Nawigacja - temat wałkowany
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Nawigacja - temat wałkowany
Konto usunięte pisze: Ależ gdzieżby tam. Podobało mi sięTylko się dziwowałem, jak to Kargul, który zobaczył murzyna po raz pierwszy
![]()

tu wiecej info
http://www.amsterdam.info/queensday/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Gal nas zaraz pogoni, że mu offtop uskuteczniamy...
Jeśli to jest wiarygodny film z "QueensDay", to jest to jakaś impreza dla przedszkolaków
W takim razie ja byłem na czymś zdecydowanie innym. Przynajmniej dla licealistów 
Link: http://www.youtube.com/watch?v=7r_VZIGn6jc
Jeśli to jest wiarygodny film z "QueensDay", to jest to jakaś impreza dla przedszkolaków

Link: http://www.youtube.com/watch?v=7r_VZIGn6jc
piotruś pisze: A gdzie masz to w OBK przyklejone, jak to wygląda, gdy zdejmujesz Navi?
jutro cykne fote, wraz z fota kompostu dla FUXa :))
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Kompostownik z nawigacją. Ale wypasgregski pisze: jutro cykne fote, wraz z fota kompostu dla FUXa :))

So What! pisze: Kompostownik z nawigacją. Ale wypas![]()
juz samo focenie kompostu to niezla perwersja

no ale jak kulega forumowy prosi, to ciezko odmowic

Ja bym tak zrobił.hnery pisze: Myślę, że w tej sytuacji najprościej jest kupić 765 (około 1300 zł z GPmapą), bo 865 GP kosztuje aż 2050 zł.
Nie używałem żadnej osiemsetki, ale opierając się na opinii kolegi, który go testował, mogę powiedzieć tylko tyle, że choć to rozpoznawanie głosu działa podobno nadspodziewanie dobrze, to nie warto za nie dopłacać. Wymienna bateria ma sens tylko wtedy, jeżeli planujesz jakieś dłuższe wycieczki z Nuvi w ręku, a nie jest to najlepszy GPS "do ręki". Już lepiej sobie zainstalować Mobile XT na telefonie, a Nuvi zostawić do samochodu.
Jeżeli przeliczenia trasy i odświeżanie ekranu dział w 865 wolniej niż w 765, to z całą pewnością szybkość jest ważniejsza od rozpoznawania głosu.
Nie można kupić tylko uchwytu (musi pasować do GPSa), więc musisz po prostu kupić urządzenie wyposażone w taki uchwyt. Z Garminów, to wszystkie Nuvi (3xx, 6xx, 7xx, 8xx) oprócz serii 2xx. Koszt od 600 do 2000PLN.Piter 35 pisze: A ile taki bajer kosztuje![]()
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Dziękuję Galu za rady. Decyduję się na 765. Przeczytalem sporo recenzji anglosaskich obu modeli i wygląda na to, ze 865 jest spowolniany własnie przez proces rozpoznawania głosu, a także pobiera więcej prądu. Podwójne głośniki podobno nie wiele dają. All in all, wiekszość anglosaskich speców radzi 765 jako sprawniejszy, no ale bez komend głosowych, które -niemal wszyscy przyznają- działają zadawalająco, ale po angielsku, z czym miało już kłopot z dwóch użytkowników w Polsce.Gal pisze: Jeżeli przeliczenia trasy i odświeżanie ekranu dział w 865 wolniej niż w 765, to z całą pewnością szybkość jest ważniejsza od rozpoznawania głosu.
Jeszcze raz - dzięki. Decyzję wreszcie mam

w tomku rozpoznawanie ponoc dziala, ale nie uzywam zupelnie.. cos tam wychodzilo za drugim razem wiec imho zbedny bajer..
Recenzenci anglojęzyczni podkreślają, że rozpoznawanie głosu w 865 rzeczywiście działa, a także/głównie z powodu małego przycisku (mini-pilota), który mocuje się do kierownicy, a który służy do zawiadomienia 865, że kierowca zamierza wydać komendę głosową. Podobno we wszystkich innych systemach tego mini-pilota nie ma i system cały czas czeka na słowo hasło, po którym następuje komenda. Recenzenci podkreśłali, że takie stałe oczekiwanie na to hasło wprowadza zamieszanie akustyczne i pomyłki (które same w sobie mogą - moim zdaniem - być dobrą zabawą i być warte wydatku na 865
. Streszczam tylko to co wyczytałem, sam nie próbowałem. Zainteresowanych odsyłam do linków, które podałem nieco wyżej/wcześniej.
Pozdr

