Mam pytanie do osób wtemacie ponieważ ciezko znaleść dokładne dane na temat osiągów w internecie a te co znajduje odnosnie IMPREZY WRX 2000-02 podają ze jest 218KM i wtym przypadku 9sek do 100, a ten nowszy model 2002-05 WRX 225KM ma 5,9sek do 100. I teraz zastanawiając sie ktory model przed oczami mam osiagi że ten nowszy model z duza lampa od 2002r. ktory ktory ma niby 7KM wiecej ma o 3,1 lepsze przyśpieszenie a to uważam rużnica warta uwagi. Mam duża prożbe o podpowiedz ile wtym prawdy i jaka jest ruznica pomiedzy tymi modelami przedewszystkim w przyspieszeniu czy dane bardzo okrojone w internecie sa wlasciwe i ktory model lepiej wtym i w innym przypadku kupi.A przy okazji jaka roznica miedzy europejska wersja a amerykanska podobno jest jakas poza licznikiem w milach????????? Chciał bym kupić cos co bedzie mnie cieszyc i wole dołozyc jak moge miec cos lepszego a zdrugiej strony jak nietrzeba dokladac to bez sensu.
Dzieki za odpowiedzi
Pozdrawiam
Jakie ma przyśpieszenie WRX 218 i 225KM
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Jakie ma przyśpieszenie WRX 218 i 225KM
kamls pisze:odnosnie IMPREZY WRX 2000-02 podają ze jest 218KM i wtym przypadku 9sek do 100,
Albo w twoim źródle, albo Tobie się tu chyba cyfra do góry nogami napisała!

Jaki rocznik?kamls pisze:A przy okazji jaka roznica miedzy europejska wersja a amerykanska podobno jest jakas poza licznikiem w milach?????????
jarmaj pisze: Jaki rocznik?
2002-2005 wszystkie nie posiadają hamulców na wyposażeniu

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Tutaj masz dane techniczne poszczególnych modeli Imprezy: http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.htmlkamls pisze: Mam pytanie do osób wtemacie ponieważ ciezko znaleść dokładne dane na temat osiągów w internecie
jarmaj pisze:kamls pisze:odnosnie IMPREZY WRX 2000-02 podają ze jest 218KM i wtym przypadku 9sek do 100,
Albo w twoim źródle, albo Tobie się tu chyba cyfra do góry nogami napisała!![]()
Jaki rocznik?kamls pisze:A przy okazji jaka roznica miedzy europejska wersja a amerykanska podobno jest jakas poza licznikiem w milach?????????
Zrodlo internet wyszukiwarka i takie strony wyskakuja co jest dziwne ze 218KM ma podanych 9s dlatego pytam powaznie bo nie wiem???
chodzi i o model 2000-02 i model 2002-05 jaka roznica wersja amerykanska i europejska podobno jest ale jaka i czy az tak wazna???
So What! pisze: Tutaj masz dane techniczne poszczególnych modeli Imprezy: http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... preza.html
Dzieki za pomoc znalazłęm tam odpowiedz odnośnie przyśpieszenia. A miedzy amerykanska a europejska wersja jest jakas roznica?
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Azrael przeciez napisał 3 posty wyżej.
Do 2006 amerykańskie WRX-y nie miały hamulców. Od taka wada fabryczna, zapominali je tam zamontować...
Poza tym trochę innych drobniejszych, ale generalnie raczej bez większego znaczenia (np w MY2001 nie ma regulacji wysokości świateł, nie wiem jak potem).
Do 2006 amerykańskie WRX-y nie miały hamulców. Od taka wada fabryczna, zapominali je tam zamontować...
Poza tym trochę innych drobniejszych, ale generalnie raczej bez większego znaczenia (np w MY2001 nie ma regulacji wysokości świateł, nie wiem jak potem).
kamls, Panowie tu zapomnieli żeś świeżynka

Podstawowe różnice pomiędzy US a EU to liczniki, przednie reflektory symetryczne i brak światła przeciwmgielnego z tyłu w US. Takiego auta nie wolno zarejestrować w EU, nie przejdzie przeglądu technicznego, ale światła można zmienić/dołożyć za dość rozsądne pieniądze. Niektórzy też twierdzą że US ma miękciejsze zawieszenie, ale tego to ja nie wiem i nikt chyba tego nigdy nie potwierdził. US nie ma też kierunkowskazów w błotnikach, ale to drobiazg.
BTW nasze forum jest FireFox frendli. Polecam używanie wraz z modułem sprawdzania pisowni

To jest oczywiście uproszczenie. Myk polega na tym, że te samochody miały montowane bardzo bardzo słabe hamulce, więc o ile rozpędzają się bardzo sprawnie, o tyle dość trudno je zatrzymaćAzrael pisze:jarmaj pisze: Jaki rocznik?
2002-2005 wszystkie nie posiadają hamulców na wyposażeniu

Podstawowe różnice pomiędzy US a EU to liczniki, przednie reflektory symetryczne i brak światła przeciwmgielnego z tyłu w US. Takiego auta nie wolno zarejestrować w EU, nie przejdzie przeglądu technicznego, ale światła można zmienić/dołożyć za dość rozsądne pieniądze. Niektórzy też twierdzą że US ma miękciejsze zawieszenie, ale tego to ja nie wiem i nikt chyba tego nigdy nie potwierdził. US nie ma też kierunkowskazów w błotnikach, ale to drobiazg.
BTW nasze forum jest FireFox frendli. Polecam używanie wraz z modułem sprawdzania pisowni

E tam. Amerykanie to twardzi kowboje, a jak wiadomo hamulce są dla mięczaków.jarmaj pisze:Do 2006 amerykańskie WRX-y nie miały hamulców. Od taka wada fabryczna, zapominali je tam zamontować..

czarne jest piękne...
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
Raczej kompletne mieczaki sterroryzoane przez aparat policyjny, które się tak wloką, że nawet producent nie uznał za konieczne montażu hamulcówvibowit pisze:E tam. Amerykanie to twardzi kowboje