Powitanie
Re: Powitanie
aliza, dopiero na Jana w czerwcu 
W pewnym wieku powinno się to wiedzieć

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Scooby_RS, witaj na kresce 
Sam zauważyłeś, że jak tylko wrzuciłeś fotki do "Nasze Subaru" to się mentosy od razu zainteresowały 

Nic się nie martw, Twój post zniknął między konwersacjąScooby_RS pisze: aliza, ooo dziekuje za przywitaniejako jedyna mnie przywitalas
z daleka jestes??

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Dzięki, że mnie do pionu przywróciłeś, czasem się przyda taki psztryczek w łeb...Kruszyn pisze:aliza, dopiero na Jana w czerwcu

dzień bez śmiechu uważam za stracony!
Wasz stary wiarus w spódnicy
Ja w W-wy, a Ty?Scooby_RS pisze:aliza, ooo dziekuje za przywitaniejako jedyna mnie przywitalas
z daleka jestes??
dzień bez śmiechu uważam za stracony!
Opole ale uciekam do wawy od sierpnia
i SZUKAM pracy
jak ktos szuka informatyka, fizyka komputerowego
albo dlubacza w kabelkach samochodowych to sie polecam (subaru impreza coupe niebieskie od MBO 98rok z wiazka anngielska i silnikiem z forka 05 jezdzi
teraz czas na Nissana Navare) 

Scooby_RS, dla Opolan nie ma pracy w Wawie 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
-
kocurnikov
- 0 gwiazdek
- Auto: Forester
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Nowy
Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem forum. Od niedawna mam szczęście śmigać Subaru Foresterem z 2002 roku. 2.0 turbo (177 KM). Jak do tej pory uważałem że nic nie przebije Alfy. Posiadam GTV ze swapem na 2.0 JTS i Cieniasa ze swapem na 1.2 16v (100 KM) do kjs' ów. Uwielbiam Włoskie auta i tak już pewnie pozostanie ale Forek mnie zmiażdżył
Tak sobie myślałem: automat, napęd na 4 lacze, dość ciężki, szału nie będzie. A tu wręcz przeciwnie, zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony jego zrywnością i elastycznością. Kolejna fura jaką kupię to na pewno będzie impreza, tylko jeszcze nie wiem za co
. Na koniec pytanko, tylko proszę bez zjeby, różnica STI a WRX ?? 

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Nowy
kocurnikov pisze:różnica STI a WRX ??
Inny silnik, inna skrzynia biegów, inne sprzęgło, inne dyferencjały, inne półosie, inny wał, inne zwrotnice, inne hamulce, inna przekładnia kierownicza, inne zawieszenie.
Nie inne: buda i parę drobiazgów.
To dwa różne samchody.
Witam

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
jarmaj pisze: Inny silnik, inna skrzynia biegów, inne sprzęgło, inne dyferencjały, inne półosie, inny wał, inne zwrotnice, inne hamulce, inna przekładnia kierownicza, inne zawieszenie.
Inne fotele, inna deska rozdzielcza, inny układ wydechowy, inny (mniejszy) bagażnik, inna tylna klapa, inne felgi, inny wlot na masce, inny zderzak.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jarmaj pisze: Inny silnik, inna skrzynia biegów, inne sprzęgło, inne dyferencjały, inne półosie, inny wał, inne zwrotnice, inne hamulce, inna przekładnia kierownicza, inne zawieszenie.
jak ladnie widac co dla kogo jest wazne w aucieEterycznyŻołądź pisze: Inne fotele, inna deska rozdzielcza, inny układ wydechowy, inny (mniejszy) bagażnik, inna tylna klapa, inne felgi, inny wlot na masce, inny zderzak.

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
remek, miałem się powtarzać? Rozumiem, że przemawia przez Ciebie zazdrość, bo tak wolno jeździsz, że nawet nie potrafisz popsuć silnik w starszym WRXie. 

Re: Nowy
kocurnikov pisze:Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem forum. Od niedawna mam szczęście śmigać Subaru Foresterem z 2002 roku. 2.0 turbo (177 KM). Jak do tej pory uważałem że nic nie przebije Alfy. Posiadam GTV ze swapem na 2.0 JTS i Cieniasa ze swapem na 1.2 16v (100 KM) do kjs' ów. Uwielbiam Włoskie auta i tak już pewnie pozostanie ale Forek mnie zmiażdżyłTak sobie myślałem: automat, napęd na 4 lacze, dość ciężki, szału nie będzie. A tu wręcz przeciwnie, zostałem bardzo pozytywnie zaskoczony jego zrywnością i elastycznością. Kolejna fura jaką kupię to na pewno będzie impreza, tylko jeszcze nie wiem za co
. Na koniec pytanko, tylko proszę bez zjeby, różnica STI a WRX ??
Jak kiedyś wsiądziesz do takiego samego bez automatu to dopiero bedziesz mógł powiedzieć że jest zrywny. W manualu 1 i 2 bieg na prawde wgniatają w fotel
Whisky moja żono...

W nowym też nie umieEterycznyŻołądź pisze:remek, miałem się powtarzać? Rozumiem, że przemawia przez Ciebie zazdrość, bo tak wolno jeździsz, że nawet nie potrafisz popsuć silnik w starszym WRXie.

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
barbie, a Ty już umisz, czy jeszcze nie? 
Chciałbym być na tym etapie.

FIREK pisze: W manualu 1 i 2 bieg na prawde wgniatają w fotel
Chciałbym być na tym etapie.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ja bardzo przepraszam, ale Wisnia stoi u Marka. Wykonczylem przeplywomierzbarbie pisze: EterycznyŻołądź napisał(a):remek, miałem się powtarzać? Rozumiem, że przemawia przez Ciebie zazdrość, bo tak wolno jeździsz, że nawet nie potrafisz popsuć silnik w starszym WRXie.
W nowym też nie umie![]()

A w Subarbie pojda panewki jak dalej bede jezdzic 40kmh

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
cholera, ja mam 170 i dopiero teraz, a i to nie koniecznie, bo moze swieczki padlyEterycznyŻołądź pisze: remek, przepływomierz nam padł już po 45kkm.![]()

Ale to tym lepiej. Swieczki to juz prawie rozbieranie motoru, tzn trzeba je wykrecic. Jednak nie jestem taki wolny

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ja calkiem ufam, ze Subaru wie co wklada do seryjnego autaEterycznyŻołądź pisze: remek, a będziesz miał panewki coswortha?![]()

poza tym nie mam zamiaru zabijac motoru

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
remek pisze: ja bardzo przepraszam, ale Wisnia stoi u Marka. Wykonczylem przeplywomierz![]()
Ale czemu stoi?
Wyjęcie i zmiana przepływki to chwila, jakieś 45 s, jak nie trzeba za długo śrubokręta szukać.

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
jarmaj, bo Remeq czeka, że mu przyjadą zatwierdzić homologację. Wiesz, jak w zabytkowych Porsche.
A w między czasie nasz bystrzacha admin straci homologację malując nie wiadomo gdzie zderzak.