Subaru Diesle
Re: Subaru Diesle
W sumie to nic strasznego, trzeba jeździć normalnie jak każdym innym dieslem. Tyle że jak ktoś kupuje Subaru to liczy na coś więcej niż w Mercedesie czy innym Volkswagenie.
W takim wypadku proponuję benzynę.
W takim wypadku proponuję benzynę.
No to i ja dziś dołączyłem do klubu
sprzęgło i koło dwumasowe poszło się j...... 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
FUX przedobrzyłem i poszedłem troszkę na pół sprzęgle....a i tak już było do wymiany .
Fido już na zlocie w Masłowie zdiagnozował , dobry słuch ma .
Fido już na zlocie w Masłowie zdiagnozował , dobry słuch ma .

ujar pisze: w benzynie też wypada poczekać aż zegary skończą swój happening i pogasną kontrolki - takie procedury startu
I jeszcze splunąć przez lewe ramię i się przeżegnać...

A po jakim przebiegu???Kruszyn pisze:No to i ja dziś dołączyłem do klubusprzęgło i koło dwumasowe poszło się j......
Wulfhere jutro spojrzę w ksiązkę to napiszę po ilu . Ale chyba z 50 przejechane 

no nie wiem, takich nawyków nie mamWRC fan pisze: I jeszcze splunąć przez lewe ramię i się przeżegnać...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ujar pisze: w benzynie też wypada poczekać aż zegary skończą swój happening i pogasną kontrolki - takie procedury startu
No proszę, a instrukcja nic o tym nie mówi

Stara sprawdzona zasada - poczekać aż elektronika "zamelduje się na pokładzie".Konto usunięte pisze:ujar napisał(a):
w benzynie też wypada poczekać aż zegary skończą swój happening i pogasną kontrolki - takie procedury startu
No proszę, a instrukcja nic o tym nie mówi Znaczy procedura jest niehomologowana
a kontrolki wtrysku paliwa nie pamiętacie z innych aut - zawsze trzeba było czekać aż zgaśnie.
Konto usunięte, słusznie nie mówi bo dość mocno naciągana teoria z tą procedurą otwarcia, a jeżeli już czekać na coś, to na coś zupełnie innego i wrażenia raczej słuchowe niż dźwiękowe decydują że już można.
ujar pisze: a kontrolki wtrysku paliwa nie pamiętacie z innych aut - zawsze trzeba było czekać aż zgaśnie.
Chyba mamy sklerozę, ja nie pamiętam.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
ujar pisze: a kontrolki wtrysku paliwa nie pamiętacie z innych aut - zawsze trzeba było czekać aż zgaśnie.
Ale w peugeocie na przykład w instrukcji miałem wyraźnie napisane: czekać aż zgaśnie... A w instrukcji do forestera słowa o tym nie ma, więc nie wiem czy mnie nie napuszczasz na niehomologowaną procedurę po której stracę gwarancję na sprzęgło

Pomijam już fakt, że u francuza miałem opisane wszystkie 3 typy radia, jakie są montowane, a z instrukcji forestera wynika, że radia nie ma - jak w ferrari

Ferrari dość często mają coś co wygląda jak Unitra. To ponoć straszny wypas jest.Konto usunięte pisze: jak w ferrari
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 320 razy
- Polubione posty: 202 razy
Azrael, może dokładniej napisz co to znaczy "... jeżeli już czekać na coś, to na coś zupełnie innego i wrażenia raczej słuchowe niż dźwiękowe decydują że już można..." , bo nie kumam 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Taaa, CB radio Harry PresidentAzrael pisze:Ferrari dość często mają coś co wygląda jak Unitra. To ponoć straszny wypas jest.Konto usunięte pisze: jak w ferrari

piotruś, jeżeli już na coś poczekać chwilkę w benzynowym Subaru to na to aż pompa nabije ciśnienie paliwa.
Kruszyn pisze: Wulfhere jutro spojrzę w ksiązkę to napiszę po ilu . Ale chyba z 50 przejechane![]()
to nie za wiele..

zenada w sumie..
bzw: jakie obiawy? nie dzaial zupelnie? nigdy mi w zadnym aucie sprzeglo nie padlo ...
wymienialem w volvo z dieslem przy 340 kkm bo juz bardzo wysoko lapalo i nie mozna bylo doregulowac...
600 cena czesci, 250 robocizna... ale to byl 2000 rok..i droga w serwisie marka ..

edit: ceny oczywiscie poza ASO...
Ostatnio zmieniony 12 mar 2009, o 15:44 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
gregski ja mam benzynę a sprzęgło przejechało minimum 50 tys wiec myślę ,że to nie jest zły wynik . Jak znajdę książkę serwisowa to napiszę.Jak nie będzie wpisu w książce to chyba z 200 000KM.
Objawy ,piszcząca dwumasówka i nagle do dodatkowy dziwny szum chyba łożyska . Następnego dnia ruszenie z półsprzegła dziwny zapach i powolutku do warsztatu.
Objawy ,piszcząca dwumasówka i nagle do dodatkowy dziwny szum chyba łożyska . Następnego dnia ruszenie z półsprzegła dziwny zapach i powolutku do warsztatu.
Ostatnio zmieniony 12 mar 2009, o 12:04 przez Kruszyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Kruszyn, wiem, ze masz benzyne. 50 kkm to nie jest dobry wynik dla sprzegla. chyba, ze w subaru.. za slabo znam marke..
gregski 50 kkm temu robiony był duży przegląd więc muszę sprawdzić .(przez pierwszego właściciela)
Kruszyn, wspolczuje w takim razie..
chili przebieg masz wiekszy niz 50 kkm i juz ktos je wymienial?
no i ponoc jest juz jakas alternatywa dla dwumasowego?
chili przebieg masz wiekszy niz 50 kkm i juz ktos je wymienial?
no i ponoc jest juz jakas alternatywa dla dwumasowego?