Auto gaśnie na niskich obrotach- Forester 2004

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
maniek173
0 gwiazdek
Auto: forester turbo
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Auto gaśnie na niskich obrotach- Forester 2004

Post 20 gru 2009, o 00:33

TOMEKZ Ja regulowałem zawory u Sylwka w Prusach koło Krakowa(Jeżeli będziesz chciał podam Ci namiary) i zapłaciłem 2200zł wraz z wymianą częsciowo rozrządu(Pasek i napinacz zmieniłem wcześniej przy przebiegu 100tys)miałem dokładnie takie same objawy jak Ty w moim forku 2,0 turbo z 1998r.Jak był zimny to nie chciał się wkręcić na obroty,silnik gasł,był dużo słabszy i szarpał na wolnych obrotach zarówno na paliwie jak i gazie.Okazało się ze wprawie nie było już luzów na zaworach.Przy przebiegu 100tys sprawdzałem luzy było oki,założyłem gaz u kolegi Jako(pozdrawiam) i od tamtej pory przejechałem kolejne 50tys.Z gazem nie miałem żadnych problemów po za tym że muszę poświęcić dzień i żeby jechać na przegląd do Wawy z Krakowa.Luzy zaworowe zostały wyregulowane i wszystko jest w porządku,nie ma już nierównych obrotów,wkręca się bez problemów,sprawdzałem go na autostradzie Katowickiej i poszedł 235,silnik nie był w żaden sposób tuningowany,więc jak na 12letni samochód chyba ok.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 gru 2009, o 00:50

maniek173 pisze: założyłem gaz u kolegi Jako(pozdrawiam) i od tamtej pory przejechałem kolejne 50tys.Z gazem nie miałem żadnych problemów

O i to jest dobrze napisane, bo z życia :mrgreen:
Powiem inaczej, gdyby nie Robert sensowność montowania i używania instalacji LPG w Subarynkach byłaby bliska zeru. Raz, że ogarnia, dwa - jego podejście do klienta mogłoby być wzorem dla ASO i całego "nieASOwego" otoczenia. Ten Gość dysponuje najwyższym poziomowo CRMem wśród znanych mi organizacji :thumb:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

tadaoando
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: SFXT MY14+SI RS MY10

Post 5 sty 2010, o 19:43

Grzesiek_67 racja, swieta racja sam to na wlasnej skorze odczulem jak ROBERT (JAKO)traktuje klienta ...nawet 4turbo mogloby sie ze swoja lekko rozdeta fama duzo od kolegi nauczyc.
a z uwagi ze to pierwszy post w tym roku zycze kolega i kolezanka najlepszego, a sobie udanej rgulacji/regeneracji zaworow w moim forku 2,5xt (termin u p.Jarka zaklepany).

tomasz p.
(K) GRILL wersja STI/ CROSS/ SPORT ten w kratke, zderzak tez przytule !!!

ODPOWIEDZ