Korki i moja nieustanna frustracja
Re: Korki i moja nieustanna frustracja
Po wczorajszych atrakcjach z dojazdem do i powrotem z pracy dzisiaj zostawiłem samochód przy metrze i dotarłem do fabryki lochami.
czarne jest piękne...
Wczoraj wyczytałem info, że w stolnicy światła na krzyżówkach wyłączą; milego stania w korkach... 

Dolce far niente 

Wczoraj wyczytałeś? A jaka była wczoraj data?FUX pisze:Wczoraj wyczytałem info, że w stolnicy światła na krzyżówkach wyłączą; milego stania w korkach...

Przyznaj sobie nagrodę za czujność...vicu pisze:Wczoraj wyczytałeś? A jaka była wczoraj data?FUX pisze:Wczoraj wyczytałem info, że w stolnicy światła na krzyżówkach wyłączą; milego stania w korkach...

Dolce far niente 

Szczerze współczuje mieszkańcom wielkich miast. U mnie jest w miare luźno (jeszcze) bo i miasto nie wielkie (Białystok) aczkolwiek czasami w centrum da się odczuć wzrost natężenia. Jednak nawet w godzinach szczytu da się przejechać z jednego końca na drugi w pół godziny. Bywam średnio raz w miesiącu w Warszawie i już jak wjeżdżam to palpitacji dostaje, nie dość że sznury gdzie nie spojrzeć to jeszcze jeżdżą jak...
Zawsze irytuje mnie zmiana pasów bez sygnalizowania, ehhh.
Nigdy w życiu się nie przeprowadze jeśli nie bedzie to konieczne. Moja syberyjska wioska z niecałymi 300 tys. mieszkańców w zupełności mi wystarcza...

Nigdy w życiu się nie przeprowadze jeśli nie bedzie to konieczne. Moja syberyjska wioska z niecałymi 300 tys. mieszkańców w zupełności mi wystarcza...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy

CM LIM ma tylko jedną przychodnię dla dzieci zdrowych. Przy Arkadii (płn W-wy)... Żona wyjechała z Wilanowa (płd) przed 16. Zgarnęła mnie po drodze z pracy z Mokotowa. I spóźniliśmy się na wizytę o 17.20...
Masakra
ha! znalazłem w końcu przepis na moje rozterki: "jazda z prędkością utrudniającą ruch innym kierującym: art. 19 ust. 2 pkt 1, mandat: 50 - 200zł". Szkoda że w zimie o tym nie wiedziałem bo bym tym straszył powolniaków 

