K uszczelkę pod miske olejową
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Re: K uszczelkę pod miske olejową
seiken, mając doświadczenia z różnymi uszczelkami i elementami gumowymi w innym japońskim aucie sugeruję udanie się do ASO lub 4T i kupienie OEMa.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
No będę musiał. Przeszukałem sklep 4turbo i niema tam tej gumki:)
Jutro do ASO podzwonię.
Jutro do ASO podzwonię.
Hmm, no to ładnie
Więc jeżeli widze tam że jest tam mokro to co mam zrobić? Bądź co mam kupić?

Więc jeżeli widze tam że jest tam mokro to co mam zrobić? Bądź co mam kupić?
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Kup masę uszczelniającą np Dirko firmy Elring. Numer katalogowy 129400. Zdejmij miskę, wyczyść resztki starej masy uszczelniającej, posmaruj Dirko (w komplecie ma taki fajny dozownik) i przykręć na nowo miskę.
seiken, wyjąć miskę, sprawdzić czy nie przekorodowana (dość częste w GT), wkleić z powrotem. Nie zapomnieć spuścić oleju przed i zalać po oleju po.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
seiken pisze: Więc jeżeli widze tam że jest tam mokro to co mam zrobić? Bądź co mam kupić?
Jakiś glut w paczce, silikon czy coś ;) W dobrym warsztacie powinni posiadać.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Azrael thx
Z olejem właśnie tak zrobię jak radzisz:) Już nawet filtr oleju u was zamawiam:) Tylko nie pisz że przydało by się nowy olej do tego zalać:)

seiken, nie trzeba koniecznie wystarczy spuścić do czegoś czystego.
Z jednej strony szkoda że serwisu w słupsku dobrego niema, a z drugiej może w końcu naucze się troche w tych tematach, chyba że auto nie będzie się psuło:) Tak czy inaczej dzisiaj pierwszy raz w życiu demontowałem chłodnicę:) A teraz czeka mnie zabawa przy wymianie oleju i uszczelnianiu miski.
Dobrze jest
Dobrze jest

No taki był plan, ale miałem obawy że będzie prikaz wymieniać bezwzględnieAzrael pisze:seiken, nie trzeba koniecznie wystarczy spuścić do czegoś czystego.

no tylko relatywnie. 150 km do Janisza.Ale tylko żeby to zrobić to nie widzę sensu jechać.
Zresztą dzisiaj się rozczarowałem, bo dzwoniłem do nich z pytaniem czy chcą mi chłodnicę
wymienić, to gostek powiedział że chłodnic nie mają i nie będą mieli.
Takie dziady:)Więc jutro muszę gdzieś chłodnicę kupić, bo wątpie że z tej co mam coś będzie.
Zresztą dzisiaj się rozczarowałem, bo dzwoniłem do nich z pytaniem czy chcą mi chłodnicę
wymienić, to gostek powiedział że chłodnic nie mają i nie będą mieli.
Takie dziady:)Więc jutro muszę gdzieś chłodnicę kupić, bo wątpie że z tej co mam coś będzie.
Nie mogę filtra u was kupić , bo nie chce mi przejść do kasy w tym sklepie. To u mnie coś z netem czy u was Panie Azraelu?:)
seiken, u mnie też coś nie chce działać poprawnie, zgłoszę błąd. Możesz też zamówić mailem.
Jak juz ktos chce koniecznie uszczelke to u Rogera Clarka sprzedaja, bodaj korkowa.
Ale pasta bedzie chyba sporo tansza :) - uszczelka kosztuje chyba jakies 35Ł plus wysylka, tak z pamieci na szybko.
Ale pasta bedzie chyba sporo tansza :) - uszczelka kosztuje chyba jakies 35Ł plus wysylka, tak z pamieci na szybko.
Jacek "AMI" Rudowski
No napisałem na [email protected]ęc czekam na paczkę.
Olej mam w sumie czysty,ale wymienie. Nie zaszkodzi.
Olej mam w sumie czysty,ale wymienie. Nie zaszkodzi.
No to już nie będzie tańsza bo zamówiłem 3 sztukiAMI pisze:Jak juz ktos chce koniecznie uszczelke to u Rogera Clarka sprzedaja, bodaj korkowa.