FUX pisze: więc nie dziwmy się, że oni są tam, gdzie my jeszcze długo nie będziemy
Mowa o tzw "ciemnej dupie"?

FUX pisze: więc nie dziwmy się, że oni są tam, gdzie my jeszcze długo nie będziemy
Nie nie, ja absolutnie nie mam nic przeciwko, żeby kolega coś przywiózł i sprzedał. Skoro jest taka możliwość, to należy z możliwości korzystać, nie mam żadnego problemu w tej kwestii.FUX pisze:On pewnie także, a co do podatków, to Tam płacą mniejsze, więc nie dziwmy się, że oni są tam, gdzie my jeszcze długo nie będziemy....barbie pisze: Osobiście kupuję towar w sklepie i płacę podatki aż w nadmiarze.
Jeżeli płacisz podatki, to chyba dobrze, bo zarabiasz, a te 19% aż takiej wyrwy w budżecie nie robi; gorzej, gdyby to było 43%...
Tak, tesz planuje przywiesc jeden albo dwa motory, tylko nie wiem jaki model HD.damaz pisze:70-200 ze stabilizacją i konwerteremChloru pisze:Ja osobiście może bym przytulił jakieś szkło do Nikona - 70-200, 70-300.
scrmnwrx, w Polsce jest kilka amerykańskich marek, które są dość popularne. na przykład jeep. mosty Dana do XJ cieszą się nieustającą popularnością. drugi przykład: Harley. też są miłośnicy. może w tę stronę się rozejrzyj.
Czesc... nie, zadnych przepisuw nie bede lamal. Ja nie bede placil podatkuw bo bede przenosil sie i przywoze wszystko na przesiedlenstwo.Лукашэнка pisze:scrmnwrx,
masz zamiar zaplacic clo importowe oraz podatki za ten towar, czy bedziesz probowal je przemycic lamiac przepisy prawno-podatkowe?
Czy takie som popularne w Polsce? Jak bedzie mi takiego latwo sprzedac, to jusz zaczne sie rozglondac i do kilku dnie bede go mial.FUX pisze:HD Electrę Glide policyjną lub cywilną bym przytulił...
Tak, mienie przesiedlencze.barbie pisze:Лукашэнка, obstawiam mienie przesiedleńcze.
Czesc. Ja za bardzo tego wszystkiego nie z rozumialem. Przeprasam, ale ja troche odebralem to jak bys ty nie za bardzo lubial mnie tutaj. Jak bym ja urzywal Google Translator, to ja bym musial jeszcze dlurzej sidziec przy komuterze, ale ze jestem i pisze z pracy to chcem jak naj mniej na internecie siedziec. Dodatkowo, jak ja jusz po pracy pujde do domu to wy wszyscy jusz spicie. :) Jest mi o wiele lepiej miec odpowiedzi teras nisz czekac as wszyscy w stanom. Prosze o nie atakowanie mnie, byc po za Polskom i nie miendzy Polakuw przez 24 lata w Ameryce i miec 6 lat jak wyjechalem, to jest mi bardzo trudno pisac i rozmawiac po Polsku. Ja tylko do Polski przyjezdzam na studia medyczne w Lodzi, a po to na pewno wracam do stanuw z zonom.cyqan pisze:Mógłbym polemizować. Oczywiście średnio rozgarnięta osoba jest w stanie to odczytać.
Ale nie zapominajmy, że czytać ten chłam (uczyć się języka polskiego) może każdy.
Pomijając już fakt szerzenia analfabetyzmu, pozostają jeszcze kwestie techniczne, takie jak ocena jakości treści, przez którą będzie cierpieć to forum. Nie bez kozery na licznych forach internetowych w regulaminach są punkty nakazujące np. używania znaków diakrytycznych.
Pozostaje kilka smutnych wariantów:
- analfabetyzm
- dysortografia, choć jest to bardzo rzadka choroba, jednak wielu analfabetów posiada świstek na to zaburzenie
- Kali chcieć powiedzieć, Kali pisać
- robienie sobie jaj- sabotaż
Wszystko powyższe trzeba tępić/leczyć.
Tak więc kolego scrmnwrx - podaj chociaż jeden powód, dla którego robisz z nas idiotów?
Tak ciężko ustawić w przeglądarce język PL, który w formularzu podkreśliłby Ci 90% celowo zamieszczanych błędów...?
