[S] Subaru Impreza WRX 05 r. kupiony w SIP

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
beben
1 gwiazdka
Auto: WRC 99 Bęben Edition :)
Polubił: 0
Polubione posty: 0

[S] Subaru Impreza WRX 05 r. kupiony w SIP

Post 15 kwie 2009, o 21:31

Nadszedł czas na sprzedaż mojego Subaraka, wielkiego cisnienia niby nie mam ale czeka na mnie cos fajniejszego więc sie pośpieszcie z zakupami :giggle: . Auto u mnie od 2006 roku poprzednim właścicielem był forumowicz z kropki OGS.

W pigułce to wygląda mniej więcej tak:

IMPREZA 05 r. niebieski przebieg 115 tys

ZALETY (kolejność dowolna, piszę co mi się przypomni )

- wersja EU czyli wszystkie istotne zalety vs US doskonale są zapewne znane
- kupiony w SIP wjazd na Plejady masz prawie pewny ;-)
- serwisowany w ASO. wszystkie wpisy od początku. Rozrząd kilka miesięcy temu w 4Turbo
- niebieski środek z Sti 02, czyli chyba najlepsze seryjne fotele w historii imprezy. Pięknie wyprofilowane, kłębokie kubły (jak na serię oczywiście) plus niebieskie boczki (niezamontowane bo dopiero tydzień temu je znalazłem w garazu - zapomniałem o nich :oops: )
- pasy szelkowe 4 pktowe 3 ' , niebieskie
- bardzo bezpieczna mapa na 265 km i 360 Nm, samochód zmienił sie nie do poznania. Z seryjnym Sti idzie równo
- pełny wydech od turbo H&S, super dzwięk, ale da sie bez problemu jeździć na codzień
- Samochód wg moich kryteriów bezwypadkowy, miał obcierki ale tylko powierzchowne. NIegdy nie było uszkodzone nić konstrukcyjnego czyli prostowanie spawanie nie wchodzi w gre Szerzej o tym w WADACH
- na chwilę obecną praktycznie bez wkładu finansowego, wsiadać i cieszyć się jazdą.
- turbo timer greddy
- blow off
- generalnie Auto moim zdaniem zadbane, szybkie, jeżdżone z głową (wszystkie płyny ustrojowe zminiane na czas, olej dodatkowo pomiędzy przeglądami) czasem upalane max 6-7 razy w roku, również z sukcesami :thumb: (3-4 ułęże, parę Słomek, jakieś kjsy, rallysprinty)
- kupiłem tydzień temu nowe opony letnie Firestony sz90
- mam też nacinane tarcze taroxa które dałem do przetoczenia ale ich jeszcze nie założyłem.

WADY
- tak jak mówiłem samochód miał kilka obcierek i to są jedyne istotne wady tego auta:
- przetarłem bok na szykanie podczas rallysprintu w Tychach, malowane błotniki i drzwi
- Paweł Przybylski podczas kilku kółek na Słomczynie ze mną dotknął do bandy, wymiana zderzaka i malowanie maski
- obecnie dzięki mojej żonce ma delikatną obcierkę na tylnych drzwiach i błotniku,
- ostatnio na kjsie w skierniewicach uderzyłem w górę piachu, efekt to znów zderzak do wymiany, maska malowana. Halogen i lampa nie tkniety, poduchy oczywiście też
- po 25 tys km zaczęły stukac tylne amortyzatory , cholerna wada fabryczna tych aut. Sa w 100 % sprawne, ale stukanie jest wkurzajace. Jutro odbieram wymieniam na sprawne wiec tematu tez prawdopodobnie nie bedzie
- zaczeły buczec łożyska za skrzynia i dyfrem (3 szt), koszt wg ASO Andrzeja Kopra 1200 zł i właściwie to jestem z nim juz prawie umówiony na wymianę wiec tematu nie będzie i z minusa zrobi sie plus

Obcierki można obejżeć w temacie subaru po dzwonach http://subaru.pl/forum/vi...ubaru++dzwonach

POdsumowując:
- auto na pewno nie dla ortodoksyjnego wyznawcy nie tknietych aut. Ja będe jednak uparcie twierdził ze auto jest BEZWYPADKOWE
- moim zdaniem auto godne polecenia z pewną historią, przebiegiem, serwisem itd

Sorka za ten przydługi opis :mrgreen: , szczegóły na telefon 693565532 lub PW :-)

CENA: 57000 zł do lekkiej negocjacji, Czekam na sensowne propozycje

Zdjęcia zaraz postaram sie zmniejszyc i tu wkleje. Jakby sie komus śpieszyło to są widoczne na kropce :arrow: http://subaru.pl/forum/viewtopic.php?p=826510#826510

beben
1 gwiazdka

Re: [S] Subaru Impreza WRX 05 r. kupiony w SIP

Post 20 kwie 2009, o 17:12

nikt nie chce sie potargowac :?: . Taki egzemplarz a wy cicho siedzicie :o ;-) Przygarnijcie go bo juz Sti czeka a brakuje gotowizny :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 20 kwie 2009, o 23:00

Kryzys Panie kryzys :evilgrin: Wszyscy chcą tanie samochody :cofee:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 21 kwie 2009, o 10:29

Piter 35 pisze:Kryzys Panie kryzys :evilgrin: Wszyscy chcą tanie samochody :cofee:
Albo STI. :-)
czarne jest piękne...

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 21 kwie 2009, o 16:53

beben pisze: nikt nie chce sie potargowac :?:

Wybacz, ale po co mi prawie taki sam tylko z większym przebiegiem? :oops: ;-)

Auto fajne, nawet miałem okazję za nim trochę jechać i słuchać wydechu (może się podobać). :-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 21 kwie 2009, o 17:42

vibowit pisze: Albo STI.
A kto chce :?: :mrgreen:

beben
1 gwiazdka

Post 23 kwie 2009, o 12:59

Jednak nie chcecie sie targować to sam sie potarguje ze sobą, chyba nieźle mi poszło bo ugadałem nową cenę 54000 zł , toż to prawie darmo jest :-)

EterycznyŻołądź pisze: Wybacz, ale po co mi prawie taki sam tylko z większym przebiegiem?

jak to po co :o ? kupisz ode mnie i bedziesz w nim nabijał kilometry a swój z malutkim przebiegiem odsprzedasz za kuuuuupe szmalcu ze skwarkami
To co mamy deal? :-d

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 23 kwie 2009, o 19:30

beben pisze: jak to po co :o ? kupisz ode mnie i bedziesz w nim nabijał kilometry a swój z malutkim przebiegiem odsprzedasz za kuuuuupe szmalcu ze skwarkami
To co mamy deal? :-d

Przykro mi, ale przebieg mniejszy, a nie mały, a i coś w rodzaju stłuczki miał więc nici z kuuuupą szmalcu. :-(

Ale samochód fajny, ostatni taki WRX, później jakieś brzydkie złomy z rozkraczającymi się silnikami zaczęli robić. Inni powinni się wstydzić, że nie chcą od Ciebie go kupić! :x

deLux
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: X.X

Post 23 kwie 2009, o 20:11

ja się wstydzę :oops:

beben
1 gwiazdka