Legacy 09 - to by bylo na tyle...
Re: Legacy 09 - to by bylo na tyle...
teraz mialem chwile by rzucic okiem na spokojnie..
wyglad - deu/szewrolet.
no i o przekladni pasowej nikt nie mowi..
patent stary jak swiat, ale czy lepszy od zautomatyzowanego dwusprzeglowego manuala?
no nie wiem.... btw: kto im dzis automat robi? Asin Warner?
nijakosc do kwadratu..
wyglad - deu/szewrolet.
no i o przekladni pasowej nikt nie mowi..
patent stary jak swiat, ale czy lepszy od zautomatyzowanego dwusprzeglowego manuala?
no nie wiem.... btw: kto im dzis automat robi? Asin Warner?
nijakosc do kwadratu..
- piotruś
- 5 gwiazdek
- Auto: Giulietta Veloce / Hyundai I30N Performance / Ioniq 6 / był Forester 2,5XT
- Polubił: 319 razy
- Polubione posty: 202 razy
EterycznyŻołądź napisał(a):
Skoro auta mają dążyć do najlepszych aerodynamicznych kształtów, jak w teorii piotrisia, z którą się nie zgadzam,
EterycznyŻołądź, to taki zart byl. Nie czytaj samych slow
No własnie

Wczoraj byłem zmienic opony na letnie i w zakładzie wulkanizacyjnym był jeszcze jeden samochód - jaki?
Legacy

Porozmawiałem sobie z właścicielem (również bardzo zadowolonym ze swojego auta) i zagadnąłem Go o nowy model.
Okazało się, że owszem, już gdzieś widział zdjęcia (a nie zagląda na żadne forum) i bardzo Mu się podoba ten nowy model.
Pewnie będzie jak z nowym Foresterem - niemal wszystkim obecnym użytkownikom raczej sie nie podoba, a sprzedaje niezwykle dobrze

A propos, wiecie jak wiele osób nie potrafi zrozumieć, że nie chcielismy nowego modelu Forka i niemal "stawalismy na głowie" aby gdzieś zdobyć jeszcze stary model, którego już SIP praktycznie wyprzedał? Przecież - jak można kupować coś co już nie jest produkowane, a przecież za 2 miesiące będzie dostępny nowy model, ładniejszy, obszerniejszy, taki wreszcie przypominający inne SUV'y, no i NOWY!!!

gregski pisze: no i o przekladni pasowej nikt nie mowi..
Bo to Subaru żadna nowość

Szczerze mówiąc jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby z tym CVT zrobili jakieś cuda. Audi też stosuje już od jakiegoś czasu ten wynalazek (Multitronic) i jakichś mega-pochwał ta skrzynia nie dostaje, ot do spokojnej jazdy jest OK.
Nie przypominam sobie, aby Legacy kiedykolwiek wyróżniało sie jeśli chodzi o design.esilon pisze:i kolejna zła informacja
za trzy latka będzie sie wszystkim(prawie) podobał,
kwestia czasu
To było z wyglądu zwykłe i raczej nudne japońskie auto...
To co wyrózniało kiedyś Legacy, to solidna konstrukcja, bardzo dobra jakość wykonania, napęd awd... no i oczywiście rajdowe sukcesy Legacy RS.
Najnowsza generacja też jest bardzo przeciętna, jesli chodzi o desing. Nawiązuje do obecnych trendów, jakoś tam naśladuje, ale bez specjalnego polotu.
Niestety większy problem będzie, jeśli okaże się, że to auto nie wyróżnia sie zupełnie niczym specjalnym.
No bo różne typy napędów na cztery koła sa obecnie znacznie częściej spotykane niż 15 lat temu.
Moce silników nowego Legacy tez nie imponują na tle konkurencji.
Jakieś unikalne rozwiązania techniczne? Żadnych.
A jakość i trwałość? Się okaże, ale trend ostatnio mają w Subaru zniżkowy...
To będzie po prostu samochód przeciętny.
Jeśli ktoś nie wybierze Opla Insignii, tylko nowe Legacy, to chyba jedynie przez jakiś sentyment...

-
bbartek666
- 0 gwiazdek
- Auto: SUBARU LEGACY GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
trzeba zobaczyć to na żywo, jest już sporo powiedziane na podstawie zdjęć, a jak to najczęściej bywa zdjęcia nie przedstawiają rzeczywistości. Tak. Już coś wypiłem.

Lanosa także sobie w ten sposób tłumaczyliśmy...
Dolce far niente 

no właśnie, może ktoś pokaże mi jakieś nowe auto, które jest ładne?gootek pisze: Nawiązuje do obecnych trendów

chodzi mi o takie zwykłe, dla ludzi, a nie rolsy, czy insze wejrony

bo ja takich coraz mniej widzę(może mnie się wzrok na starość pogarsza...)

Wreszcie jakieś trzeźwe spojrzenie na sytuację, bo przedtem w tym wątku same biadania nad upadkiem Kartaginy (jak zresztą zawsze).gootek pisze: Nie przypominam sobie, aby Legacy kiedykolwiek wyróżniało sie jeśli chodzi o design.
A realia są takie, że Subaru jeszcze ładnego samochodu nigdy nie zrobiło (no, może poza SVXem). Obecne Legacy to taki sam typowy japończyk klasy średniej jak całe stado innych i jak ta nowa wersja.
Jedyne co mnie osłabia w tym nowym, to te zegary (zdaje się jak w nowym Forku) i plastiki rodem z Tribeki.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
http://motogielda.interia.pl/aston-mart ... 61174.htmltom669 pisze: no właśnie, może ktoś pokaże mi jakieś nowe auto, które jest ładne?

Dolce far niente 

tom669 pisze: może ktoś pokaże mi jakieś nowe auto, które jest ładne?![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jak mówimy o ładnych nówkach prosto z fabryki, to tylko taka jak tu:WRC fan pisze: tom669 napisał(a):
może ktoś pokaże mi jakieś nowe auto, które jest ładne?
http://www.morgan-motor.co.uk/

WiS pisze: Jak mówimy o ładnych nówkach prosto z fabryki, to tylko taka jak tu:
Zwłaszcza 4-seater jest przecudnej urody

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy

No przecież nie o niego mi chodziło, tylko o tego granatowego z winiety. Ale i 4seatera bym wolał, pod względem estetyki, niż dzisiejsze twory - bo jest "jakiś", a nie taki sam, jak wszystko wokół.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 523 razy
vibowit, kwestia gustu. Kropka jest całkiem ładna 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
fux, ja miałem na myśli auto "dla ludu" -za rozsądne pieniądze
Wurc punciak rzeczywiście daje radę, chociaż te lampy dla mnie za duże
vibowit 500 w miarę, ale to autko dla wysokich inaczej
WiS masz rację, ale to przecież przedwojenna nowoczesność
chociaż może po prostu marudzę

Wurc punciak rzeczywiście daje radę, chociaż te lampy dla mnie za duże

vibowit 500 w miarę, ale to autko dla wysokich inaczej

WiS masz rację, ale to przecież przedwojenna nowoczesność

chociaż może po prostu marudzę

Są auta fajnie wyglądające i za rozsądne pieniądze.tom669 pisze:fux, ja miałem na myśli auto "dla ludu" -za rozsądne pieniądze
Oczywiście jednemu takie auto może się bardzo podobać, a innemu nie. Bo to rzecz gustu. Ale wiadomo, że takie auto jest jakieś, ma określony styl. Może nawiązywać do jakiś tradycji, albo przeciwnie, być stylistycznie nowatorskie. Ale w kazdym wypadku łatwo poznać, że producent zatrudnił głównego projektanta z określoną wizją.
Przykładem takiego wyraziście zaprojektowanego auta (z tych niedrogich) może być choćby Kia Soul...
Albo koncepcyjna Kia No 3.
Kia uznała, że design ma znaczenie, warto za to zapłacić i zatrudnili jako głównego projektanta Petera Schreyera.
W Subaru nie ma nikogo takiego.
Po prostu nie mają tam projektanta z jajami.

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
gootek pisze:
W Subaru nie ma nikogo takiego.
Po prostu nie mają tam projektanta z jajami.
Ja uważam, że mają i to większymi niż Chris Bangle z bmw, a i tak im za mało i nowe jaja robią sobie z dotychczasowych użytkowników.

bo oni są nastawieni na rozwój==>noweEterycznyŻołądź pisze: jaja robią sobie z dotychczasowych użytkowników.![]()
a nie będą się uwsteczniać i ze starymi zadawać

tom669 pisze: no właśnie, może ktoś pokaże mi jakieś nowe auto, które jest ładne?![]()

Monotematyczna chyba jestem

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Poczekajcie na Astrę 4. Serio, serio. Chyba będzie najładniejszy kompakt. 

Nie gniewaj się, ale to OPEL...jarmaj pisze:Poczekajcie na Astrę 4. Serio, serio. Chyba będzie najładniejszy kompakt.

Dolce far niente 

Opel...
miałem Recorda, Vectrę, jeździłem Astrami, Corsami....
nigdy żadnych problemów, zupełnie fajne, bezpretensjonalne auta... za normalne pieniądze.
Insignia zapowiada się ciekawie... będę musiał się przejechac z ciekawości.
Fux,
nie miałeś kupić CX7 w dobrej, zeszłorocznej cenie?
miałem Recorda, Vectrę, jeździłem Astrami, Corsami....
nigdy żadnych problemów, zupełnie fajne, bezpretensjonalne auta... za normalne pieniądze.
Insignia zapowiada się ciekawie... będę musiał się przejechac z ciekawości.

Fux,
nie miałeś kupić CX7 w dobrej, zeszłorocznej cenie?
gootek,
Nie. W tym roku park samochodowy nie będzie zmieniany; poczekam, aż forek zyska na wartości...
Opel..
Miałem nówke Vectrę B 1.6
Poprawna, sztywne, wygodne fotele i TOTALNIE BADZIEWNE lusterka boczne!!!
Może masz rację, przejechać się Insignią, zburzyć stereotyp...
Przynajmniej będę cichociemny...
Nie. W tym roku park samochodowy nie będzie zmieniany; poczekam, aż forek zyska na wartości...

Opel..
Miałem nówke Vectrę B 1.6
Poprawna, sztywne, wygodne fotele i TOTALNIE BADZIEWNE lusterka boczne!!!
Może masz rację, przejechać się Insignią, zburzyć stereotyp...

Przynajmniej będę cichociemny...

Dolce far niente 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
widuje takiego Mustanga jak idę na uczelnie. Robi wrażenie, wielke bydle, hamerykańckie takie. Ale już gołym okiem widać, że nie skręca. Widziałem też wczoraj na żywo to nowe Scirocco - ładne nowe auto.barbie pisze:tom669 pisze: no właśnie, może ktoś pokaże mi jakieś nowe auto, które jest ładne?![]()
![]()
Monotematyczna chyba jestem