– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Można, jasne - ale chodzi o dłubanie we fleszu, a nie zgrywanie z głośnika, cel bardziej naukowy, niż piractwo - jeszcze mam cztery funty na dzwonek, jakby mi bardzo zależało - choć najbardziej lubię własne dzwonki, powiem szczerze.
devlin pisze:
Można, jasne - ale chodzi o dłubanie we fleszu, a nie zgrywanie z głośnika,
Nie chodziło mi o nagrywanie z głośnika, tylko o „przechwycenie” odtwarzanego przez komputer dźwięku np. jakimś rejestratorem dźwięku w tymże komputerze. Skoro komputer dźwięk przetwarza w celu odtworzenia, to zapewne może go jakoś „przechwycić”. Się nie znam, zwłaszcza na makach. Myślałem, że da się tak zrobić.
Lou, jak tam Twoje lenovo?
Ja posiadam od paru miesięcy Y530
wadą jest brak wsparcia w xp(połowa rzeczy nie smigała)i system widział tylko 2 GB ramu(śwista widzi 4)
zaletą jest SOLIDNA i estetyczna, choć ciut kanciasta obudowa-dwa razy spadł z biurka na podłogę....i nic się nie popsuło
tom669 pisze:
dwa razy spadł z biurka na podłogę....i nic się nie popsuło
NO ja swojego nie próbowałem traktować w ten sposób na razie
Jak dotąd śmiga wspaniale. Na baterii potrafi do 4 godzin wytrzymać, ma sprytny system ochrony dysku, w momencie jakiegokolwiek wstrząsu "chowa" ramię w bezp. dla talerzy miejsce. Ale najbardziej genialną rzeczą w nim jest matowa, antyodblaskowa matryca 1680x1050 ostrych jak brzytwa pixeli. Z wad: błyszcząca z zewnątrz klapa i inaczej od Tośki rozplanowana klawiatura, wciąż nie mogę się przyzwyczaić i słabsze w porównaniu do Tośki głośniki, dźwięk jaki się z nich wydobywa ...
Jako ignorant komputerowy, mam pytanko.
namówiono mnie na gg.
Wpisałem numer w profil na forum.
Czy gdzieś trzeba coś zaznaczyć, aby nr byl widoczny, czy umieścić ew. w podpisie?
LouCyphre pisze:
w momencie jakiegokolwiek wstrząsu "chowa" ramię w bezp. dla talerzy miejsce
O ile dobrze pamiętam, samo parkowanie też nie pozostaje obojętne dla dysku. Jak miałem T61, to pierwsze co zrobiłem, to zmniejszyłem czułość tego diwajsu do maksimum, bo wystarczyło nim ruszyć, żeby parkował głowice.
W TP miałem jakiś soft do tego, tylko już nie pamiętam, czy to było z pakietu od IBM-a, czy po prostu siedziało w panelu kontrolnym. I nie przypomnę sobie, bo nie mam TP od ponad półtora roku.