rekordzista w STI - 150km po odbierze auta - chmura białego dymu, sklejone sprzęgło, samochód nie był w stanie ruszyć z miejscaKonto usunięte pisze:Po 1000 km sprzęgło nie powinno raczej paść.

rekordzista w STI - 150km po odbierze auta - chmura białego dymu, sklejone sprzęgło, samochód nie był w stanie ruszyć z miejscaKonto usunięte pisze:Po 1000 km sprzęgło nie powinno raczej paść.
Zależy jak sie rusza , zmienia biegi , może i po 150 km jak w jednym STI...Konto usunięte pisze: Po 1000 km sprzęgło nie powinno raczej paść.
sedno sprawy to odpowiedz forumowicza na Twój opis próby wjazdu do domku w górach.Ossa pisze: to jest właśnie sedno sprawy , które kolega odkrył wreszcie
To mają kierowcy ciężarowek na budowie powiedzić...ujar pisze: To temat rzeka a szczególnie w dieselku AWD koła nie zapiszczą a sprzegło tak.
ujar pisze: a szczególnie w dieselku AWD koła nie zapiszczą a sprzegło tak.
Gal pisze: Dlatego czas pokaże na ile to sprzęgło w dieslu jest dobrane właściwie.
Dwa były naprawiane w serwisie ujara. Ile się ujarało tego nie wie dokładnie pewnie nikt (z SIPem włącznie).esilon pisze:Gal pisze: Dlatego czas pokaże na ile to sprzęgło w dieslu jest dobrane właściwie.
otóż to a tymczasem ujarały sie tylko 2
Gal pisze: PS> Ale nicka to dobrał bezbłędnie...
Najprościej mówiąc nie jeździć na półsprzęgle, szczególnie w połączeniu z wysokimi obrotami silnika.TOKSU pisze: aby tego sprzęgła nie palić.
Proponuję abyście wpadli do rajaesilon pisze:Dwa były naprawiane w serwisie ujara. Ile się ujarało tego nie wie dokładnie pewnie nikt (z SIPem włącznie).
Gal pisze: Dwa były naprawiane w serwisie ujara
ujar pisze: Proponuję abyście wpadli do raja do garażu, to się ujaramy a jak będzie mało to ujaramy jakieś sprzęgło
To jest propagowanie zakazanych substancji! Do SIPu i prokuratury zgłosić cza natychmiast.esilon pisze: Proponuję abyście wpadli do raja do garażu, to się ujaramy
A skąd wiesz, że nie mają homologacji?michal pisze:To jest propagowanie zakazanych substancji! Do SIPu i prokuratury zgłosić cza natychmiast.
bo nie spełniają euro-norm a tjunink człowieka jest zakazany i źle widziany ;)vibowit pisze:A skąd wiesz, że nie mają homologacji?michal pisze:To jest propagowanie zakazanych substancji! Do SIPu i prokuratury zgłosić cza natychmiast.
Cycaty Ci się pomieszały.
jak już pisałem, poniżej 1300 Obr/min ma takie tendencje - długie przełożenia skrzyni. Ale jakie wrażenia na trasie w czasie wyprzedzania, gdy Ty na IV biegu kręcisz auto do 160 km/hmbo pisze:Za mało gazu gaśnie
pamiętasz o świecach żarowych? wiem jak jest jak w ruchu ulicznym auto zgaśnie. panika, stre, człowiek jak najszybciej chce uruchomić sprzęta. W dieslu czekasz aż zgaśnie kontrolka świec żarowych, w benzynie też wypada poczekać aż zegary skończą swój happening i pogasną kontrolki - takie procedury startumbo pisze:później problem z odpaleniem. Kiedyś zostałem na środku skrzyżowania - ale wstyd.
tego manewru nie komentuję, bo nie wiem, nie byłem, nie widziałem a wśród moich znajomych za jazdę na ręcznym biją po łapachmbo pisze:Próbowałem wjechać w uliczkę z zaciągniętym ręcznym (wciśnięte sprzęgło), też zgasł
no i to cieszymbo pisze:Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne