OSCAR pisze:
bebny z tylu,
To w znacznej części wolnychssaków. Wersje z turbo mają tarcze.
OSCAR pisze:
koszmarna szaro-bura tapicerka, ogolnie jakis taki szary w srodku. Ogolnie srodek jakby taki z poprzedniej epoki, siedzenia jakies takie pufkowate,
Chyba nigdy nie siedziałem w amerykańskim Forku, ale obawiam się, że środek jest w EU taki sam. Tzn. też nie powala stylistyką i przypomina wczesne lata 90.

. Jest za to do bólu funkcjonalny i (poza drobiazgami) ergonomiczny. Swoją drogą, IMHO Forek z tej generacji i tak ma lepsze wnętrze niż "równoległe" Imprezy. Legacy i OBK są o ton wyżej.
Ale Subaru to nie Bentley, nie jest od tworzenia klubowej atmosfery we wnętrzu
OSCAR pisze:
Srodek - hmm delikatnie mowiac ..... nie w moim stylu. Poszukam czegos ciemno wykonczonego, zadnych popieli czy bezy. Moze jakis welur czy skora bedzie jakos przyjemniej wygladac.
Ja mam czarną skórę - jesli chce Ci się wracać przez Kielce, to zapraszam na oględziny. Faktycznie, jest lepiej niż na szaro.
OSCAR pisze:
Jakie sa jeszcze istotne roznice miedzy wersja USA a EU ? czy w ogole odpuscic temat amerykancow ?
Poza tym co oczywiste (światła, radio, zegar w milach, etc) to chyba niewielkie.
Wolnyssak w US miał 2.5 litra (EU wyłącznie 2.0), za kałużą nie dawali za to reduktora.
Zaturbione w US pojawiły się dopiero w 2004, i od razu 2.5.
Cała produkcja ze wspólnej tasmy w Japonii, więc chyba poważniejszych różnic brak (acz nie jestem pewien, czy - podobnie jak w WRX - aby na Amerykę nie montowano miększego zawiasu i mniejszych hamulców - do wyguglania).
O amerykańskich specyfikacjach - czytaj z kolei na:
http://www.cars101.com/
O cenach części nic nie wiem, ale słyszałem, że nie wszystko pasi od europejczyka.
Dynamika wolnossącego 2.5 w automacie będzie zapewne taka-sobie (manual ma do setki chyba 9.2 sek, a ten automat jest stary i zamulający - za to podobno nie do zabicia).
Ale IMO, optymalny wybór wśród Forków to europejski 2.0 xt 2003-05.
Jest tego trochę, i w Polsce, i w bratnich krajach unijnych (a niedaleko siebie - bo w Jeleniej - masz sprawdzonego, forumowego importera - tutaj nazywa się Piter 35, mój Forek jest własnie od niego, parę innych forumowych subaraków też.
PS. Piotruś, proszę mi to doliczyć do znizki na nastepne auto