Jeśli zamierzasz opuścić swój ciepły kurwidołek i przyjechać do Polski, a nie jesteś Joanną Krupą - czas zacząć się przystosowywać
Czesc Fido... czy prosze morzesz mi wytlumaczyc, czy wy tutaj myslicie ze ja nie mam zamiaru przyjechac do Polski? Czy wy mislicie ze ja nie jestem prawdziwym czlowiekiem? :( Jak by chcial ktos po rozmawiac ze mnom na telefonie, to ja chentnie zadzwonie, ale prosze niech ktos sie z glosi ktury morze mi odpowiedziec wiencej na temat handlu i samocodach w Polsce... ja moge zadwonic kiedy kolwiek. :(Konto usunięte pisze:cyqan, nawet jeśli to fake, to bardzo nieszkodliwy. Zawsze to trochę kolorytu na tym nudnawym forum
Dziekuje, ale co to jest chlapace? I tesz kable przedłużające do podłączenia sond lambda?citan pisze:scrmnwrx, nierównoodległościowe kolektory wydechowe (Borla) też pewnie szybko by zeszły, do tego kable przedłużające do podłączenia sond lambda, może chlapacze?
Powiedzcie mi jaki dokladnie to przywioze i dwa +.burat pisze:scrmnwrx, podpisuje się pod tą Borlą co pisze citan,![]()
Ja wykupuje caly kontyner i calego prubuje przywiesc na pelnego. Nawet jest morzliwosc przywiesc 4 auta w jedny, dane jeden na drugiego, tylko puzniej bedzie problem odbieranie zeczy z kontynera od portu... tego co nie wejdzie do auta i przywioze do domu z autem.barbie pisze:Chyba nie o hurcie tu mówimy, tylko o czymś, co można wsadzić do auta, więc zakładam że po kilka sztuk różnych rzeczy. Aczkolwiek nie wiem, nie wtrancam się. Osobiście kupuję towar w sklepie i płacęЛукашэнка pisze:ta...barbie pisze:Лукашэнка, obstawiam mienie przesiedleńcze.
na przyklad hurtowe ilosci nowych kamerpodatki aż w nadmiarze.
scrmnwrx pisze: Dziekuje, ale co to jest chlapace? I tesz kable przedłużające do podłączenia sond lambda?
Oh, tak, dziekuje. Teras to lepiej rozumie. Bym wolal te O2 sensor cables przywiesc komus jusz tak jak by zamuwione, bo napewno tylko pracujom w jednym modelu samochodu a nie w drugim.Chloru pisze:scrmnwrx pisze: Dziekuje, ale co to jest chlapace? I tesz kable przedłużające do podłączenia sond lambda?
Rallye mud flaps. Oxygen sensors extension cable. Albo jakoś tak to trzeba przetłumaczyć
nie przejmuj się, większość z nas doskonale Cię rozumie i nie zwracamy uwagi.scrmnwrx pisze: Przeprasam za muj jenzyk, ze nigdy nie bedzie asz taki dobry jak twuj.
Dzieki. Ja mysle ze ja nic zlego tutaj nie robie, przeciesz nie muwie zle na nikogo anie nie atakuje/przeklinam/wyzywam albo zaczynam klutnie. ;) Tylko jestem tutaj bo na stronie forum.subuar.pl to jest bardziej stucznie, bardziej napiente nisz tutaj, tutaj jest bardziej lepsza atmosfere bardziej z relaksowana.Alan, Alan, Alan! pisze:nie przejmuj się, większość z nas doskonale Cię rozumie i nie zwracamy uwagi.scrmnwrx pisze: Przeprasam za muj jenzyk, ze nigdy nie bedzie asz taki dobry jak twuj.
Ja mam trójkę przyrodniego rodzeństwa. Jeden urodził się w PL, po roku wyjechał. Dójka urodziła się już tutaj. Doskonale wiem jak trudno Ci myśleć po polsku.
Dziekuje. Napweno planuje spotkac sie z wamy. Morze ja nie kiedy z po nie rozumienia odczuwam nie kture pisanie od was innaczej nisz wy chcecie je przekazac, ale to jest to ze muj jenzyk nie jest taki mocny po Polsku.Piter 35 pisze:scrmnwrx, chłopie Ty się nie przejmuj , przyjeżdżaj szczęśliwie z za wielkiej wody ,bądź z Nami i baw się dobrze .
A w Łodzi to jest taki jeden a właściwie dwóch Gagatków ( Citan i L_ewy ) fajne Chłopaki, na pewno się poznaciei oczywiście na jakiś Zlot musisz wpaść
Piter 35 pisze: A w Łodzi to jest taki jeden a właściwie dwóch Gagatków ( Citan i L_ewy ) fajne Chłopaki, na pewno się poznacie
A nie przyszło Ci do głowy, że kolega pisze w pracy, gdzie nie może ingerować w oprogramowanie zainstalowane na firmowym komputerze?cyqan pisze: nie wciskaj ciemnoty, że amerykańskie komputery nie mają prawego przycisku, którym w sekundę korygowałbyś większość wątpliwych wyrazów:
Przyznam, że nie rozumiem, co masz na myśli. Na czym polega zmiana pisowni nakierowana na wymuszenie błędów ortograficznych? Jakie sprzeczności widzisz w tych samych wyrazach? Czy masz tu na myśli różną pisownię tych samych wyrazów?cyqan pisze: Niepotrzebnie zamieniasz pisownię, aby wymusić błędy ortograficzne. Widać dokładnie sprzeczności - w Twoich postach W TYCH KURNA SAMYCH WYRAZACH,
cyqan - hmmm... ty chyba nic nie rozumiesz albo jestes za bardzo przemondraly. Ja tutaj nic nikomu nie robie krzywdy. Jak bys nie chcial dodawac do mojego tematu pomoc kturom ja sie pytam, to prosze nic nie pisac. Tesz proponuje dac mnie na twuj "ignore list", w tedy nie bedziesz zadnego mojego pisanie widzial. Czy ty tesz zrozumiales ze ja pisze z pracy? A ze pisze z pracy nie moge zainstalowac Polskiej klawiatury do urzywania ALT, a zeby urzywac Google Translate to ja bede dwa razy dlurzej patrzyl sie na ekran nisz powinienem. I ty mislisz ze ja jestem troll?cyqan pisze:scrmnwrx Twój język jest bardzo dobry patrząc na składnię. Niepotrzebnie zamieniasz pisownię, aby wymusić błędy ortograficzne. Widać dokładnie sprzeczności - w Twoich postach W TYCH KURNA SAMYCH WYRAZACH, więc nie wciskaj ciemnoty, że amerykańskie komputery nie mają prawego przycisku, którym w sekundę korygowałbyś większość wątpliwych wyrazów:
Od początku listopada jesteś aktywnym użytkownikiem społeczności subaru. Nie sądzisz, że to wystarczająco wiele czasu, aby ograniczyć popełnianie błędów choćby o kilka %...
Łykajcie dalej historyjkę trola... Ja poczekam na kolejny temat jak ten już się wyczerpie. Póki co słabo scrmnwrx. Czytałem lepsze seriale
Citan- dziekuje za odpowiedz. A ja nie wiem, jak by to pracowalo jak przywioze laptop z Apple a wtyczka nie jest do prondu taka jaka sie urzywa w Polsce? Czy to jest latwo dokupic Polskom wtyczke?citan pisze:scrmnwrx,
tutaj możesz poszukać chętnych na kolektor Borla:
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=26&t=121977
Sporo ludzi szuka UEL (unequal length header) do Subaru bez turbo (niestety nie mogę się połapać na borla.com, więc nie wiem, co teraz oferują).
Jest też kilka wątków o chlapaczach, np. http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?f=22&t=151271
Sporym zainteresowaniem cieszą się te chlapacze: http://www.rallyarmor.com/store/
Możesz spróbować zebrać zamówienia.![]()
Piter 35 pisze: A w Łodzi to jest taki jeden a właściwie dwóch Gagatków ( Citan i L_ewy ) fajne Chłopaki, na pewno się poznacieAż się wziąłem i zawstydziłem, bardzo mi miło. scrmnwrx, daj znać, jak będziesz w PL.
Jeszcze mi się przypomniało...
sprzęt od Apple w Polsce ma zabójcze ceny, import z USA jest chyba wciąż opłacalny, to samo z Kindle (Classic, Touch, Fire), czy B&N NOOK Color.
Dowiesz się w swoim czasie. Co do drugiego pytania, to chyba wszystko jasne: nieumiejętność kilkukrotnego popełnienia tego samego błędu w taki sam sposób. Posty są dostępne jawnie na obu forach.So What! pisze: Przyznam, że nie rozumiem, co masz na myśli. Na czym polega zmiana pisowni nakierowana na wymuszenie błędów ortograficznych? Jakie sprzeczności widzisz w tych samych wyrazach? Czy masz tu na myśli różną pisownię tych samych wyrazów?
Pouczasz innych, a sam piszesz nieskładnie i niegramatycznie.
Zatem "sprzeczność w tych samych wyrazach" polega na "nieumiejętności kilkukrotnego popełnienia tego samego błędu w taki sam sposób". To wiele wyjaśniacyqan pisze: (...) Co do drugiego pytania, to chyba wszystko jasne: nieumiejętność kilkukrotnego popełnienia tego samego błędu w taki sam sposób. (...)
Sama wtyczka to nie problem. W Polsce jest inne napięcie w sieci, 230V.scrmnwrx pisze: Citan- dziekuje za odpowiedz. A ja nie wiem, jak by to pracowalo jak przywioze laptop z Apple a wtyczka nie jest do prondu taka jaka sie urzywa w Polsce? Czy to jest latwo dokupic Polskom wtyczke?
A co to znaczy dokladnie?FUX pisze:scrmnwrx, dopytaj u siebie, czy jak do EU pojedziesz, to musisz mieć coś innego.