Różnica pomiędzy GX a WRX
Różnica pomiędzy GX a WRX
Witam. Chciałbym się dowiedzieć czym się różni Subaru GX 125KM od WRX 225KM rok 2002. Na pewno układ hamulcowy, fotele, zawieszenie, zestaw turbo, ale czy zmienione są np. wtryski, sprzęgło itp.? Chodzi mi po głowie, czy jest to tak łatwe jak mi się wydaje instalacja zestawu turbo z intercoolerem z WRX do wersji GX bez zmiany np. sprzęgła? Proszę o podanie wszystkich różnic 

Re: Różnica pomiędzy GX a WRX
Jest inny silnik, skrzynia biegów, zawieszenie, generalnie to inny samochód.
karoloz pisze: Chodzi mi po głowie, czy jest to tak łatwe jak mi się wydaje instalacja zestawu turbo z intercoolerem z WRX do wersji GX bez zmiany np. sprzęgła?
Jeśli chciałbyś to zrobić tak, aby działało to powinieneś wymienić cały układ napędowy (silnik + skrzynia + sprzęgło) razem z wiązką elektryczną.
Generalnie mało opłacalne. Łatwiej sprzedać GXa i kupić WRXa.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
karoloz pisze:Proszę o podanie wszystkich różnic
Po co, krócej powiedzieć co się nie różni: karoseria, za wyjątkiem maski oczywiście.
Reszta to dwa zupełnie różne samochody.
Jeszcze nie kupiłem GXa, ale mam w planach i nie wiem jak by to było jak bym właśnie przełożył turbo z osprzętem z WRXa i ile bym z tego miał. Jeśli jest ktoś kto ma takie subaru to proszę o rady co do silnika, czy są one awaryjne jeśli tak to co najczęściej się psuje i jakie wrażenia z jazdy, troszkę nie rozumiem mocy 125KM z silnika 2.0.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
karoloz pisze:jak bym właśnie przełożył turbo z osprzętem z WRXa i ile bym z tego miał. Jeśli jest ktoś kto ma takie subaru to proszę o rady co do silnika,
3 posty powyżej w zasadzie wyczerpały ten temat i raczej nikt nic więcej tu nie doda.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
kupe wydanych bez sensu pieniedzy, niedziałający samochód i masę nerwów, że zrobiło sie błąd i nie kupiło samochodu z turbo.karoloz pisze: ile bym z tego miał

karoloz, kup GXa i ciesz się z jazdy GXem - do całorocznej jazdy drogach publicznych wystarcza. Jeżeli to dla Ciebie za mało, to po prostu kup coś szybszego. Tak jak wszyscy piszą - nie ma sensu kupować kredensu.