F1 2009
Re: F1 2009
Czy mi się wydaje, czy jest jakoś ciaśniej w stawce? W Q2 cała stawka zmieściła się w jednej sekundzie. A gdyby jeszcze pominąć te szacowane 0.3s zdobyte dzięki legalnym-nielegalnym, to w Q1 byłoby podobnie: tylko Hamilton, Piquet, ToroRosso i Force India nie zmieściłyby się w tej sekundzie.
Swoją szosą, jak tak dalej pójdzie i McLaren nie zmieni charakterystyki bolidu, to będzie musiał postawić na Kovalainena? ;)
r.
Swoją szosą, jak tak dalej pójdzie i McLaren nie zmieni charakterystyki bolidu, to będzie musiał postawić na Kovalainena? ;)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Ty się ciesz, że nie ma tych kretyńskich medali, bo już w połowie część zespołów rozpoczęłaby prace nad nowym bolidem.
r.
r.
a ja ciekaw jestem, na ilu wyścigach zasnę przed TV... w zeszłym sezonie zdarzało mi się to dość często 

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Za duzo piwa przed transmisją...Barthol pisze:a ja ciekaw jestem, na ilu wyścigach zasnę przed TV... w zeszłym sezonie zdarzało mi się to dość często

Dolce far niente 

piwo pijam tylko, gdy są działania eventoweFUX pisze:Za duzo piwa przed transmisją...Barthol pisze:a ja ciekaw jestem, na ilu wyścigach zasnę przed TV... w zeszłym sezonie zdarzało mi się to dość często

Może to ten brak akcji, czyli większość spektakularnych wyprzedzeń miała miejsce w boksach

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Już dawno nie było tak ciasno. Ciekawe, który z kierowców BMW będzie szybszy podczas wyścigu.ky pisze: Czy mi się wydaje, czy jest jakoś ciaśniej w stawce? W Q2 cała stawka zmieściła się w jednej sekundzie.
- Przylepka
- 3 gwiazdki
- Auto: GieTunia MAZIego :))))
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
bo to się ogląda ostatnie 10 min dla ambitnych jeszcze sam początekBarthol pisze: a ja ciekaw jestem, na ilu wyścigach zasnę przed TV... w zeszłym sezonie zdarzało mi się to dość często

Podobno w tym roku ma być ciekawiej

Ponieważ bolid z pilotem ma ważyć minimum 605kg, różnica między tą wartością, a wartościami podanymi w tabelce oznacza ile kto ma paliwa na pokładzie (http://www.f1ultra.pl/forum/viewtopic.p ... 23#p284423).
r.
r.
Oczywiście.
1. Nie opłaca się ważyć więcej, bo każdy nadmiarowy kilogram to jakieś tysięczne czy setne sekundy straty na kółku.
2. Bolid z kierowcą, a nawet z KERS-em, bez balastu waży mniej niż regulaminowe 605kg (przy czym w przypadku typowego konusa wyścigowego jest to kilkadziesiąt kg, w przypadku Kubicy trochę mniej). Resztę, to równych 605kg, doważa się balastem.
r.
1. Nie opłaca się ważyć więcej, bo każdy nadmiarowy kilogram to jakieś tysięczne czy setne sekundy straty na kółku.
2. Bolid z kierowcą, a nawet z KERS-em, bez balastu waży mniej niż regulaminowe 605kg (przy czym w przypadku typowego konusa wyścigowego jest to kilkadziesiąt kg, w przypadku Kubicy trochę mniej). Resztę, to równych 605kg, doważa się balastem.
r.
burat, na pewno nie. W sporcie często gorzej wyważone, ale lżejsze auta jeżdżą. Porsche wyścigowe to dobry przykład. Cywil jest lepiej wyważony i lepiej się prowadzi naturalne ale wyścigówka i tak szybsza.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......
Dramat!!!!!!!!!
Mimo wszystko gratulacje dla zespołu R. Brawna.
Dramat!!!!!!!!!
Mimo wszystko gratulacje dla zespołu R. Brawna.
Dolce far niente 

Az sie zdenerwowalem...
Ale przyznac trzeba - ze jechal swietnie. No ale coz - takie ryzyko w walce...
Ale przyznac trzeba - ze jechal swietnie. No ale coz - takie ryzyko w walce...
Jacek "AMI" Rudowski
- warp9
- 2 gwiazdki
- Auto: Celica ST182/ Vitara V6/Evo VIII/Impreza WRX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zapewne, ale fajnie by było jakby jeszcze dojeżdżał do mety.gruby pisze:Kubica jest super!!!!
g.
It's evolution ...

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Niestety takie jest życie, jak mawia stare porzekadło: najpierw trzeba ukończyć, potem zwyciężyć (choć prawdopodobnie trudno tu doszukiwać czyjejś winy, wyglądało to jak normalny incydent w walce). Ale widać też, że można dawać radę nawet bez KERS-ów i cudacznych dyfuzorów (choć początkowa przewaga BGP była masakrycznie miażdżąca).
Widać też, że zmiany w aero nie pomogły za wiele: wciąż jadąc około sekundy za nieznacznie wolniejszym poprzednikiem, nie można go wyprzedzić, a czasy się pogarszają.
W sumie ciekawy wyścig, klasyfikacja wywrócona do góry nogami, buńczuczne zapowiedzi Rosberga się nie spełniły (choć po części z winy mechaników), FIAmilton ładnie wykorzystał to, co było do wykorzystania.
r.
Widać też, że zmiany w aero nie pomogły za wiele: wciąż jadąc około sekundy za nieznacznie wolniejszym poprzednikiem, nie można go wyprzedzić, a czasy się pogarszają.
W sumie ciekawy wyścig, klasyfikacja wywrócona do góry nogami, buńczuczne zapowiedzi Rosberga się nie spełniły (choć po części z winy mechaników), FIAmilton ładnie wykorzystał to, co było do wykorzystania.
r.
warp9 pisze: Zapewne, ale fajnie by było jakby jeszcze dojeżdżał do mety.
Jak raz RK jest jednym z najczęściej dojeżdżajacych do mety zawodników. Pocisnął, stało się. Gdyby się udało, to być może miałby szansę nawet na P1 (zauważ, jak szybko szlag trafił supermiękkie opony na początku).
r.
Przecie już mają jeden :)burat pisze: czekam aż BMW założy ten ciekawy wynalazek "dyfuzor"![]()
Swoją szosą, jak zespoły złożą odwołanie od decyzji FIA na temat dyfuzorów i zostałoby ono uznane (w co wątpię), czy BGP straciłby punkty, a Hamiltonowi spadłoby z nieba podium? ;)
r.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2009, o 10:18 przez ky, łącznie zmieniany 1 raz.