WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)

Post 14 paź 2011, o 22:46

barbie pisze: Ale czy takie Audi zrobi coś takiego?

Ale przynajmniej wykarczowałoby kilka drzewek i zrobiłoby się tam bezpieczniej. :-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 14 paź 2011, o 22:48

Witek pisze: No i właśnie w tym problem. Esi powiedział, że mu się nie podoba, bo nie podoba się innym, czyli tak naprawdę nie ma w tej kwestii własnego zdania, tylko cudze!
Niektórzy nie potrzebują informacji z zewnątrz, aby wiedzieć, że puszczanie bąków w towarzystwie, czy zakładanie wsuwek do garnituru świadczy o tym, że odebrałeś ,,staranne wychowanie salonowe'', a nie to że jesteś wybitną osobowością.
FUX pisze: Bierz bawarę 4x4 335xi :-d
Gregu, a może takie coś? ;) Trochę krowiaste, ale jak widać da się tym pojechać zarówno w trasę, jak i po bardziej krętych okolicach. Tylko znaleźć ładną, manualną sztukę może nie być łatwo.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 14 paź 2011, o 22:49

Лукашэнка pisze:
vibowit pisze:Ale nigdy bym nie wpadł na to, że A8 to auto do zabawy. :evilgrin:
ha,
a koledzy z czeskiego klubu Subaru na to wpadli:
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 79#p258810
:whistle:
raaaannyyyy... ależ Wy uparci jesteście.
Co w tym filmie jest takiego niezwykłego, że już któryś raz go na tym forum widzę? Widziałem wiele lepszych filmików z zabawy na śniegu sejami, czy innymi xarami :evilgrin:

WitAce, kupno auta to najmniejszy wydatek i problem.
czarne jest piękne...

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: komis

Post 14 paź 2011, o 22:49

barbie, Fizyki nie pokonasz. Subaru wazy 1400, a Audi 1800kg. Zapakuj takie Subaru 5-cioma doroslymi osobami i wsadz dobrego kierowce do Audi w pojedynka dla wyrownania wagi i zobaczymy kto bedzie gora.

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 14 paź 2011, o 22:50

barbie pisze:Лукашэнка, kręcić bączki na wielkim placu można każdym autem.

Ale czy takie Audi zrobi coś takiego?
barbie,
ależ oczywiście, że to jest to w czym Subaru jest super!

Przecież trudzę się od kilku dni, żeby znaleźć dla Gregskiego odpowiednią Imprezę...
ale sama widzisz, jaki to niełatwy zawodnik. :wall:

;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 22:53

WitAce pisze:barbie, Fizyki nie pokonasz. Subaru wazy 1400, a Audi 1800kg. Zapakuj takie Subaru 5-cioma doroslymi osobami i wsadz dobrego kierowce do Audi w pojedynka dla wyrownania wagi i zobaczymy kto bedzie gora.
Ale czemu to miałoby służyć? Żeby poprawić samopoczucie kierownika audi? Jak mu przeszkadza te 400 kg w dogonieniu Subaru, to niech je wywali. :evilgrin:
czarne jest piękne...

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 paź 2011, o 22:55

vibowit, Latwiej dolozyc Subaru :-p Podejmujesz rekawice, czy sie cykasz?

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 14 paź 2011, o 22:56

WitAce, nie wiem co rozumiesz przez "górę". Że kto szybszy? Przecież to nie o prędkość chodzi, ja mówię o zawiasie. A na torze, czy w górach zawias jest dużo ważniejszy od mocy/prędkości, w szczególności z punktu widzenia zabawy. Arti czy Kijek łoili zaturbione auta swoimi wolnymi ssakami bez najmniejszych problemów, więc moc nie ma tu znaczenia.
A to czy wsadzisz 1 czy 5 osób, to zawsze Subarak pojedzie po zakrętach 100x sensowniej niż kanapa A8, nawet całkowicie pusta. Oczywiście że w 5 osób jest większa bezwładność, ale nadal jest to przepaść do A8.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 22:58

