[K] Maglownicę do GT w dobrym stanie za pasztetową cenę
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
[K] Maglownicę do GT w dobrym stanie za pasztetową cenę
Jak w temacie. Kupię magiel jeśli ktoś ma do oddania dobrą sztukę za pasztet cenę. Może ktoś wymienia przekładnie na krótką
Podobno magiel pasi też od wolnossących dupowozów.

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: [K] Maglownicę do GT w dobrym stanie za pasztetową cenę
Jak się objawia uszkodzenie magla?filester pisze: Jak w temacie. Kupię magiel jeśli ktoś ma do oddania dobrą sztukę za pasztet cenę. Może ktoś wymienia przekładnie na krótkąPodobno magiel pasi też od wolnossących dupowozów.
Bo coś mi łomocze z przodu. Ale tylko przy skręconych kołach. Jak przejeżdżam przez nierówności prosto, jest cisza.
filester,filester pisze: wolnossących dupowozów.

Godlik, przegub Ci łomocze.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Nie wiem. Podjadę po Świętach do mechanika i poproszę o sprawdzenievicu pisze: Godlik, a przeguby masz całe?
- Godlik
- 6 gwiazdek
Mam wrażenie, że to z okolic kolumny kierowniczej. Ale oczywiście pewnie się mylęBergen pisze: Godlik, przegub Ci łomocze.
Z tym, że kolumna "krzysiomowo" łomocze raczej na nierównościach, niż przy skrętach. Szarpak (najczęściej) prawdę Ci powie.
- Godlik
- 6 gwiazdek
Przeczytałem jeszcze raz, to co napisałem i chyba wyraziłem się mało precyzyjnie. Stuka przy skręconych kołach, ale przy równoczesnym przejeżdżaniu przez nierówności. Na równej powierzchni jest OK.Bergen pisze: Z tym, że kolumna "krzysiomowo" łomocze raczej na nierównościach, niż przy skrętach. Szarpak (najczęściej) prawdę Ci powie.
W garażu podziemnym w pracy mam takie rynny (w przekroju U) i tam to dobrze słychać. Na prostych kołach cisza, a na lekko skręconych 'łup'. Podobnie na drodze na wszelkich garbach poprzecznych.
Diagnozowanie przez internet i tak jest bez sensu, więc czeka mnie wizyta u mechanika.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Godlik pisze: Stuka przy skręconych kołach, ale przy równoczesnym przejeżdżaniu przez nierówności.
To jest właśnie wzorcowy objaw krzysiomowy. Kiedyś nawet spotkałem się z krzysiomem na mieście i mi pokazywał :-D
- Godlik
- 6 gwiazdek
No to mnie pocieszyłeśKonto usunięte pisze: To jest właśnie wzorcowy objaw krzysiomowy. Kiedyś nawet spotkałem się z krzysiomem na mieście i mi pokazywał :-D

Godlik, jest sporo zakładów zajmujących się regeneracją maglownic za całkiem przystępne pieniądze.