Zima w górach 2009

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
krzysiek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRX blue
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w górach 2009

Post 17 gru 2009, o 23:26

właśnie wróciłem z rekonesansu po miejskich parkingach i ... cisza, nikogo z AWD, za to miliony szalejących bmw i cinquecento. Ale może i dobrze, wszyscy szykują się na jutro, nikt nie chce porysować auta na otwarcie sezonu :)

przypominam, jak ktoś chce się zabrać pierwszy raz to umawiamy się o 20.30 we Wrocławiu. Szczegóły na PW.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 17 gru 2009, o 23:48

AWD is what separates boys from men :lol: będziesz jeszcze dzisiaj jakoś później latał?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

krzysiek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRX blue

Post 17 gru 2009, o 23:58

dziś już odpuściłem, wolę na jutro mieć całe auto :) dziś jest pierwszy dzień jak się można ślizgać i pełno szaleńców lata

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 00:00

no tak, to nieciekawie, choć po północy pewnie się wyludni :-)
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 18 gru 2009, o 00:14

Szanowni fani zimy, którzy jutro planują pojawić się na spotkaniu po raz pierwszy albo tacy którzy już na takim byli ale zapomnieli jak to jest. 8-)

Chciałem w tym poście zarysować taki kanon zachowania się górach, może dla niektórych zabrzmi to głupio ale jak się jutro okaże, pewna dyscyplina jest potrzebna żeby to miało ręce i nogi. Zwłaszcza, że zapowiada się, że będzie nas dużo.
Do rzeczy:

*mamy w górach załogi zabezpieczające, na początku i na końcu OSu, które informują nas przez radio czy jest czysto i czy przypadkiem jakiś zabłąkany cywil nie znalazł się trasie przelotu

*należy zachować dystans do poprzedzającej załogi; jaki? taki żeby nie wbić się komuś w dupę kiedy ten popełni błąd... czyli jakieś 20 - 30 sekund przynajmniej

*gdy popełniamy błąd i lądujemy w zaspie albo nas obraca przede wszystkim musimy zadbać o to żeby następna załoga w nas nie wjechała! jeśli widzisz, że nie uda Ci się wydostać z tarapatów w 5 sekund krzyknij na radiu np. "nawrót zablokowany, obróciło mnie" a najlepiej wybiec na drogę i ostrzegać następne załogi; bezpieczeństwo no. 1

* po obróceniu albo lądowaniu w zaspie należy jechać w kierunku w którym akurat jedzie OS - czyli nie jedziemy sobie w dół odcinka kiedy wszyscy jadą pod góre, bo "akurat tak nam wyszło"

*jeśli jeździmy ustalonym składem to nie może być tak, że ktoś w danym momencie rezygnuje z przejazdu i nie informuje o tym reszty - zawsze trzeba rzucić hasło "ja zostaję na ten przejazd" i wszystko jasne

*nie ma wyprzedzania na trasie - jeśli ktoś przed tobą jedzie za wolno - trudno, następnym razem dogadaj się i ustaw się inaczej przed startem

*CB na OS służy tylko do przekazywania ważnych komunikatów

* jeśli stoisz gdzieś na zakręcie jako kibic na przykład a widzisz ze wydarzyło się coś nieprzewidzianego - wyjdź na trasę i zatrzymaj następne załogi

*naszym kanałem jest kanał 33

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 18 gru 2009, o 00:16

Arti, mentosie przecież to regulamin na szwarcwald ma byc po niemiecku :idea:

a od siebie dodam, ze paru z nas naprawdę szybko jeździ i znajomość tych zasad naprawdę jest ważna.

sidor
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Swift Gti 4x4

Post 18 gru 2009, o 00:21

pięknie i wszyscy podporządkować się to będzie świetna bezpieczna zabawa :-)
każdy kolor jest ładny pod warunkiem, że jest czarny

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 18 gru 2009, o 00:24

Arti szacun. Ja myślałem, że Ty wariat jesteś, a tu porządeczek itp :thumb:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 00:26

Konto usunięte pisze: Arti szacun. Ja myślałem, że Ty wariat jesteś, a tu porządeczek itp :thumb:
nie nie stary, Arti bardzo fajnie zarządza ruchem i naprawdę stara się żeby to wszystko działało dla naszej nauki i zabawy a nie nieszczęścia.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 00:52

Konto usunięte pisze: Arti szacun. Ja myślałem, że Ty wariat jesteś, a tu porządeczek itp
Coś Ty Fido_, Arti i ekipa to pełna profeska... Jak byłem pierwszy raz, to byłem w szoku, jak to zostało super zorganizowane... Dużo lepiej niż nie jeden profesjonalny, płatny i komercyjny zlot :!: :idea: :thumb: 8-)
remek pisze: paru z nas naprawdę szybko jeździ i znajomość tych zasad naprawdę jest ważna.

Arti, co myślisz o rzuceniu Was, największych hardkorów na początek kolumny?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 00:55

eMTi pisze:

Arti, co myślisz o rzuceniu Was, największych hardkorów na początek kolumny?
zawsze tak jest, ze najszybsi jadą z przodu. Inaczej by się nie dało, bo potrafią być spore różnice ;-)

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 18 gru 2009, o 01:17

Konto usunięte pisze:wariat jesteś, a tu porządeczek itp :thumb:
Jedno drugiego nie wyklucza. ;-)

Zresztą jakby nie był wariat, to by tym slowmammalem nie poganiał tak, że "przeszło 300 konne potwory ledwo nadążają" (by Lucek na Elmocie) :mrgreen:

No dobra. Zgryźliwy jestem, bo zazdroszczę. Takich tras i takich warunków...

Tak serio teraz.
Bez obrazy dla reszty, ale z filmiku (jak i z innych źródeł) widać Arti jedzie trochę w wyższej lidze.

Arti, spróbuj postartować w zawodach. Chłopie, bardzo dobrze jeździsz. Wiem że kasa itp, ale może a nuż. Dobry jesteś i szkoda to zaprzepaścić.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 01:36

uuuu... zapowiada się na jakieś buzi i hugi na balu 8-)

a tak serio, to z remkiem rozmawialiśmy dokładnie na ten sam temat, tylko o Tobie... :cofee:

A że Arti konkretnie ogarnia, to wiadomo :thumb:

BTW - jarmaj, ten filmik Artiego widziałeś?

Link: http://www.youtube.com/watch?v=e2WbIL65xts

jarmaj
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 01:43

eMTi, tak widziałem. Ale tu nie chodzi o filmki, tylko o to, co sam widziałem. A one to jedynie potwierdzają.

jarmaj
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 01:46

eMTi pisze:a tak serio, to z remek rozmawialiśmy dokładnie na ten sam temat, tylko o Tobie... :cofee:
Tylko nawet pominąwszy inne rzeczy, to ja już jestem w wieku emerytalnym na jakiekolwiek starty.

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 01:54

a właśnie, a na ostatnim supersprincie 4turbo w tychach we wrześniu brałeś udział? A jeśli nie, to czemu?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 01:55

jarmaj pisze: Tylko nawet pominąwszy inne rzeczy, to ja już jestem w wieku emerytalnym na jakiekolwiek starty.
Ty to przede wszystkim musisz mieć dobrą wymówkę :mrgreen:

Ale Cię namówię na rallysprint jakiś. Dla funnu ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 09:07

Arti pisze:Szanowni fani zimy, którzy jutro planują pojawić się na spotkaniu po raz pierwszy albo tacy którzy już na takim byli ale zapomnieli jak to jest. 8-)

Chciałem w tym poście zarysować taki kanon zachowania się górach, może dla niektórych zabrzmi to głupio ale jak się jutro okaże, pewna dyscyplina jest potrzebna żeby to miało ręce i nogi. Zwłaszcza, że zapowiada się, że będzie nas dużo.
Do rzeczy:
.
.
.
.
.
Roger that!

prawdopodobnie ja i tak większość czasu spędzę oglądając was/robiąc foty , jeżdżąc za wami chyba się niczego nie nauczę,

gdyby jakiś bezsamochodowy fachura chciał pobawić się w instruktora, to oferuję podwózkę i zawózkę, i jeżeli da radę nie wyrwać mi kierownicy z rąk to butelczynę mojej malinówki dla złagodzenia nerw

Żemol
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Impreza Classic`96 / Forester `99

Post 18 gru 2009, o 09:20

Tu panowie i panie wrzucę leciutki off top, który dostałem z samego rana od rifera na gadulca - koleś jest niemożliwy

Link: http://www.youtube.com/watch?v=vKb572Yo2aM
...zaś dnia ósmego, stworzył Awd i ubrał Ją w szatę SexownąTajemnicząintrygującą...
Obrazek
"Moim zdaniem to niczego nie jestem pewien, jednak widok Gwiazd sprawia, iż zaczynam marzyć" — Vincent van Gogh

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 18 gru 2009, o 11:15

Dostałem meldunek z terenu niedawno, krótki ale treściwy: "śniegu jest od zajebania" :mrgreen:

Ja już się pakuję i zaraz jadę w samo oko cyklonu. Dostępu do neta raczej nie będę miał. Wszelkie pytania techniczne i organizacyjne proszę kierować na moją komórkę. :-)

Do zobaczenia wieczorem. :-d
Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 18 gru 2009, o 11:22

jarmaj pisze:
Konto usunięte pisze:wariat jesteś, a tu porządeczek itp :thumb:
Jedno drugiego nie wyklucza. ;-)

Zresztą jakby nie był wariat, to by tym slowmammalem nie poganiał tak, że "przeszło 300 konne potwory ledwo nadążają" (by Lucek na Elmocie) :mrgreen:
No ja właśnie w tym kontekście, pozytywnym ;-)

Natomiast organizacja tych jodłownikowych przejazdów po prostu wzbudziła mój wielki szacun. Zwłaszcza jak patrzę na różne parkingowe spoty wielbicieli tego i owego. Totalny chaos i improwizacja. Fajne, że potraficie się tak profesjonalnie zorganizować :thumb:

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 18 gru 2009, o 12:15

i?? :-d
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

Kawas
0 gwiazdek
Auto: sti bug

Post 18 gru 2009, o 12:40

puta madre!
nie dam rady jednak

MAZI
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe

Post 18 gru 2009, o 12:48

Kawas cykor ??
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 12:48

Żemol, było kilka dni temu w "coś śmiesznego"... Ja dorzuciłem też innego kolesia, z podobnym talentem :-) :

http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.ph ... 63#p145463

ODPOWIEDZ