Kreskowa charytatywność: Dom Dziecka Julin w Kaliskach

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Re: Kreskowa charytatywność: Dom Dziecka Julin w Kaliskach

Post 20 maja 2009, o 22:10

rrosiak pisze:
barbie pisze: Będę w Warszawie na dłużej
To Ty już całkiem się wyprowadziłaś :?:
Właściwie chyba tak :?
rrosiak pisze:
barbie pisze: mogę spróbować temat trochę ruszyć

W końcu jesteś doskonałym organiztorem :idea:
:oops:
rrosiak pisze:
barbie pisze: chociaż nie obiecuję na 100%
Liczymy na Ciebie :thumb:
ja też :mrgreen:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 11 paź 2009, o 18:42

Czy w tym roku robimy jakąś kreskową zbiórkę dla dzieciaków ? Myślę, że warto podtrzymać tradycję 8-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 11 paź 2009, o 20:30

WRC fan, dobrze, że przypomniałeś... jakieś monitory walają mi się po piwnicy ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 13 paź 2009, o 11:00

Suchajcież, ja chętnie ponownie zajmę się tematem świątecznej akcji, ale kwestii komputerowych ogarniać się nie podejmuję.
Pamiętajcie, że wstawienie komputerów do takiego ośrodka może oznaczać że:
Komputery będą się psuć - trzeba będzie pomóc
Neostradę trzeba załatwić, podpisać umowę i opłacać = jeżdżenie, załatwianie = dużo czasu
Sieć może padać - trzeba będzie naprawiać

Taka akcja niestety nie sprowadza się do zawiezienia i postawienia sprzętu. Zrobienie tego oznacza że trzeba się tym zajmować stale. Ja nie dysponuję ani czasem ani możliwościami zajmowania się serwisowaniem takiego przybytku. Może ktoś inny ma czas - tego nie wiem. Jeśli tak, to wspaniale.
Naprawdę bardzo chętnie pomogę dzieciakom, ale nie chcę sprowadzać sobie z tego powodu kłopotów na głowę.
Dlatego myślę, że znacznie fajniej byłoby zrobić ponownie zbiórkę, kupić mnóstwo zabawek i potrzebnych im rzeczy i zawieźć tak jak rok temu. Tylko, że nie wiem czy ponownie Kaliska - oni mają bardzo wielu opiekunów, a niewykluczone że inne domy dziecka też są w potrzebie - i to większej.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 13 paź 2009, o 12:13

barbie pisze: Dlatego myślę, że znacznie fajniej byłoby zrobić ponownie zbiórkę, kupić mnóstwo zabawek i potrzebnych im rzeczy i zawieźć tak jak rok temu. Tylko, że nie wiem czy ponownie Kaliska - oni mają bardzo wielu opiekunów, a niewykluczone że inne domy dziecka też są w potrzebie - i to większej.
To chyba najlepsze rozwiązanie. Warto byłoby wesprzeć teraz jakiś inny dom dziecka. Zwłaszcza taki "biedniejszy".

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 13 paź 2009, o 14:20

barbie, bez przesady. Jeśli są tam dzieci w wieku gimnazjalnym to mając płytki z softem szybko ogarną temat, co do sieci to w przypadku P2P nie ma za bardzo co padać.
Neostrada fajnie gdyby była, ale myślę że nie jest niezbędna, sam fakt że będą się mogły obyć z klawiaturą będzie dla nich korzystny.

Nie zmienia to oczywiście faktu, że zgadzam się z
barbie pisze: Dlatego myślę, że znacznie fajniej byłoby zrobić ponownie zbiórkę, kupić mnóstwo zabawek i potrzebnych im rzeczy i zawieźć tak jak rok temu. Tylko, że nie wiem czy ponownie Kaliska - oni mają bardzo wielu opiekunów, a niewykluczone że inne domy dziecka też są w potrzebie - i to większej.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

ODPOWIEDZ