Pomijając fakt, że zaparkowanie tam, to horror jakiś. Chory pomysł z tą lokalizacją, ale i tak sprawy idą w nienajszczęśliwszym kierunku - LuxMed i LIM zostały kupione i trwa łączenie. Co nie wróży najlepiej jakości usług.Godlik pisze:![]()
CM LIM ma tylko jedną przychodnię dla dzieci zdrowych. Przy Arkadii (płn W-wy)... Żona wyjechała z Wilanowa (płd) przed 16. Zgarnęła mnie po drodze z pracy z Mokotowa. I spóźniliśmy się na wizytę o 17.20...
Masakra
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Na szczęście ok. 17.30 były już miejsca. A z tą jakością to fakt, pewnie będzie jeszcze gorzej...devlin pisze: Pomijając fakt, że zaparkowanie tam, to horror jakiś. Chory pomysł z tą lokalizacją, ale i tak sprawy idą w nienajszczęśliwszym kierunku - LuxMed i LIM zostały kupione i trwa łączenie. Co nie wróży najlepiej jakości usług.
Nie kumam tego - od groma pacjentów, kolejki do specjalistów, kasa leci - a nikt nie potrafi tego ogarnąć...
kolejki są i będą bo skoro NFZ płaci lecznicy miesięcznie za, załóżmy 50 pacjentów do endokrynologa, to pacjent numer 51 choćby się zapisał na początku miesiąca to będzie przyjęty dopiero za miesiąc jako pierwszy. Podziękować za to należy rządzącym naszym krajem oraz zarządzającym w NFZ. To samo tyczy się medycyny nuklearnej czy innej diagnostyki. Jeśli szpital dostanie kase na przeprowadzenie 20 badań w miesiącu to żaden mądry menedżer szpitala nie pozwoli żeby robić więcej niż te 20 badań - bo to będą straty.Godlik pisze: Nie kumam tego - od groma pacjentów, kolejki do specjalistów, kasa leci - a nikt nie potrafi tego ogarnąć...
- Godlik
- 6 gwiazdek
Ale to prywatna klinika. Utrzymuje się z abonamentów i nie sądzę, żeby brali jakąś kasę z NFZnaLeśnik pisze:kolejki są i będą bo skoro NFZ płaci lecznicy miesięcznie za, załóżmy 50 pacjentów do endokrynologa, to pacjent numer 51 choćby się zapisał na początku miesiąca to będzie przyjęty dopiero za miesiąc jako pierwszy. Podziękować za to należy rządzącym naszym krajem oraz zarządzającym w NFZ. To samo tyczy się medycyny nuklearnej czy innej diagnostyki. Jeśli szpital dostanie kase na przeprowadzenie 20 badań w miesiącu to żaden mądry menedżer szpitala nie pozwoli żeby robić więcej niż te 20 badań - bo to będą straty.Godlik pisze: Nie kumam tego - od groma pacjentów, kolejki do specjalistów, kasa leci - a nikt nie potrafi tego ogarnąć...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
która w ostatnim czasie podpisała sporo umów z dużymi firmami (m.in Asseco i Poczta Polska) i już zaczynają być odczuwalne negatywne skutki.Godlik pisze: Ale to prywatna klinika.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

a to chyba że tak. W moim mieście Luxmed z abonamentów by się nie utrzymał, sporo jest pacjentów NFZ-towych któzy generują ruchGodlik pisze: Ale to prywatna klinika. Utrzymuje się z abonamentów
A co ma piernik do wiatraka...Godlik pisze: Ale to prywatna klinika. Utrzymuje się z abonamentów i nie sądzę, żeby brali jakąś kasę z NFZ

Dolce far niente 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Wracając do eLek na ulicach, oto co widzę codziennie rano 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

rrosiak pisze: Wracając do eLek na ulicach, oto co widzę codziennie rano![]()

Mieszkasz koło jakiegoś ośrodka szkoleniowego? Czy po prostu w spokojnej dzielnicy, gdzie bezpiecznie młodzi adepci tej sztuki mogą stawiać pierwsze kroki?

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Doxa pisze: Mieszkasz koło jakiegoś ośrodka szkoleniowego? Czy po prostu w spokojnej dzielnicy, gdzie bezpiecznie młodzi adepci tej sztuki mogą stawiać pierwsze kroki?
2 lata temu w mojej okolicy powstał ośrodek egzaminacyjny więc jest to element trasy obowiązkowej

Gdyby tylko jeżdziły to pół biedy, ale jest więcej niż pewne, że każda z nich na odcinku 100m przynajmniej raz będzie próbowała zaparkować (nie daj Boże tyłem)

Ostatnio zmieniony 28 kwie 2009, o 00:30 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Oj..., to przyjmij wyrazy 

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
To Bemowo jest 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Robert, ta druga fotka to po prostu nie wiadomo czy śmiać się czy stanąć na poboczu i rzewnie się rozpłakaćrrosiak pisze:Wracając do eLek na ulicach, oto co widzę codziennie rano

To się do Wrocławia wybierzcie na Tarnogaj w okolice Armii Krajowej. Jak samochodów z magiczną literą L będzie mniej, niż 50, to się zdziwię. Oprócz egzaminów, to jeszcze instruktorzy z kursantami z całego, byłego woj. wrocławskiego... 

Dolce far niente 

rrosiak pisze: http://forum-subaru.pl/bb3/download/fil ... d=1795&t=1
masakra

ja dzis na krzeselku do teleportacji - 10 min krocej, przy 16 stopniach jest calkiem milo. ale iPod obowiazkowy. inaczej bym sie zanudzil na smierc