Subaru Diesle

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Subaru Diesle

Post 7 mar 2009, o 23:27

esilon,
ja grzecznie poprosilem/zgłosiłem sprawę korka. czekalem kilka miesięcy na nowy.
Po czym dowiaduje się, że mam za niego zaplacić :? .
To ja, pier... taka markę, co na wszystkim oszczędza i ma Klienta w dupie.
Korek to finansowy pikuś; chodzi mi o formę.
Ale Ossy sprzęglo to już chamstwo!!!!!
Zglosiłem ostatnio, że buczą mi hamulce przy wytracaniu prędkości z około ponad 120, to mi wytknięto, że tarcze mam popalone (progi minimalne, więc nie są w sposób ponad normatywny zużyte i tu się chlopaki zawahały) :-d a klocki nieoryginały (kupione u carfita, bo On wie, ile są warte).

Tak się dyma Klienta!!!!!
Na trzecim przeglądzie dopiero byli w stanie ogarnąć zatkaną jedną dyszę w spryskiwaczu za co, a co, policzyli 0,10 rbh.

Ryja to dopiero będą klienci w SIPie darli, jak się przekonają, z jakim parnterem mają do czynienia, po pieszczotach w Toyocie, czy Daewoo ;-) .

Dolce far niente ;-)

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 8 mar 2009, o 00:11

FUX pisze: po pieszczotach w Toyocie, czy Daewoo

A wiesz, że serwis Daewoo wspominam najmilej :-) W Toyocie również nie było nigdy problemów z gwarancją, ale czasu klienta zdarzało im się nie uszanować.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Ossa
1 gwiazdka
Auto: OBK MY09 GT MY96
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 8 mar 2009, o 02:06

michal pisze:
esilon pisze:Ossa, powiedz dlaczego tak się tutaj męczysz, tego forum nikt nie czyta, napisz w wątku do Dyrekcji na kropce co Cię boli i już :idea:
Z dyrekcja to już obszerną korespondencję ma i momentami to aż wstyd czytać - jak siądę przy kompie w pracy to puszczę cytaciki , a post na Sipowym forum pewnie wyleci szybciej niż go napiszę .

"- ma chęć podzielenia się swoimi doświadczeniami z innymi użyszkodnikami marki? "

Dokładnie tak mam chęć podzielenia się tą sytuacją z innymi , po pierwsze może znajdzie się ktoś kto przez to już przebrnął po drugie jeżeli któremuś z Kolegów się to samo zdarzy to nie łyknie kitu że jest pierwszym przypadkiem sprzęgła w dieslu, wstrętnym niszczycielem najnowszej myśli technicznej FHI co mnie próbowano wcisnąć , całkowicie niezgodnie z prawdą .

"- ma ochotę głosić sławę i chwałę marki?"

Co do ochoty na głoszenie sławy i chwały to nadal ją głoszę . Jeżeli pisalibyśmy tu o Imprezie GT to nastrój był by całkiem odmienny , jak garaż otwieram to już mi się micha cieszy dla mnie to wierny przyjaciel i sprawca posiadania OBK , który dzielnie robi za " auto zastępcze " jak OBK jezdzi sobie na lawecie i gnije w serwisie . Jak by mnie ktoś spytał o awarie w imprezce to po zastanowieniu mogę powiedzieć ze : czasami central nie otworzy tylnych lewych drzwi i przepaliła się żarówka na desce pod pokrętłem nawiewu ----- wszystko 13 lat i 146 000 km .

"- ma nieodparte pragnienie pochwalenia się, że miał pięć koła na naprawę?"

Mam nieodparte pragnienie pochwalenia się tym że jeżeli padnie ci sprzęgło nawet w okresie gwarancyjnym po minimalnym przebiegu i 5-ciu miesiącach użytkowania to MUSISZ wywalić taką kwotę , jesteś w sytuacji bez wyjścia bo stracisz gwarancję jeżeli nie usuniesz niezwłocznie usterki w autoryzowanym serwisie. Nie otrzymasz jednocześnie słowa wyjaśnienia jak jest przyczyna poza tym że to ty zepsułeś samochód , jest to mocno wk...... kiedy masz świadomość że tak nie jest , ale stoisz pod ścianą i musisz wywalić forsę na stół , czego nikomu nie życzę .

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 8 mar 2009, o 08:58

Ossa pisze: "- ma nieodparte pragnienie pochwalenia się, że miał pięć koła na naprawę?"

Mam nieodparte pragnienie pochwalenia się tym że jeżeli padnie ci sprzęgło nawet w okresie gwarancyjnym po minimalnym przebiegu i 5-ciu miesiącach użytkowania to MUSISZ wywalić taką kwotę , jesteś w sytuacji bez wyjścia bo stracisz gwarancję jeżeli nie usuniesz niezwłocznie usterki w autoryzowanym serwisie. Nie otrzymasz jednocześnie słowa wyjaśnienia jak jest przyczyna poza tym że to ty zepsułeś samochód , jest to mocno wk...... kiedy masz świadomość że tak nie jest , ale stoisz pod ścianą i musisz wywalić forsę na stół , czego nikomu nie życzę .

