Czy ktoś widział czy ktoś słyszał ?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
SnykaR
0 gwiazdek
Auto: Civic B18
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Czy ktoś widział czy ktoś słyszał ?

Post 27 mar 2009, o 21:12

Siema

Rozglądam się za zadbanym egzemplarzem Subaru GT i znalazłem na allegro ciekawą sztukę czy ktoś zna historię tego auta a może to auto któregoś z was ?

Jeżeli temat nie jest w odpowiednim miejscu proszę o przeniesienie.

Dzięki za info.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8065084

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Re: Czy ktoś widział czy ktoś słyszał ?

Post 27 mar 2009, o 21:23

Moim zdaniem kierownica jest nieoryginalna. W GTkach MY99-00 była inna. W miejscu schowka pasażera (tego na górze) zazwyczaj jest poduszka...
Wypadałoby dokładnie sprawdzić, czy nie był konkretnie przydzwoniony przodem.
Cena też jakaś niewysoka

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 27 mar 2009, o 21:38

Właśnie miałem o tym pisać. Godlik mnie skubany uprzedził :mrgreen: Kierownica nieoryginalna (w GT 99-00 jest Momo), schowek też jakoś inaczej. Przebieg mały. Raczej trzeba by było go dokładnie sprawdzić, bo to dobrze nie wróży. Zwłaszcza, że napisane, że bezwypadkowy. Za tani jakby to wszystko miało być prawdziwe.

A i prawe lusterko jest plastykowe czarne, a lewe zielone oryginalne.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 mar 2009, o 21:38

Podobne kierownice występowały tylko w holandii .
Natomiast moim skromnym zdaniem to jak za auto z takim przebiegiem to cena jest bardzo niska , dalej zaślepka poduszki jakoś dziwnie odstaje .
A właściwie to musisz z autem podjechać na jakiś przegląd do warsztatu i będzie widomo co w trawie piszczy .
Powodzenia

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 mar 2009, o 22:10

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 27 mar 2009, o 23:20

Kierownica jest OK. Po prostu to wersja bez poduszek (Niderlandy takie miały jak słusznie Piter zauważył).

SnykaR
0 gwiazdek

Post 28 mar 2009, o 00:13

ta którą pokazałem była najładniejsza wizualnie na allegro.pl widzę że znalezienie fajnego modelu GT zadbanego itp graniczy z cudem... Gdzie szukać zadbanych modeli ? Mobile.de ? 13tys Euro to na tą chwile blisko 60K :O

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 28 mar 2009, o 08:28

SnykaR, dobrego, zadbanego GT'ka mało kto chce oddać. A padaki, to jak z każdą marką - całkiem sporo tego na różnych otomoto... Trzeba przeglądać oba fora, czasem kogoś przypili kasa i musi sprzedać.

SnykaR
0 gwiazdek

Post 28 mar 2009, o 09:47

Konto usunięte pisze:SnykaR, dobrego, zadbanego GT'ka mało kto chce oddać. A padaki, to jak z każdą marką - całkiem sporo tego na różnych otomoto... Trzeba przeglądać oba fora, czasem kogoś przypili kasa i musi sprzedać.

Oba fora ? Jedno znam a drugie ? na allegro jest kilka sztuk, które nie wyglądają jakoś źle tylko mi brakuje doświadczenia i nie wiem na jakie detale zwracać uwagę. Zagłębiony do tej pory byłem w wiertarki z udarem B16 i B18 Hondowskie i na ich temat wiem dużo i wiem na co patrzeć itp. Jeżeli chodzi o szczegóły to totalnie nie wiem jak sprawa wygląda. Czy ktoś może powiedzieć na co dokładnie patrzeć ? Wiem że zawsze się trafi jakis mało udany model silnika któremu padają szybko panewki lub spalanie oliwy jest na poziomie 1L na 1000km w przypadku Hondy mocnym silnikiem jest DOHC VTEC i ciężko zmęczyć taką jednostkę w przeciwieństwie do D16Z5... Czy w Subaru można wyróżnić też taki podział ?

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 28 mar 2009, o 11:24

SnykaR pisze: Oba fora ? Jedno znam a drugie ?
http://www.forum.subaru.pl
SnykaR pisze:Czy ktoś może powiedzieć na co dokładnie patrzeć ?
warto wiedzieć, że lakier w komorze silnika ma inny odcień niż lakier na samym nadwoziu, jest bardziej matowy. Jeśli więc lakier jest taki sam tu i tu, to jest pewność, że jakaś "przygoda" miała miejsce.

A co do reszty to niech się wypowiedzą fachowcy 8-)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

SnykaR
0 gwiazdek

Post 28 mar 2009, o 21:57

Nie ukrywam ze najbardziej przypadły mi do gustu Subaraki z lat 92-01 i takiego modelu chyba będę szukał dla siebie. Halo fachowcy jakies rady dostanę ? :cofee:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 28 mar 2009, o 22:02

Rozumiem, że nie ma dla Ciebie różnicy, jaki to będzie model Subaru, byle był z lat 92 - 01? :whistle:

SnykaR
0 gwiazdek

Post 28 mar 2009, o 22:39

myślę nad modelem IMPREZA 2.0T 4x4 nie wiem jaka jest dokładnie różnica pomiędzy GT a WRX sorry za śmieszne dla was pytania

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 28 mar 2009, o 23:15

jeśli chodzi o GT, to zasadniczy podział jest na lata do 98 oraz 99-01. Zwłaszcza ten drugi cieszy się dużą estymą pośród miłośników tuningu, gdyż ma lepsze hamulce oraz możliwość łatwego a co za tym idzie relatywnie taniego programowania silnika celem zwiększenia jego sprawności, ale też jest zdecydowanie droższy od imprezek z lat wcześniejszych, zwłaszcza jeśli jego stan jest cycuś.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

SnykaR
0 gwiazdek

Post 28 mar 2009, o 23:34

a jak jest z wytrzymałością silników 2.0 T ? Czy występują problemy ze spalaniem oliwy? żywotność turbo? dostępność części zamiennych?

SnykaR
0 gwiazdek

Post 29 mar 2009, o 22:14

a czy ktoś zna ten egzemplarz ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8148234 jakiej sugestie ? Widać ze coś maska leży nie tak jak trzeba i kierunek z prawej strony odstaje. Co jest z tym autem bo cena niska a jakoś źle nie wygląda http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8182911 zna ktoś ten samochód ?

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 29 mar 2009, o 22:32

SnykaR pisze:a czy ktoś zna ten egzemplarz ? http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8148234 jakiej sugestie ? Widać ze coś maska leży nie tak jak trzeba i kierunek z prawej strony odstaje. Co jest z tym autem bo cena niska a jakoś źle nie wygląda http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8182911 zna ktoś ten samochód ?
Proponuję Ci zajrzeć do tego wątku:
http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?p=815439#815439

To chyba najlepsze źródło informacji, jeśli chodzi o zakup używanego Subaru

ODPOWIEDZ