Rajdy 2008
Jeśli rzeczywiście został przyłapany (albo ktoś z jego zespołu), to dobrze że stracił i szkoda że na tak krótko. Problem w tym, że wszyscy myślą ,,dlaczego X a nie Y'', bo sympatyzują z X-em, a Y-ka nie lubią, zamiast ,,upalał? do wora''.carfit pisze:tak, chyba niestety dla przykładu, wiele przez to stracił , ale wierze i mam nadzieje że jeszcze wszystkim pokaze na co go staćZubi pisze:mizoo, Kajtek kiedyś licencję stracił za nielegala.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Tam udzielam się sporadycznie, bo poziom tego forum niestety momentami sięga dna. Ale mam do niego sentyment bo to pierwsze forum na jakim się zarejestrowałem i nawet jestem tam moderatorem jednego działuFUX pisze:Wurc!
Podziwiam ilość wolnego czasu na udzielanie sie na różnych Forach.....

Umówmy się - kto przyjeżdża parę dni przed rajdem i siedzi przy trasie z aparatem albo kamerą ? Miejscowi zazwyczaj nie bardzo się orientują w temacie i nie rozróżniają oficjalnego zapoznania z upalaniem, więc im to wisi. To organizator powinien zadbać o przeciwdziałanie nielegalkom.mizoo pisze:ub ktos nie podeslal fotek trenujacych na nielegalu w odpowiednie miejsce....
A organizator na kilka dni przed rajdem biega ze...ny, bo tego jeszcze nie ma, tego też nie dowieźli, a to nie wiadomo czy będzie. Niestety nadal mamy rajdy amatorskie. Nie chce mi się pisać nawet, bo to nie tylko dotyczy rajdów. Całe podejście PZMotu to jakaś parodia. Dla mnie hitem hitów było to coć (bo to ni były puchary), na zakończeniu sezonu 2007.
Amatorzy zbudowali Arkę, profesjonaliści Titanica...
wyglada to tak.rajd z zapoznaniem to sroda czwartek piatek i sobota.stecu byl od srody tydzien wczesniej.wiem to od pani wlascicielki spania.co do upalanie wiem to od...policjantow ktorzy dostali skargre od...mieszkancow oesow ktorzy mieli dosc rykow rajdowek po nocy.namierzyli steca wlasnie u pani z naszej stancji.zapytali mnie czy tu mieszka pan stec.powiedzialem ze nie...nie jestem kapo.ale stec to hujek dla mnie i tyle tak jak i upalanie.widzialem go osobiscie jak upalal bo pojechalismy sprawdzic czy jest snieg po cieplej nocy.policja szukala go 2 razy.raz po dachowaniu subaraka,ktory zniknal z placu tej samej nocy...plis przestancie pierdolic(sorry) ze upalanie nie istnieje.to syf jak dla mnie i tyle.myslisz ze gruszka ci cos powie...czlowieku tam wszyscy maja ryje na klodke...oszusci to sa sportowi !!!!!!!!!
tyle.gowno wielkie ! i wstyd dla rywalizacji.
tyle.gowno wielkie ! i wstyd dla rywalizacji.
to ja. wasz Rysiek Ochucki
IMHO chyba źle zrobiłeś i nie ma to wiele wspólnego z kapowaniem, chociaż jestem w stanie zrozumieć Twoje powody. Ale mniejsza z tym, przyjedzie Szybko Skacząca Żaba i znów obedrze wszystkich ze złudzeń.Vert pisze:.zapytali mnie czy tu mieszka pan stec.powiedzialem ze nie...nie jestem kapo
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Chłopak jeździć umie i nie wątpię, że będzie tak jak mówisz. Co do reszty wypowiedzi tocarfit pisze:tak, chyba niestety dla przykładu, wiele przez to stracił , ale wierze i mam nadzieje że jeszcze wszystkim pokaze na co go stać
pewnie się nie zgodzimy. IMO za wiele to on na tej aferze nie stracił. Licencję mu zabrali w takim terminie, że jeden sezon się skończył a drugi się nie zaczął. Przed pierwszym rajdem nowego sezonu licencję mógł uzyskać na nowo. Jak w takiej sytuacji walczyć z nielegalą? Zabrać licencję na 5 sezonów bez względu na to jak utytułowany zawodnik to będzie. Ale to nie przy tych władzach w związku. Wracając do sedna.
Stracił miejsce w zespole? No cóż. To co powiem to tylko moje domysły ale jak dla mnie to chodziło tylko o pozbycie się Kajta z zespołu subaru ale na tyle "cwaniacko" żeby sponsorzy zostali. I tak też się stało. Do końca sezonu "novol" jeździł na autach Kuzaja i Frycza.
Carfit jesteś zdaje się blisko z L.K. więc może wiesz więcej na ten temat i nie mam racji. Z punktu widzenia kibica (nieco bardziej zorientowanego) wyglądało to tak jak wyżej opisałem.
Piekiełka ciąg dalszy po prostu.

