obiektywnie rzecz biorąc, w wielu sprawach oni po prostu wyprzedzili swoje czasy. Teraz, to tylu latach, powinniśmy to docenić , np:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_antyn ... III_Rzeszy

Niestety dotyczy to także taksówkarzy "zawodowych", a rzekłbym że część z nich jest jeszcze gorsza, bo uważają sie za świetnie prowadzących zawodowców ( a nawet pół ronda bokiem po sniegu oblecieć nie umiejomjarmaj pisze: Jak patrzę na poziom (nie)umiejętność części "kierowców", to za cholerę nie chciałbym z nimi wsiadać do auta.
Oczywiście. Pod warunkiem, że działa w oparciu o takie same przepisy jak inne. Inaczej to nie konkurencja tylko szara strefa.Alan, Alan, Alan! pisze:A skoro to nowy biznes to ja życzę powodzenia.
Szczęście w nieszczęściu (bo chyba tylko tak można to nazwać) zostałem w ZUSGal pisze:Już musztarda po obiedzie, ale i tak warto obejrzeć:
Jak ktoś miał wątpliwości.
Gal,Gal pisze:Już musztarda po obiedzie, ale i tak warto obejrzeć:
Jak ktoś miał wątpliwości.
Лукашэнка pisze: Kto jest gotowy to radykalnie uzdrowić? Nie wiem. Może Korwiniści.
Zdobędą większość aby to przeprowadzić? Nie.
Więc będziemy czekać, choć im później coś zaczniemy robić z tą gangreną tym gorzej.
Wbrew temu co twierdziła w rozmowie Pani naukowiec, pozostanie w OFE było posunięciem patriotycznym,
bo zwiększa szansę, że chora sytuacja szybciej zemrze i zrobi miejsce zdrowej.
nie może, tylko na pewno się wypnieChloru pisze: ubezpieczyciel może się na Ciebie wypiąć
To o czym rozmawiamy?Co to jest ubezpieczenie NNW?
Ubezpieczenie jest dobrowolne, zawierane na okres 12 miesięcy. Obejmuje wypadki powstałe na terenie RP oraz poza jej granicami. Przedmiotem ubezpieczenia są trwałe następstwa nieszczęśliwych wypadków lub śmierć ubezpieczonego w czasie podróży samochodem. Ubezpieczeniem objęci są wszyscy podróżujący tj. kierowca i pasażerowie.
Świadczenia (w % od sumy ubezpieczenia) wypłacane są niezależnie od przysługujących z polisy OC, czy też innych zawartych umów NNW.
Sumę ubezpieczenia wybierasz sam. Maksymalna i minimalna jej wysokość jest różna w poszczególnych towarzystwach. Dla przykładowej sumy ubezpieczenia wynoszącej 10 000 zł i utraty zdrowia ocenionej na 10%, otrzymasz świadczenie w wysokości 1 000 zł. Jak widzisz nie opłaca się kupować polisy z niską sumą ubezpieczenia. Składka waha się między 5 a 7 promili sumy ubezpieczenia i zależna jest od rodzaju samochodu (osobowy, ciężarowy) i ilości miejsc.
Niewielka składka przy szerokim zakresie ochrony dla kierowcy i pasażerów jest wielce zachęcająca do zakupu polisy.
FUX pisze: A NNW to od czego jest?
Chloru pisze: FUX, poczytaj trochę o tym jak działa NNW. Hasła pomocznicze - ryzyko, wina, autostopowicze. W skrócie - ubezpieczyciel może się na Ciebie wypiąć i bulisz z własnej kieszeni.
busik pisze: nie może, tylko na pewno się wypnie
Nawet jak Ty przewozisz kogoś, a ktoś w Ciebie wjedzie - uzyskanie kasy z OC sprawcy w takim przypadku graniczy z cudem
czytałem o przypadkach z Niemiec, gdzie polskie auto przewoziło autostopowicza, z przeciwnego pasa wjechał w niego inny pojazd i kto płaci za leczenie i trwałą niezdolność do pracy autostopowicza? kierowca który go podwoził, pomimo tego że nie był sprawcą wypadku
nie pamiętam już dokładnie zapisów prawa na podstawie których do takiego obrotu sprawy doszło, ale wynik utkwił mi w pamięci
no comments
FUX pisze: To o czym rozmawiamy?