impreza MY 93 GT

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: impreza MY 93 GT

Post 14 paź 2011, o 13:40

Chloru, ta już przełożona ;-)

Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 14 paź 2011, o 13:42

Chloru, ale on już jest dawno temu przełożony. ;-)

skam, tak to na prawdę ciężko coś więcej powiedzieć. Z autem jak z każdym innym towarem jest tak, że warte jest tyle ile klient jest skłonny zapłacić.
Z Twojego opisu niestety wiele więcej wywnioskować nie można, bo za mało danych.

Jeśli jesteś nim poważnie zainteresowany, to jedź z tym autem do serwisu, który specjalizuje się w Subaru. Dowiedz się co jest do zrobienia, a przy okazji jaki jest tego koszt, jak i na ile profi została zrobiona przekładka, czy auto miało większe przygody blacharskie, czy jest proste, czy przy jeździe na wprost zostawia dwa ślady, w jakim stanie jest silnik, napędy i turbo, czy ogólnie o auto dbano, czy może widać tam działania w stylu taśma-drut-patyk, przy okazji pstryknij parę fotek i wtedy pewnie jakieś szacunki na temat tego ile auto jest warte można by zrobić. Na chwilę obecną byłoby to jedynie wróżenie z fusów.
Ostatnio zmieniony 14 paź 2011, o 13:45 przez zofija, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarownica prawdę Ci powie :D

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 14 paź 2011, o 13:44

vicu, zofija, ale ja mowie o przekladce skrzyni ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vicu
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: OBK

Post 14 paź 2011, o 13:44

skam, pisałeś, że auto jest w Warszawie. W takim razie podjedź do 4turbo w Mysiadle i tam chłopaki je dokładnie sprawdzą i ocenią stan. Będziesz miał rzeczywistą ocenę, a nie wróżenie z fusów.
Chloru pisze:vicu, zofija, ale ja mowie o przekladce skrzyni ;-)
Atochebaże.
Obrazek

"Speed never killed anyone, suddenly becoming stationary, that's what gets you." - J. Clarkson

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 14 paź 2011, o 14:16

Bergen pisze: Jeśli na Japonię to LHD
RHD ;-)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 paź 2011, o 14:35

Jojojojo! Słuszność!

skam
0 gwiazdek
Auto: JDM KOMBI

Post 14 paź 2011, o 15:58

zofija, Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. W przyszłym tygodniu zamierzam sprawdzić to auto w serwisie i wtedy będę wiedział na czym stoję.
Dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 14 paź 2011, o 16:09

skam, zastanow sie czy chcesz impreze z automatem... ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 paź 2011, o 16:14

Warto dodać że napęd "na cztery koła" w automatach z tych roczników (wiem, bo mam) to pomyłka. Jakby tego napędu nie było.

skam
0 gwiazdek

Post 14 paź 2011, o 17:17

Jeździłem Legacy w automacie i nie było tak strasznie. Biorąc pod uwagę że będę się przemieszczał w mieście lewa noga odpocznie. :lol:

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 14 paź 2011, o 18:35

"Legacy w automacie" to może być zupełnie inna bajka, mój drogi Padawanie.

Co nie zmienia faktu że automat w mieście się przydaje.

Kubik
4 gwiazdki
Auto: impreza

Post 14 paź 2011, o 23:51

Bergen pisze:"Legacy w automacie" to może być zupełnie inna bajka, mój drogi Padawanie.

Co nie zmienia faktu że automat w mieście się przydaje.
Ja jeździłem taką imprezą z automatem w specyfikacji japońskiej . Bardzo mi się to podobało . Mój kolega pracował u Japończyka i ten miał takich imprez kilka i wszystkie podobno miały 280 KM .Nie mierzyłem , ale naprawdę dobrze się zbierały i szybko reagowały skrzynie .

j33mbo
5 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 06:38

Kubik pisze: szybko reagowały skrzynie
no to nie mogło być tam 4EAT

Kubik
4 gwiazdki

Post 15 paź 2011, o 10:20

j33mbo pisze:
Kubik pisze: szybko reagowały skrzynie
no to nie mogło być tam 4EAT
No nie pamiętam . Ale to było z dziesięć lat temu . jeździła bardzo fajnie i szarpała przy zmianach bardzo przyjemnie

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 paź 2011, o 10:46

Kubik pisze: szarpała przy zmianach
:?

Kubik
4 gwiazdki

Post 15 paź 2011, o 11:37

Bergen pisze:
Kubik pisze: szarpała przy zmianach
:?
No ale nie była to wada . Po prostu czuć było każdą zmianę i nic poza tym . Podobno tak miało być , bo kolega zrobił nim ponad 100kkm i było ok.
Nie można tego porównać do płynnej zmiany w legacy EU . Tamtą skrzynię można określić brutalną ale podobno niezawodną . Szkoda że kolegę zwolnili w kryzysie i Japończyk się przeniósł do Londynu . Nie ma już tych aut u nas .

skam
0 gwiazdek

Post 15 paź 2011, o 13:47

Kolega miał Imprezę w automacie i też uważam, że całkiem nieźle się zbierała no i była bezawaryjna przy przebiegu 220tys.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 15 paź 2011, o 15:05

Ja mam Imprezę z automatem i nigdzie nie napisałem że źle się zbiera czy jest awaryjna. Zbiera się bez zastrzeżeń, ma około 400.000 km realnego przebiegu i wciąż jest w pełni sprawna.

CO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE NAPĘD "AWD" W NIEJ TO PARODIA JAKAŚ.

I nie chodzi mi o to, że sam fakt występowania skrzyni e4at determinuje że samochód tak na prawdę jest FWD + chaotycznie dołączany tył, być może np. w wozie forowicza naszego serdecznego, kol. Citana, już w wyniku wielokrotnych poprawek oprogramowania komputera skrzyni na przestrzeni lat działa to dobrze, ale w roku 1993, bardzo mi przykro z tego powodu, NIE DZIAŁA.

Soltys
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Legacy 2.5 GX MT / Turbodziadek

Post 15 paź 2011, o 15:09

Bergen pisze:Ja mam Imprezę z automatem i nigdzie nie napisałem że źle się zbiera czy jest awaryjna. Zbiera się bez zastrzeżeń, ma około 400.000 km realnego przebiegu i wciąż jest w pełni sprawna.

CO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE NAPĘD "AWD" W NIEJ TO PARODIA JAKAŚ.
Potwierdzam. Do tego moim zdaniem przełożenia są zbyt długie - przynajmniej do mojego 2.2. Widać, że pod 2.5 było robione.
Tak BTW to mam polutowane rezystory żeby zrobić full time AWD tylko ciekawe jak z żywotnością wtedy.

ODPOWIEDZ