Czasami żałuję, że interesują mnie rajdy, a nie pływanie synchroniczne

-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
- Polubił: 0
Słuchajcie Panowie , miałem okazje spędzić weekend rajdowy z zespołem SPRT, i powiem Wam szczerze to się płakac chce
. Tak jest jak to mówi Vert , TYLKO ON JEST w PZMOT, a ja mówie o RSMP który sie nie wiele różni , a może i gorzej
Mechanicy mówli że wyjeżdzając za zagraniczny rajd , tj. inna bajka, każdy każdego szanuje , nikt nie jest wilkiem wobec drugiego, każdy każdemu sobie pomaga, a u nas :shock: jak psy
, rozmawiałewm z Kajtkiemm który chciał kupić opony na drugi dzień rajdu, totalnie wszyscy go olali
tj. coś nie samowirego :shock: , mechanicy od Leszka opowiadali mi jak byli w Irlandi to , pewnego Subaraka (kibica) prawie rozebrali na części , i nikt sie nie przejmował, nawet mam z niego zderzaki 

Mechanicy mówli że wyjeżdzając za zagraniczny rajd , tj. inna bajka, każdy każdego szanuje , nikt nie jest wilkiem wobec drugiego, każdy każdemu sobie pomaga, a u nas :shock: jak psy

- Interceptor
- 3 gwiazdki
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Auto: Impreza WRC (w planach)
Może on też sprawdzał śnieg ?Vert pisze:widzialem go osobiscie jak upalal bo pojechalismy sprawdzic czy jest snieg po cieplej nocy.

Wkurza mnie też to że zawodnicy z czuba w wywiadach są oburzeni na upalaczy, no jak tak można? a fe i w ogóle, ale sami upalają. Władze nie chcą z tym walczyć, może dlatego że jak spuszczą czołowych zawodników to stracą na tym rajdy zapewne, ale i oni sami. Do tego "kumoterstwo". Pokazali na przykładzie Kajtka że da się złapać, jak się chce. Myślę że gdyby organizator ogłosił wśród kibiców iż za zdjęcie upalacza płaci 100 PLN to rajd by się nie odbył, tylu zawodników musieli by wykluczyć.
"Vert" nie daj się wciągnąć w ten syf, uczciwi ludzie jeszcze mają szacunek na tym świecie.
Te pojeżdżawki to chyba spadek po PRL-u.
2 lata temu byłem w Czechach w okolicach sylwestra. Co tam się działo....
Do kilkunastu aut po nocy latało kolo Zlatej Oleśnicy. Śniegu na drodze było sporo no i normalny (tzn. żaden
) ruch pojazdow cywilnych. Byliśmy na spacerze to musieliśmy do rowu po pas wpadać. Rozjechali by nas
.
2 lata temu byłem w Czechach w okolicach sylwestra. Co tam się działo....
Do kilkunastu aut po nocy latało kolo Zlatej Oleśnicy. Śniegu na drodze było sporo no i normalny (tzn. żaden