Może warto (w kontekście potencjalnych następnych poszkodowanych) po prostu w takiej sytuacji wziąć rzeczoznawcę, który wygeneruje ekspertyzę. Taka ekspertyza jest wiążąca dla sądu, więc na pewno ton rozmowy z ASO/SIP się zmieni.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 09:37

Konto usunięte pisze: Taka ekspertyza jest wiążąca dla sądu, więc na pewno ton rozmowy z ASO/SIP się zmieni.
A co ma ekspert ekspertyzować, jak dowody zaległy na złomie lub przepastnych magazynach wadliwych sprzęgieł...
Dolce far niente ;-)

Ossa
1 gwiazdka

Post 8 mar 2009, o 11:09

Wzięty , sprawa dalej trwa jak mi się uda odzyskać kasę przedstawię drogę krok po kroku , jak nie tęż żeby inni wiedzieli że się nie da i kasy nie tracili.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 11:15

wadliwe amortyzatory w imprwzach plus "teoretycznie" wadliwe sprzegla w dieslach to wedlug mnie podatek placony sipowi. U mnie wychodzi okolo 14 groszy na kilometr! Dlaczego? Ano 3600 na oko za 25.000km. Dziele jedno przez drugie i mi wychodzi.
Sprzeglo w dieslu ma chyba lepszy koszt na km.
I powtarzam - dobry argument dla sadu - 25000 temu SIP wymienil mi bezplatnie. A teraz platnie. Czy cos sie zmienilo w warunkach gwarancji? Oszaleli. FHI dalo d odwracajac amortyzatory a ja mam za to placic?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 13:31

ŁukaszG. pisze: michal napisał(a):5,2k PLN za sprzęgło z wymianą - uno z platyny być musi

"uno" musi być wymieniane razem z kołem dwumasowym
O rany, jak dobrze że automat kupiłem :-p

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 13:59

doszly mnie sluchy, ze dwumasowe wymienane jest w wiekszsci dieselkow ( po francusku d-jezelków)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 14:10

Arno pisze: dobry argument dla sadu - 25000 temu SIP wymienil mi bezplatnie. A teraz platnie.

Kiepski. Love it or hate it.

Ja w każdym razie jak się nic nie zmieni w podejściu sieci SIP do klienta to już chyba Subaru nie kupię.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 8 mar 2009, o 14:18

Arno pisze: doszly mnie sluchy, ze dwumasowe wymienane jest w wiekszsci dieselkow ( po francusku d-jezelków)
Ciekawe jak długo jeszcze... Problem wadliwych kół dwumasowych występował też w Legacach benzynowych (na pewno w 2.0). Ja się jeszcze załapałem na wymianę gwarancyjną (koło + sprzęgło), ale krótko po tym jak sprawa została wyciągnięta na światło dzienne na kropce, dziwnym trafem SIP zrobił dokładnie to samo, co z Twoimi amortyzatorami - już nie uznawał tej usterki w ramach gwarancji.

Ossa
1 gwiazdka

Post 8 mar 2009, o 19:00

FUX pisze:
Konto usunięte pisze: Taka ekspertyza jest wiążąca dla sądu, więc na pewno ton rozmowy z ASO/SIP się zmieni.
A co ma ekspert ekspertyzować, jak dowody zaległy na złomie lub przepastnych magazynach wadliwych sprzęgieł...
e

Części mam od razu powiedziałem że chcę wszystkie części , które zostaną wymienione jeżeli naprawa nie jes gwarancyjna :
Wymienono docisk , tarczę , koło , łożysko - czyli wszystko wszystko .

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 8 mar 2009, o 19:12

Ossa spróbuj interwencji poprzez TVN Turbo gdyby Ci się udało to byłby niezły czad .
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 8 mar 2009, o 19:45

FUX , Ojciec Dyrektor szybki jest ,a Ciebie satysfakcjonuje odpowiedż którą otrzymałeś :?:
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 19:59

Słowo przepraszam i zwrot kosztów wymiany...
Zaskoczony jestem tempem odpowiedzi.... :o
Dolce far niente ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 8 mar 2009, o 20:04

Znaczy co? SIP obiecał Ossie zwrot kosztów? No to gitara :-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 20:45

Jezus Maria Józef, czy to jest precedens i wszystkim będą zwracać?
Topsy turvy normalnie