WitAce pisze:vibowit, Latwiej dolozyc Subaru :-p Podejmujesz rekawice, czy sie cykasz?
ale czego mam się "cykać"? Po co mam "psuć" swój samochód by się z kimś mierzyć?
To co gregski jak będzie chciał gdzieś pojeździć, to będzie kazał wszystkim innym wrzucać odważniki do aut? :mrgreen:
No ok. Jeden Arno by się zgodził. ;-)
czarne jest piękne...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 14 paź 2011, o 22:59

Лукашэнка pisze: Tutaj paru kolegów z podwórka postanowiło na górce koło trzepaka sprawdzić, które auto najlepiej podjeżdża po lodzie

nowe Audi A8 4.2

nowy Mercedes S500L 4Matic

nowe BMW 750Li xDrive

nowe Porsche Panamera

no i wyszło na to, że Porsche...
być może dzięki oponom.
Najlepsze są jak zwykle komentarze:
How about getting the fuck out of the way so we can see?
:giggle:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 paź 2011, o 23:02

WitAce pisze: Mysle, ze kazdy widzial Ronin'a z DeNiro. Jedna z bohaterek byla tam wlasnie S8. Zobaczcie jak to ladnie sie slizga w rekach dobrego kierowcy (w klipie od 2:20)
WitAce, to że Virnik driftuje Scanią :

Link: http://www.youtube.com/watch?v=MbtVTSxRA6M

nie oznacza automatycznie, że Scania jest idealnym driftowozem...analogicznie z A8 - to, że można w nim zapiąć boka, nie oznacza, że jest to idealne auto do pojeżdżawek...

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 paź 2011, o 23:04

barbie, Za bardzo teoretyzujesz, a ja proponuje konkretny test. Odcinek kretej drogi w gorach, na sniegu i wyrownanie wagi w obydwu autach. Zobaczymy co bedzie mialo lepszy czas - typowo rajdowa impreza, czy kanapowe A8... Tylko bedzie problem ze znalezieniem kierowcy testowego. Ja jestem delikatnie mowiac za kiepski na ktoregokolwiek uzyszkownika z tego forum...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 23:05

WitAce, jaki sens ma wyrównywanie wagi :?

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 23:06

WRC fan pisze: WitAce, to że Virnik driftuje Scanią :
nie oznacza automatycznie, że Scania jest idealnym driftowozem...analogicznie z A8 - to, że można w nim zapiąć boka, nie oznacza, że jest to idealne auto do pojeżdżawek...
Nie? Cholera, a już chciałem kupować. Ale, ale... może to jest auto dla grega. Przynajmniej się zmieści. :mrgreen:
czarne jest piękne...

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 paź 2011, o 23:10

So What!, Sily dzialajace na auta w zakretach sa chyba wprost proporacjonalne do ich wagi. To samo sie tyczy przyspieszania i hamowania - chyba, ze sie myle. Jakos nikt nie chce tej rekawicy za bardzo podjac. Ciekawe dlaczego. Nikt nigdy nie wiozl nikogo swoim Subaru? :giggle:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 23:12

WitAce, ok. To w takim razie odchudź Odi do wagi Subaru :idea:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 paź 2011, o 23:12

WitAce pisze: Odcinek kretej drogi w gorach, na sniegu i wyrownanie wagi w obydwu autach. Zobaczymy co bedzie mialo lepszy czas - typowo rajdowa impreza, czy kanapowe A8... Tylko bedzie problem ze znalezieniem kierowcy testowego.
Jarmaj w A8 w świni i patyku i na dodatek w automacie - to byłoby dobre :mrgreen:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 paź 2011, o 23:13

WRC fan, Taka Scania potrafi to tez na asfalcie. Znam takiego jednego co przesiedzial pare godzin w irlandzkim areszcie jak pokrecil kilka baczkow po pijaku. Wtedy byly inne czasy i kierowcow bylo jak na lekarstwo, to go szef wykupil z aresztu bez zadnych konsekwencji ;-)

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 paź 2011, o 23:15

So What! pisze:WitAce, ok. To w takim razie odchudź Odi do wagi Subaru :idea:
Mam zrobic z niej kabrioleta? ;-) Juz ma wszystkie blachy i space frame aluminiowe i dlatego wazy "tylko" 1830kg.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 14 paź 2011, o 23:16

Co za bzdurny wątek się zrobił.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 14 paź 2011, o 23:18

WitAce, Ty nie kumasz co ja piszę chyba. Ja nie mówię o czasach ani prędkościach, tylko o zabawie. W górach chłopaki nie jeżdżą na czasy, więc wątpię żebyś znalazł chętnego na taki test. Nie wiem ile kuni ma to A8, jest szansa że jest szybsze, nie przeczę. Ale żeby to fajniej jechało w górach? Boka zapięło? W to już nie wierzę.
Gregski chce auto którym dojedzie na pojeżdżawkę do Ala i pobawi się na pojeżdżawce. Więc biorąc pod uwagę czynniki takie jak:
1. U Ala nie jeździ się na czas, a po to żeby się doskonalić i bawić
2. Gregski się z nikim nie chce ścigać
to to, czy A8 jest szybsze, czy nie, chyba gra zdecydowanie drugoplanową rolę. Zresztą sam Gregski jakby też nie wyraża specjalnego zainteresowania tym autem w tym wątku ;-)
WitAce pisze:So What!, Sily dzialajace na auta w zakretach sa chyba wprost proporacjonalne do ich wagi. To samo sie tyczy przyspieszania i hamowania - chyba, ze sie myle.
Z siłami się zgadza, ale różne auta różnie reagują na te siły. Subaru jako mniejsze, inaczej zawieszone i inaczej pędzone inaczej zareaguje na te same siły, co miękka kanapa, choćby miała szeset kuni.
Jakos nikt nie chce tej rekawicy za bardzo podjac. Ciekawe dlaczego. Nikt nigdy nie wiozl nikogo swoim Subaru? :giggle:
Trzeba zaczekać aż wpadnie Burat i opowie, jak go chłopcy w czterech bezwładnych na pokładzie uczyli jeździć wolnym ssakiem po jodłowniku ;-) Myślę że raczej nikt się nie boi porównania z Audi tutaj, naprawdę. Nawet gdyby okazało się że dostanie baty.
Azrael pisze:Co za bzdurny wątek się zrobił.
Co nie? :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 14 paź 2011, o 23:25

gregski, no zastanawiałem się ile ty masz wzrostu ,a tu widzę ,że jesteśmy takich samych gabarytów(tylko ja mam jeszcze jakieś 140+kg ale walczę ,walczę 8-) ) i ja spokojnie mieszczę się w mojej już starawej GC ,więc ty jakiś nieproporcjonalny musisz być :giggle: albo za wygodny :whistle: dla miłości trzeba pocierpieć i się po prostu przyzwyczaić ,pojeździć a nie szukać dziury w całym :razz: :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 23:25

Dobra sio z tymi audami do wątku o autostradach. gdzieś taki był.

burat, no. gregu to normalny nawet w kwestii proporcji być nie może. :mrgreen: Ale nie ściemnia. On naprawdę jest dziwny i nogi ktoś mu podpiłował. :-)
Ostatnio zmieniony 14 paź 2011, o 23:28 przez vibowit, łącznie zmieniany 1 raz.
czarne jest piękne...

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 14 paź 2011, o 23:27

ky pisze: Gregu, a może takie coś? ;)
to moje stare wozidło(trochę słabsza moja była :oops: ) i wspominam z rozrzewnieniem super sprawa
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

WitAce
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 14 paź 2011, o 23:30

barbie, Kochasz sie w Subaru, a nie wiesz, ze cala historie z AWD zapoczatkowalo Audi ze swoim Quattro? To Ty chyba nie czytasz co pisza inni. O kuniach pisalem wczesniej. I boki to mozesz w tej audi na sniegu takie robic, jakie tylko chcesz. Na prawde umowmy sie na ta zime to przyjade nia na jakies szkolenie i zobaczysz, ze to nie taka krowa jak Ci sie wydaje i kupa z tego frajdy.
Nie chce tutaj nikogo nawracac i caly czas twierdze, ze Subaru jest lepsze do zabawy, co tez juz z reszta pisalem i przepraszam, ze sie powtarzam. Caly czas pisze, ze to byla propozycja kompromisu, a zrobil sie offtopic na kilka stron :-p
Tak na marginesie to lubie takie offtopiki i poszedlem za ciosem :giggle:

ODPOWIEDZ