Dolce far niente 

- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
Była już taka akcja tyle tylko, że inicjatorem był Maciek Baran - pilot Sołowowa. Kasa za zdjęcie była zdaje się trochę wyższa.Marko Rally pisze:Pokazali na przykładzie Kajtka że da się złapać, jak się chce. Myślę że gdyby organizator ogłosił wśród kibiców iż za zdjęcie upalacza płaci 100 PLN to rajd by się nie odbył, tylu zawodników musieli by wykluczyć.
Niestety nikt nic nie przysłał... A może przysłał ale nie przedostało się to do opinii publicznej?
Wiesz Marko. Tak szczerze mówiąc to nie kibice powinni koczować na odcinkach 2 tygodnie przed rajdem. Ty wiesz ile teraz kosztuje wpisowe na RSMP dla klasy N4? 4 tysiące (poprawcie mnie jeśli sie mylę). Ja wiem, że przygotowanie rajdu kosztuje ale moim zdaniem każdy klub robiący rajd stać na to, żeby zapłacić dwóm osobom jakieś tam pieniążki, dać im aparat (choćby prywatny) i zwrócić za paliwo. Te dwie osoby mogłyby przez te dwa tygodnie jeździć w nocy po odcinkach. Przy ogólnych kosztach zorganizowania rajdu, takie dwie osoby to jest niewielki procent całej kasy jaka na rajd idzie. Nie da się? No bez jaj. O chętnych do tego zajęcia jestem dziwnie spokojny. Po prostu trzeba chcieć.
Moim zdaniem nikomu nie zależy na rozwiązaniu tego problemu. I teraz mamy błędne koło: starzy wyjadacze są nietykalni więc upalają, początkujący żeby się do nich zbliżyć też muszą upalać bo nie ma szans żeby ktoś kto się dopiero uczy rajdowej jazdy zrobił taki opis na dwóch przejazdach żeby być szybszym od kogoś kto mieszka na odcinkach. A później jedzie nasza czołówka na byle jaki rajd za granicę i jest kicha i wieczne wymówki w tv co to tym razem poszło źle, że nie udało się wygrać. Albo przyjeżdża Bouffier i jest wstyd na całą rajdową Europę. Błędne koło

Widzę w tym całym bagnie tylko jeden maleńki promyk nadziei. Junior Kościuszko. Jego ojciec jest jaki jest i wiedzą wszyscy o świństwach jakie robił ale młodego prowadzi dobrze. Bardzo dobrze, że nie jeździ w Polsce. Ma dzięki temu jakąś szansę. Bo reszta naszych rajdowców zgnije w tym towarzystwie wzajemnej adoracji.
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
Na ten sezon :pablonas pisze:Ty wiesz ile teraz kosztuje wpisowe na RSMP dla klasy N4? 4 tysiące (poprawcie mnie jeśli sie mylę).
- prywatne zgłoszenie w klasach N1,N2,N3, A5,A6 - 2000zł
- S2000,S1600, N4,A7 - 2700zł
Jeżeli załogę zgłasza inna osoba niż kierowca lub pilot, niezależnie od klasy - 3500zł
Z licencją zagraniczną 5000zł
Bez reklam organizatora koszty rosną o 100%.
Z całą resztą się zgadzam.
Peter SolbergPaweł_BB pisze:Na kogo stawiacie?

- Marko Rally
- 2 gwiazdki
Ponoć jest szansa, że w tym sezonie pojedzie RSMP 207 S2000.pablonas pisze:Bardzo dobrze, że nie jeździ w Polsce. Ma dzięki temu jakąś szansę.
Wygra pewnie Seb, ale na plecach będzie czuł oddech Mikko. Obstawiam wysoką pozycję Gigi Galli (pod warunkiem, że nie wycedzi gdzieś) - lubi Szwecję :)Paweł_BB pisze:Za 2 dni startuje Rajd Szwecji, ale czadciekawe czy jest dużo śniegu.
Na kogo stawiacie?
- Marko Rally
- 2 gwiazdki
- Interceptor
- 3 gwiazdki