Wchodzę w to! I czekam na propozycje.

edit
teraz się pojawiło:
Nie to nie, kłóćta się więc dalejWiS pisze:Więc nici z dotacji - pardon

Nie to nie, kłóćta się więc dalejWiS pisze:Więc nici z dotacji - pardon
remek pisze: przeciez popiera się tych którzy mają rację.
minimus pisze: A na poważnie to niesamiwite jak różne interesy i osobowości się tam scierają.
ja tam Nigela lubię, może dlatego, że lubię, jak ktoś nie owija w bawełnęminimus pisze:a tu mamy ten unijny zamordyzm w akcji:![]()
Link: http://www.youtube.com/watch?v=dranqFntNgo
A na poważnie to niesamiwite jak różne interesy i osobowości się tam scierają.
a zmieniać PRL należało wstępując do PZPR i działając w partiiWiS pisze: To, co bredzi Cohn-Bendit to nie jest polityka UE. Owszem, durnie tego pokroju są wpływowi - ale, jak pisałem wcześniej, to w dużym stopniu skutek zaniechania rozsądnych środowisk konserwatywno-liberalnych, które zamiast grać w unijnych instytucjach i wypierać stamtąd oszołomstwo, siedzą na grzędzie i bredzą cos od rzeczy albo marudzą jak stare ciotki.
to prawda jest, ale można z tego wyciągać różnorakie wnioski. np taki jak baca ze starego dowcipu gdy mu tłumaczyli że trzeba popierać władzę ludową i iść z prądem wstępując do partii to powiedział że z prądem to byle gówno płynie a pod prąd ino szlachetna ryba.WiS pisze: WiS już wcześniej napisał(a):W polityce tymczasem nie chodzi o to, by mieć rację, ale by mieć wpływ na rzeczywistość.
jakoś większość normalnych ludzi to wkurza, a tą kasę to tak za darmo nie sypią. jak Kali ukraść krowę to dobrze?remek pisze: a w UE mnie wkurza socjalizm, tolerancja, ekologia i ciągłe zakazy czegoś, ale lubię ich, bo sypną kasą tu i ówdzie. Jak będzie trzeba oddać to ich nie będę lubić.![]()
dobrymi chęciami jest ponoć piekło wybrukowane. problemem Unii jest właśnie przejście od integracji gospodarczej do równania do lewego ideologicznie.Grzesiek_67 pisze: Otwórzmy się wreszcie trochę, ktoś kto nam coś proponuje naprawdę nie musi mieć złych intencji![]()
inquiz pisze: dobrymi chęciami jest ponoć piekło wybrukowane.
inquiz pisze: problemem Unii jest właśnie przejście od integracji gospodarczej do równania do lewego ideologicznie.
Grzesiek, nie mi, to jakieś podstawowe zasady. Te całe bezstresowe wychowanie i nietykalność jakoś nam na dobre póki co nie wychodziGrzesiek_67 pisze: gdyby wszyscy na świecie byli Tobie podobni byłoby luks![]()
remek pisze: Te całe bezstresowe wychowanie i nietykalność jakoś nam na dobre póki co nie wychodzi![]()
Czyżby geje i tranzystory miały tam startować?remek pisze: Oraz ramy Miss World powinno się rozszerzyć, dość tego ciemnogrodu!
Tak.inquiz pisze: zmieniać PRL należało wstępując do PZPR i działając w partii
Jak wyżej. Można w polityce mieć różne autorytety - jedni wierzą w mądrości bacy, a inni nie traktują ich jako drogowskazinquiz pisze: można z tego wyciągać różnorakie wnioski. np taki jak baca ze starego dowcipu
W lewo pcha potężna siła. W prawo, niestety, znacznie słabsza. A samo się nie zrobi.Grzesiek_67 pisze: Teraz w lewo, za chwilę w prawo. Jakie to ma znaczenia ?
Ale uwaga - to nie są cechy Unii jako takiej, ani też główne (czy niezbędne) elementy integracji europejskiej. Toż te same patologie występują, w równie paskudnej postaci, także w krajach pozaunijnych - czy to w Norwegii, czy w Australii, czy w Kanadzie, czy w Stanach nawet.remek pisze: w UE mnie wkurza socjalizm, tolerancja, ekologia i ciągłe zakazy czegoś,
Czyli sami się do tego przyczyniamyWiS pisze: Wiele zła dzieje się niezależnie od intencji i aktywności Komisji Europejskiej, serio![]()