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 8 mar 2009, o 20:51

FUX pisze:Słowo przepraszam i zwrot kosztów wymiany...
Zaskoczony jestem tempem odpowiedzi.... :o

no to znowy "dymanko" zamiast dalej móc się wpieniać mozna tylko posiedzieć z rozdziawionym "ryjem" :giggle:

a Tobie Mała cholero5150 odpiszę później bo jak dotychczas to nie mogę się otrząsnąć z sugestywnej woni oraz pieczenia pięknie i ciekawie opisanego przez Ciebie wyżej :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 20:55

Konto usunięte, Arno,
no sorry, ale myslałem, że przeczytaliście to, co Dyrekcja napisała.... :oops:
Szanowny Panie,

z ubolewaniem przyjąłem do wiadomości, iż nie jest Pan zadowolony z obsługi przez jeden z naszych serwisów autoryzowanych.
Tym bardziej, że podana argumentacja („wyśmiali by nas”) nie zawiera żadnego uzasadnienia merytorycznego podjętej przez serwis decyzji.
Uważam, że klient ma pełne prawo do informacji o przyczynach braku uznania złożonej reklamacji (np. uszkodzenie mechaniczne, eksploatacyjne, wada prawna itp.).
Za powyższe uchybienie niniejszym przepraszam.
W celu skorygowania sposobu postępowania obsługującego Pana serwisu sugeruję przesłanie na PW jego nazwy / lokalizacji.
Jednocześnie proszę o zrozumienie, że nie jestem w stanie na odległość stwierdzić zasadności reklamacji jako takiej – podobnie jak i w przypadku diagnozowania problemów technicznych sam opis zdarzenia (objawu) nie zezwala na jednoznaczne określenie przyczyn / metod naprawy / akceptacji gwarancji. Wprawdzie wielokrotnie już o tym pisałem, lecz być może umknęło to Pańskiej uwadze.
W celu jednoznacznego określenia przyczyn urwania wspomnianego elementu należałoby dokładnie sprawdzić strukturę materiału w miejscu pęknięcia / złamania.

Ze względu na techniczny charakter mojego wykształcenia poczułem się zmuszony do sprawdzenie w słowniku języka polskiego, czy moje zrozumienia znaczenia semantycznego zwrotu „wyśmiać kogoś / coś” w kontekście „wspólnego pośmiania się” jest właściwe – nie widziałem bowiem związku logicznego pomiędzy tymi sformułowaniami.
Jako że zgodnie z w/w słownikiem związek taki istotnie nie istnieje wnoszę, że złożona przez Pana propozycja „wspólnego pośmiania się” powinna zgodnie zasadami pragmatyki być zinterpretowana jako emocjonalne podkreślenie Pańskiego niezadowolenia, nie wymagające oddzielnej odpowiedzi.
Jeżeli ta interpretacja jest błędna, proszę o korektę.

Łączę pozdrowienia
Korespondencji PW, pozwolicie, że nie bedę cytowal.
Dolce far niente ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 8 mar 2009, o 20:59

No no Fux, ty to masz siłę persfazji :thumb: :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2009, o 20:59

esilon pisze: no to znowy "dymanko" zamiast dalej móc się wpieniać mozna tylko posiedzieć z rozdziawionym "ryjem"

Kropka z kreską Ci się pomyliła... :roll:
Szczęka dolna i górna dziala u mnie prawidłowo, więc nie rozumiem Twojej wypowiedzi.... ;-)
Dolce far niente ;-)

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 8 mar 2009, o 21:02

Konto usunięte, tak sie rodza ploty :mrgreen: :mrgreen:

przeczytajcie jeszcze raz co kto tu napisal i o czym...

bo wyszlo, ze Dyrekcja odda kase za sprzeglo Ossie, a prawda jest taka, ze nawet Fux za korek nic nie dostanie :mrgreen:

btw: z tym korkiem FUX sie podkladasz.. jak beda pretensje do SIP, ze sie nie wywiazuje z umowy gwarancyjnej, zawsze bada mogli podac Twoj przyklad, jacy to klienci upierdliwi byc potrafia...

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 8 mar 2009, o 21:02

FUX pisze: Kropka z kreską Ci się pomyliła...

to chyba nie mi sie pomyliła, sam sprawdziłeś, że pytania do Dyrekcji są na kropce i ktoś to czyta,

problem sprzęgła tam będzie szybciej wyjaśniony, tak mi się wydaje :->

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 8 mar 2009, o 21:05

o wlasnie:

"W celu jednoznacznego określenia przyczyn urwania wspomnianego elementu należałoby dokładnie sprawdzić strukturę materiału w miejscu pęknięcia / złamania."

hue hue :mrgreen:

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 8 mar 2009, o 21:08

gregski pisze: bo wyszlo, ze Dyrekcja odda kase za sprzeglo Ossie
no ja to tak właśnie zrozumiałem...
Dopiero wizyta na kropce rozjaśniła sprawę

ODPOWIEDZ