Pozdr

hnery, w TT jest przycisk na ekranie... i dopiero wtedy system czeka na glos.
problem w tym, ze ja glownie wyszukuje tergetu w google maps ktorych search jest zintegrowany.. i to po wyrazach haslach.. nie testowalem tego jeszcze. przy prostych komendach typu: "go home" dzialal bez problemu, ale to trwa dluzej niz dwukrotne pukniecie palcem w ekran wiec przestalem uzywac..
problem w tym, ze ja glownie wyszukuje tergetu w google maps ktorych search jest zintegrowany.. i to po wyrazach haslach.. nie testowalem tego jeszcze. przy prostych komendach typu: "go home" dzialal bez problemu, ale to trwa dluzej niz dwukrotne pukniecie palcem w ekran wiec przestalem uzywac..
To dobra wiadomość, autorzy tekstów, które czytałem coś wspominali chyba o systemie Magellan (i jeszcze jakimś innym) i dowcipnie opisywali kłopoty z dogadywaniem się z tym systemem metodą "voice activation" czyli hasłem głosowym.gregski pisze:w TT jest przycisk na ekranie... i dopiero wtedy system czeka na glos.
..
Garmin 765 można także kupić w wersji 765T czyli ze specjalnym kablem, który posiada wbudowaną antenę i pewnie przedwzmacniacz do odbioru komunikatów drogowych TMC. Tych komunikatów w PL jeszcze nie ma, ale są n.p. w Niemczech czy Austrii. Model 765T kosztuje tylko około 100 złotych więcej. Czy Kolega ma jakieś zdanie w "tym temacie" ?
Pozdrawiam

hnery, jesli mnie pytasz o zdanie, to brac jesli wyjezdzasz do tych krajow czasem..
bo czekanie na uruchomienie tego w PL chyba nie ma sensu.. najwyzej pozniej dokupisz antene...
samo TMC jak najbardziej ma sens, choc oczywiscie sa juz lepsze systemy informacji drogowej, ale platne.
bo czekanie na uruchomienie tego w PL chyba nie ma sensu.. najwyzej pozniej dokupisz antene...
samo TMC jak najbardziej ma sens, choc oczywiscie sa juz lepsze systemy informacji drogowej, ale platne.
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
gregski, wrzucisz fotkę tego krążka pod uchwyt navi, którą obiecałeś. Proszę 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
piotruś, przecież tu wrzucił.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Link do galerii: http://picasaweb.google.com/data/feed/b ... hoto&hl=pl
voila.
komp pokladowy ustawiony na wskazanie spalania od ostatniego tankowania..
szalenstwo

ciekawe jak to rozwiązali:
zdjecie pochodzi z allegro:
http://www.allegro.pl/item567501068_naw ... pa_pl.html
Dzwonilem do nich, ale Pan chyba slabo sie orientowal bo mi chcial 2DIN wstawic w deske, generalnie widac ze sie da podmienic firmowa navi.

zdjecie pochodzi z allegro:
http://www.allegro.pl/item567501068_naw ... pa_pl.html
Dzwonilem do nich, ale Pan chyba slabo sie orientowal bo mi chcial 2DIN wstawic w deske, generalnie widac ze sie da podmienic firmowa navi.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
sherif, jak to zabrac do innego auta? trzeba miec w komplecie drugie przenosne...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Była już o tym mowa kilka stron wcześniej:sherif pisze: Dzwonilem do nich, ale Pan chyba slabo sie orientowal bo mi chcial 2DIN wstawic w deske, generalnie widac ze sie da podmienic firmowa navi.
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?p=80077#p80077
A po co to chcesz zabierasz, radio tez zabieraszgregski pisze:sherif, jak to zabrac do innego auta? trzeba miec w komplecie drugie przenosne...

Zreszta o przenosna navi chyba nie ma problemu, gorzej jest z ta fabryczna.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
upps nie sprawdzilem, chociaz z kolega Mocho rozmawialem juz na forum.subaru.pl.Godlik pisze: Była już o tym mowa kilka stron wcześniej:
viewtopic.php?p=80077#p80077
Sam sie interesuje tym tematem, tyle, ze mam ciut inny problem bo nie mam fabrycznej navi z drugiej strony nie mam tez ograniczen

Pomyslalem, wiec ze moze zapodac sobie od razu navi w jego miejsce. Bede musial podjecha kiedy do tej firmy, a moze ktos u nich byl z Legacy/OBK i dpytywal sie jaki koszt, bo na tel nie potrafili mi nic powiedziec, mimo, iz ze zdjec wynika ze robili juz cos takiego.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
Tzn. nie masz Navi, ale masz fabryczny, duży ekran?sherif pisze: bo nie mam fabrycznej navi z drugiej strony nie mam tez ograniczen. Moze i bym nic z tym nie robil bo mam w sumie navi w tel, tyle, ze zegarek ktory mam w miejscu navi
Jeżeli tak, to prawdopodobnie bez problemu możesz podłączyć do niego albo KNA albo to urządzenie które proponował Mocho.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
sherif pisze: A po co to chcesz zabierasz, radio tez zabierasz![]()
radia w wynajmowanych autach raczej sa...
sat nav jesli jest to niestety kiepski, najczesciej z nieaktualnymi mapami...
Gal pisze: Tzn. nie masz Navi, ale masz fabryczny, duży ekran?
Jeżeli tak, to prawdopodobnie bez problemu możesz podłączyć do niego albo KNA albo to urządzenie które proponował Mocho.
Mam zwykla wersje 2.5, czyli tak jak pisalem mam zegarek (+ schowek). Sam ekran jak i inne elementy to nie problem bo mozna dokupic.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin