Polscy Drogowcy Najlepsi
Niec chce mi sie wycinac niepotrzebnego.EterycznyŻołądź pisze:Arno, a cy zrobiłeś, żeby było lepiej, jakim prawem narzekasz, ty z Doliny Knurów... tu mam problem bydlaku czy jednak trzodo chlewno-rozpłodowa?
Kandydowałeś w wyborach na takiego co jest od usuwania strzałek, czy decydowania co jest ekologiczne, a co nie? Choćby na menedżera pasów? Pewnie nawet na radnego nie kandydowałeś lub choćby na byle prezydenta? Nie? Nie. Podatki płacisz? Niech zgadnę takie jak inni. Nie dopłacasz z własnej woli na fundusz "aby drogi były piękne, piwo tanie, a Polska od morza do morza", prawda?
Ba! Sam jeszcze psujesz, zużywasz i zapychasz drogi, nie? I to pewnie najczęściej jeździsz sam jeden, autem na... 5 osób?
Pisma też pewnie nie pisałeś? Uważasz, że drogowładca ma akurat wejść na forum, gdzie ty piszesz, przeczytać akurat twoją opinię i akurat z twoją opinią się zgodzić, i akurat twoją opinię wcielić do życia?
Asfaltowego miasteczka przed premierem też pewnie nie zrobiłeś.
I ty jeszcze wymagasz lepszych dróg? :shock:
![]()
Nic nie dla dobra polskich dróg nie robisz, ba! Nawet robisz nie mało dla niedobra polskich dróg, znaczy, że psujesz je NAM i zapychasz NAM i jeszcze masz czelność tłumaczyć, ze coś na co wpływu nie mamy NAM ?! Za przeproszeniem, z choinki spadłeś?
Tak, są. Na przykład Kanada. Tam też tak jest.Konto usunięte pisze:A tu masz rację. Taka Szwajcaria, to 7.5 miliona policjantów. Ale są i inne kraje.EterycznyŻołądź pisze:Wolę mieszkać w kraju gdzie stoję w głupim korku niż, gdzie stoję w mądrym korku a sąsiad dzwoni na policję ilekroć krzywo zaparkuję samochód przed własnym domem lub ilekroć mój pies szczeknie.
P pierwsze, bydleta na wsi to nie jest trzoda chlewana a rogacizna jedynie. Pi drugie, to oklepane, kiedys chodzilem po czacie onet jako agresywne bydle i te rolnicze skojarzenia byly pierwsze jakie sie ludziom nasuwaly.
Ale co inetersujace, nik AgresywneBydle zapewnial niebywala wprost popularnosc na PW u plci pieknej. Ilez to ja niezwyklych propozycji wtedy dostalem.
Co do oplacania, Elektryczny, nikt nie placi takich samych podatkow. Jeden placi 200 plna inny 300.000. jeszcze inny 59878787676 pln. wszystko zalezy.
I nie mam zamiaru wchodzic z toba w dyskusje o wlasnosci rog krajowych z powodu placenia podatkow, bo sie zaraz pyskowka zrobi jak na forum z kropka.
A to wcale mnie nie interesuje, bynajmniej.
Nie zmusisz mnie kasztanie elektryczn do odpowiedzi rownie zaczepnej.
Sie nie dam, a co wiecej okopie sie nawet.
Nie bede ci odpowiadal ze ci ktorzy odpowiadaja za stan drog sa oplacani z naszych pieniedzy. Co wiecej nikt ich do ej pracy sila nie zaciagal, tylko sie tam sami pchali do wladzy. To niech teraz bidaczyny zalosnie oplacane sie jakos postaraja a nie udowadniaja codziennie swoj debilizm stosowany.
Przeciez te sieroty chyba nigdy nie jechaly same samochodem, bo by im takie pomysly nie wlazily do zakutych lbow.
Ale jesli jezdza, to sa jednek skretynialymi ćwierćdebilami.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Uwierz, mi też.Arno pisze: Niec chce mi sie wycinac niepotrzebnego.
Ale knur to już chyba trzoda.Arno pisze: P pierwsze, bydleta na wsi to nie jest trzoda chlewana a rogacizna jedynie.
Zwłaszcza jak ma w rubryce "skąd" wpisane "Spa".Arno pisze:Ale co inetersujace, nik AgresywneBydle zapewnial niebywala wprost popularnosc na PW u plci pieknej. Ilez to ja niezwyklych propozycji wtedy dostalem.

Arno pisze: Co do oplacania, Elektryczny, nikt nie placi takich samych podatkow. Jeden placi 200 plna inny 300.000. jeszcze inny 59878787676 pln. wszystko zalezy.
Względnie tyle samo. Myślałem, że się domyślisz. Jedni mało zarabiają więc mają duże podatki inni zarabiają dużo więc mają duże podatki, ale za to przywilej nazywania "łże-elitami" natomiast ci co zarabiają nieprzyzwoicie dużo i płacą niewyobrażalne podatki dostają jeszcze większy przywilej w postaci przydomka"rozpasanej burżuazji" i troskliwego zainteresowania samego prezydenta i nie tylko.
Sprytnie udałeś, że nie przeczytałeś o swojej winie, ale niesprytnie sam się jeszcze bardziej pogrążyłeś. Pozwoliłeś pchać się tym "biedaczynom" do władzy. Ustąpiłeś głupocie. Zawsze możesz powiedzieć, że nie głosowałeś na nich, ale obaj wiemy, że to znaczenia nie ma. Samemu trzeba się było dopchać tam gdzie oni, albo WiSowi kazać. Obaj panowie nie jesteście za głupi aby udawać "pchającą się, żałośnie opłacaną, sierotę z zakutym łbem" i później pozmieniać wszytko niczym Konrad Wallenrod. Sam jesteś winny, że dopuściłeś do takiego stanu rzeczy do jakiego dopuściłeś. Gdybym przemawiał w imieniu młodego pokolenia powiedziałbym sarkastyczne "Dziękujemy", ale na szczęście nie przemawiam.Arno pisze:I nie mam zamiaru wchodzic z toba w dyskusje o wlasnosci rog krajowych z powodu placenia podatkow, bo sie zaraz pyskowka zrobi jak na forum z kropka.
A to wcale mnie nie interesuje, bynajmniej.
Nie zmusisz mnie kasztanie elektryczn do odpowiedzi rownie zaczepnej.
Sie nie dam, a co wiecej okopie sie nawet.
Nie bede ci odpowiadal ze ci ktorzy odpowiadaja za stan drog sa oplacani z naszych pieniedzy. Co wiecej nikt ich do ej pracy sila nie zaciagal, tylko sie tam sami pchali do wladzy. To niech teraz bidaczyny zalosnie oplacane sie jakos postaraja a nie udowadniaja codziennie swoj debilizm stosowany.
Przeciez te sieroty chyba nigdy nie jechaly same samochodem, bo by im takie pomysly nie wlazily do zakutych lbow.
Ale jesli jezdza, to sa jednek skretynialymi ćwierćdebilami.
Cieszę się, oraz obiecuję, że postaram sobie wpoić tę lekcje życiową.Konto usunięte pisze:EterycznyŻołądź, ująłeś mnie za serce. :-D

Nie żartuję.
Och, Żołędzi Ty nasza. Nie każdy ma ochotę zbawiać świat, szczególnie na siłę. Jeden z moich wykładowców zwykł mawiać, że żaden inteligentny i uczciwy człowiek nie będzie się pchał do władzy, bo zdaje sobie sprawę z odpowiedzialności, jaka na nim będzie ciążyć. Ale Ty jesteś młody i prężny, i zapewnie chętnie skorzystasz ze swego biernego prawa wyborczego, tak szybko jak to tylko będzie możliwe :PEterycznyŻołądź pisze:Sprytnie udałeś, że nie przeczytałeś o swojej winie, ale niesprytnie sam się jeszcze bardziej pogrążyłeś. Pozwoliłeś pchać się tym "biedaczynom" do władzy. Ustąpiłeś głupocie. Zawsze możesz powiedzieć, że nie głosowałeś na nich, ale obaj wiemy, że to znaczenia nie ma. Samemu trzeba się było dopchać tam gdzie oni, albo WiSowi kazać. Obaj panowie nie jesteście za głupi aby udawać "pchającą się, żałośnie opłacaną, sierotę z zakutym łbem" i później pozmieniać wszytko niczym Konrad Wallenrod. Sam jesteś winny, że dopuściłeś do takiego stanu rzeczy do jakiego dopuściłeś. Gdybym przemawiał w imieniu młodego pokolenia powiedziałbym sarkastyczne "Dziękujemy", ale na szczęście nie przemawiam.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
O tak! System podatkowy w Polsce, dzięki swej przejrzystości i klarowności, jak również "progowości" jest niezwykle sprawiedliwy i dzięki niemy wszyscy płacą względnie tyle samo.EterycznyŻołądź pisze:Arno pisze: Co do oplacania, Elektryczny, nikt nie placi takich samych podatkow. Jeden placi 200 plna inny 300.000. jeszcze inny 59878787676 pln. wszystko zalezy.
Względnie tyle samo. Myślałem, że się domyślisz. Jedni mało zarabiają więc mają duże podatki inni zarabiają dużo więc mają duże podatki, ale za to przywilej nazywania "łże-elitami" natomiast ci co zarabiają nieprzyzwoicie dużo i płacą niewyobrażalne podatki dostają jeszcze większy przywilej w postaci przydomka"rozpasanej burżuazji" i troskliwego zainteresowania samego prezydenta i nie tylko.
Wzruszyłem się. Toż to socjalizm, a wręcz komunizm w krystalicznej formie.

czarne jest piękne...
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
ky, jeśli ktoś nie próbuje/ nie chce zbawiać świata to jakie ma prawo do narzekania na obecny stan rzeczy?
Ja na zbawianie świata jestem nadal za stary, ale Fido jeszcze z tego nie wyrósł.
Ja na zbawianie świata jestem nadal za stary, ale Fido jeszcze z tego nie wyrósł.

Ciiiii. Nie mów tak głośno, to tajemna wiedza, przeznaczona tylko dla nielicznych uszu.vibowit pisze:O tak! System podatkowy w Polsce, dzięki swej przejrzystości i klarowności, jak również "progowości" jest niezwykle sprawiedliwy i dzięki niemy wszyscy płacą względnie tyle samo.
Wzruszyłem się. Toż to socjalizm, a wręcz komunizm w krystalicznej formie.![]()
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Ale dyskusja jest o tym, że w tym temacie nikt z wypowiadających się nie ma prawa narzekać, a podatki właśnie nie maja ty nic do gadania.Konto usunięte pisze:Może zakończcie już tą jałową i do niczego nie prowadzącą dyskusję?
Jeśli chcecie dojśc do puenty to Wam to ułatwię: podatki to rozbój a rządzą nami palanty.

Wyjaśnienie kwestii sensowności tego tematu nie jest jałowe, wprost przeciwnie.

Eteryczny, meczysz mnie okrutnie.
Wypisujesz jakies banialuki. Moze i werbalnie sprytne, ale piszesz wbrew wlasnemu rozsadkowi. Nie bede z Toba wchodzil w stricte elokucyjne elukubracje.
odpowiem jedynie w kwestii DolinyKnurow - knury sluza do kopulacji, rozpladzania. Mam nadzieje, ze to dobra pozywka do kolejnych concoctions. Specjalnie uzywam slowa angielskiego, bo po pierwsze ladne a po drugie w celach pedagogicznych, bedziesz mogl sam korzystac z tego pozywnego slowa.
[ Dodano: 2008-02-06, 08:42 ]
Wypisujesz jakies banialuki. Moze i werbalnie sprytne, ale piszesz wbrew wlasnemu rozsadkowi. Nie bede z Toba wchodzil w stricte elokucyjne elukubracje.
odpowiem jedynie w kwestii DolinyKnurow - knury sluza do kopulacji, rozpladzania. Mam nadzieje, ze to dobra pozywka do kolejnych concoctions. Specjalnie uzywam slowa angielskiego, bo po pierwsze ladne a po drugie w celach pedagogicznych, bedziesz mogl sam korzystac z tego pozywnego slowa.
[ Dodano: 2008-02-06, 08:42 ]
Oj bo sie poplacze widzac twoje siwiuskie wlosy herr Breslauer.EterycznyŻołądź pisze:ky, jeśli ktoś nie próbuje/ nie chce zbawiać świata to jakie ma prawo do narzekania na obecny stan rzeczy?
.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Re: Polscy Drogowcy Najlepsi
Fux, czy napiszesz dziś we wszystkich wątkach?
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy