Zależy jak lubisz. Jeśli wolisz żeby auto miało mocnego kopa w pewnym momencie i ciągnęło 'z nienacka' to TD05 jest super. Ale np. w zimę kiedy lepiej jak moc jest rozwijana równomiernie wydaje mi się, że z takim turbo jeździło by się gorzej. VF35 wkręca się nisko, tak mi się wydaje. Może to zasługa programu.darop pisze: Czyli mam rozumieć ze VF35 jest lepsze od TD05 i warto by było zmienić ??
turbo
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: turbo

Powiem tak że z wyższych obrotów to faktycznie jestem zadowolony,ale trochę ścigam się w rajdach i często na ostrych ciasnych zakrętach muszę wbijać jedynkę co czasami nie jest proste :) bo na dwójce tak zamuli że nie chce się zebrać :).Chciałem właśnie coś na to zaradzić.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
darop, faktycznie jest to wkurzające, na jedynke za szybko, na dwójkę za wolno. Jeżeli te rajdy to coś na kształt popularek, to polecam Ci gorsze opony i bardziej zamaszysty styl. Wbijania jedynki nie unikniesz
W MY96 z td05 dawało radę.

Właśnie nie chodzi mi tu o kręcioły wokoło trzepaka,a raczej coś drogowego więc gorsze opony całkowicie odpadają :),Myślałem coś o zwiększeniu momentu obrotowego co było by najlepsze ,ale nie wiem za bardzo gdzie się z tym udać bo słyszałem że akurat w imprezie z mojego roku ( 96 ) nie jest to takie proste.
Reanimuje trochę temat, czy oryginalne turbo IHI VF29 działające ale wysłużone najlepiej zastąpić... No właśnie jakim? Oryginał raczej nie wchodzi w grę ale zastanawiam sie,co myślicie o TD05 16G z Mitsu wiem ze to większe turbo ale czy reakcje na gaz są podobne? Autko jdm, Impreza wrx Ra sti vers.6 z99r nie będzie dalej tiuningowane ,zastanawiam się tez co do awaryjności,która z tych turbin jest bardziej wytrzymała? za TD05 przemawia ze była by ewentualnie nowa ,IHI juz pewnie nie do dostania nowa, podpowiedzcie cos pozdro
jak chcesz to mogę dać namiar na kogoś kto może ogarnąć zdrowe vf48, to jest bodaj z sti 2.5 i CHYBA pasuje p&p.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
502 822 105 Kamil
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl