www.quatro24.pl
Np. tutaj: http://www.quatro24.pl
Zajrzyj do: beta24.pl, gedore24.pl, president24.pl, sklepratownik24.pl
Nürburgring Nordschleife 8:32 / Evo 8
Tor Poznań 1:48.6 / Evo 9 RS
Nürburgring Nordschleife 8:32 / Evo 8
Tor Poznań 1:48.6 / Evo 9 RS
Miałem i wyrzuciłem. To niby ten sam brand a kompletnie dwie różne bajki. Nie wiem na czym, to polega ale tak jak Geolandery są kiepskie tak WinterSporty są naprawdę niezłe.So What! pisze: Mogę Ci sprzedać Geolandery w dobrym stanie za niewielkie pieniądze. Są tak fajne, że przestałem na nich jeździć, żeby się nie zużywały.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: OPONY
Ja jeżdżę już drugi sezon na WR G2 (rzezcz jasna też już i na drugim komplecie
), tylko oczywiście w innym rozmiarze.
I uważam że są dość dobre. Pewnie znajdzie się coś trochę lepszego, ale stosunek cena-możliwości jest bardzo korzystny. Osobiście polecam.

I uważam że są dość dobre. Pewnie znajdzie się coś trochę lepszego, ale stosunek cena-możliwości jest bardzo korzystny. Osobiście polecam.
jarmaj pisze: uważam że są dość dobre. Pewnie znajdzie się coś trochę lepszego, ale stosunek cena-możliwości jest bardzo korzystny. Osobiście polecam
dzieki z info, maja akurat na składzie i jak sie zdecyduję to już we wtorek mogę je mieć
wyszperałem jeszcze jakies takie tańsze coś bo zakup niekontrolowany te zimówki teraz na wiosnę

- So What!
- 6 gwiazdek
Jak sobie radzą na śniegu i na mokrym asfalcie?jarmaj pisze: Ja jeżdżę już drugi sezon na WR G2 (rzezcz jasna też już i na drugim komplecie ), tylko oczywiście w innym rozmiarze.
I uważam że są dość dobre.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Z moich spostrzeżeń, to żywiołem tej opony jest droga z dobrze ubitym śniegiem (świetne wtedy panowanie nad samochodem!), lub świeżo spadły lekki puch, bez względu na grubość jego warstwy. W takich warunkach rewela.
Z drugiej strony, najmniej lubi ta opona ciężki, mocno przesiąknięty wodą śnieg, już prawie właściwie nie śnieg, tylko takie błoto śniegowe.
Na wodzie jest moim zdaniem ok., chociaż w tych warunkach np. Dunlop SP WINTER SPORT M3 jest lepszy (tyle że to wyżej cenowo). Na suchym zaś asfalcie nie ma co mówić, bo tu każda zimówka jest beznadziejna….
Z drugiej strony, najmniej lubi ta opona ciężki, mocno przesiąknięty wodą śnieg, już prawie właściwie nie śnieg, tylko takie błoto śniegowe.
Na wodzie jest moim zdaniem ok., chociaż w tych warunkach np. Dunlop SP WINTER SPORT M3 jest lepszy (tyle że to wyżej cenowo). Na suchym zaś asfalcie nie ma co mówić, bo tu każda zimówka jest beznadziejna….
- So What!
- 6 gwiazdek
jarmaj, wielkie dzięki! O takie właśnie informacje mi chodziło.
Cały czas się waham pomiędzy Dunlopem SP WINTER SPORT M3 a Nokianem WR G2 (do Forka N/A). Czy miałeś możliwość porównania tych opon?
Cały czas się waham pomiędzy Dunlopem SP WINTER SPORT M3 a Nokianem WR G2 (do Forka N/A). Czy miałeś możliwość porównania tych opon?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Tak, jeździłem na tych i tych.So What! pisze:Czy miałeś możliwość porównania tych opon?
Moim zdaniem M3 lepsza, ale nie o tyle, o ile droższa. Wybór kupujacego.
Na M3 kiedyś w Szwecji napędziłem się na czystym żywym lodzie na drodze do ok 160. Dała radę (co prawda Lucek trochę krzyczał, ale to nie wina opony, tylko jego panikarstwa

esilon pisze: wyszperałem jeszcze jakies takie tańsze coś bo zakup niekontrolowany te zimówki teraz na wiosnę:UNIROYAL MS PLUS 66 215/60R16 ? ? ?
ESIU... no ja je polecam w threadzie o oponach zimowych od momentu zakupu .. imho oswietna opona za te pieniadze.. b dobrze odprowadza wode, cicha, trzyma sie na sniegu.. grupa continental.. bierz w ciemno...
ja mam 216/65R15.
bedziesz bardzo zadowolony. na lato tez chce kupic uniroyale...
kurcze, jak ja niewyraznie pisze..
chodzilo mnie o odglos paszczo chili, ze sa dwa watki o oponach, ten o letnich i drugi o zimowych
i w tym miejscu byl by link do tego drugiego .. a tu dupsko.. ktos
przemianowal ten o zimowych (ten w ktorym wlasnie piszemy) i nie ma juz podzialu na watek o zimowych i letnich..
a imho ma to sens... WNiOSKUJE niniejszym... !
chodzilo mnie o odglos paszczo chili, ze sa dwa watki o oponach, ten o letnich i drugi o zimowych
i w tym miejscu byl by link do tego drugiego .. a tu dupsko.. ktos

a imho ma to sens... WNiOSKUJE niniejszym... !