Technika - co niesie najbliższa przyszłość
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Technika - co niesie najbliższa przyszłość
http://thewildernessdowntown.com/
trzeba mieć przeglądarkę google chrome. Zajefajne.
W pole z adresem trzeba wpisać najlepiej znane duże miasto - tam gdzie google miało już szansę zrobić Street View.
W pole z adresem trzeba wpisać najlepiej znane duże miasto - tam gdzie google miało już szansę zrobić Street View.
remek, super , na moziili też idzie
. Extra pomysł i fajna muza , ktoś wie kto to gra 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Szykuje się misja kolonizacyjna na marsa. Co ciekawe, ze względów finansowych, będzie to misja bez możliwości powrotu.
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zatek.html
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... zatek.html
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Jeśli dożyję 2030, chętnie się zgłoszę na ochotnika - na Ziemi zapewne będzie już wtedy tak poprawnie i nudno, że Kosmos stanie się fajnym miejscem choćby prawem kontrastuEksperci twierdzą, że osiągnięcie tego celu wymagałoby nie tylko szeroko zakrojonej współpracy międzynarodowej, ale także "ożywienia ducha eksploracji i podboju, obecnego za czasów Kolumba i Amundsena". Naukowcy ze smutkiem zauważyli, że obecnie przeważa "kultura bezpieczeństwa i poprawności politycznej".

Pitolić niskie temperatury i cienką warstwę atmosfery na Marsie.
Ktoś leci ze mną? Dajmy początek lepszej cywilizacji...

WiS, Musisz narobić odpowiednio dużo nalewek na drogę i pobyt, wtedy masz mnie na pokładzie 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
LouCyphre, my to lepiej do texasu się wyemigrujmy. Do kogo my tam będziemy nawalać z dwururki na tym marsie?
- WiS
- 6 gwiazdek
WatsonieLouCyphre pisze: odpowiednio dużo nalewek na drogę i pobyt

Odpowiednia ilość nalewek, i cele się nam same objawią. Do fatamorgan się o tyle lepiej strzela, niż do nołplisów, że zawsze trafiaszremek pisze: Do kogo my tam będziemy nawalać z dwururki na tym marsie?

Ucz się hiszpańskiegoremek pisze: my to lepiej do texasu się wyemigrujmy

rewelacja :)remek pisze:http://thewildernessdowntown.com/
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Co prawda to prawda. Brakuje naszej cywilizacji odwagi i odrobiny awanturnictwa, tak niezbędnego przy podbojach.WiS pisze:Jeśli dożyję 2030, chętnie się zgłoszę na ochotnika - na Ziemi zapewne będzie już wtedy tak poprawnie i nudno, że Kosmos stanie się fajnym miejscem choćby prawem kontrastuEksperci twierdzą, że osiągnięcie tego celu wymagałoby nie tylko szeroko zakrojonej współpracy międzynarodowej, ale także "ożywienia ducha eksploracji i podboju, obecnego za czasów Kolumba i Amundsena". Naukowcy ze smutkiem zauważyli, że obecnie przeważa "kultura bezpieczeństwa i poprawności politycznej".![]()
Moim zdaniem powinni zatrudnić kogoś z "Armageddonu"

albo przynajmniej dziadków z "Kosmicznych kowbojów"

raczej sponsora, IMHO.Konto usunięte pisze: Brakuje naszej cywilizacji odwagi i odrobiny awanturnictwa
jak świat stary odkrywcy odkrywali albo na własny koszt (licząc na zyski), albo mieli sponsoring (eg. królów), którzy też liczyli na zyski.
dzisiaj nie ma takiego miejsca, o którym wiadomo, że zwróci poniesione nakłady (o zyskach nie wspominając) jeśli ktoś do niego dotrze i wróci.
- WiS
- 6 gwiazdek
damaz, ale ja pierwotnie przyjąłem, że Konto usunięte pisząc o "odwadze i awanturnictwie" miał na myśli właśnie sponsorów vel decydentów, bo przecież śmiałych "wykonawców" z pewnością dalej nigdzie nie brakuje.
Portugalski Jan czy Manuel, wysyłający da Gamę, hiszpańska Izabela i Ferdynand (Kolumb) czy inni 'sponsorzy" grali przecież w ciemno, nie wiedzieli ile zarobią i czy zarobią w ogóle, podejmowali niewyobrażalne ryzyko (i ekonomiczne - bo koszty tych wypraw były dla ówczesnych budżetów porównywalne z dzisiejszymi lotami w Kosmos, i polityczne, bo opozycja wewn. i zewnętrzni wrogowie tylko czyhali na kryzys tronu...) a jednak potrafili podjąć niesztampowe decyzje.
Spodziewasz się tego po władcach dzisiejszych, wpatrzonych w sondaże i drżących o nadchodzące wybory?
No, chyba, że po chińskim Biurze Politycznym...
PS. Monit w sprawie wiadomej wykonany, mam nadzieję, że przyspieszy realizację śmiałych planów
Portugalski Jan czy Manuel, wysyłający da Gamę, hiszpańska Izabela i Ferdynand (Kolumb) czy inni 'sponsorzy" grali przecież w ciemno, nie wiedzieli ile zarobią i czy zarobią w ogóle, podejmowali niewyobrażalne ryzyko (i ekonomiczne - bo koszty tych wypraw były dla ówczesnych budżetów porównywalne z dzisiejszymi lotami w Kosmos, i polityczne, bo opozycja wewn. i zewnętrzni wrogowie tylko czyhali na kryzys tronu...) a jednak potrafili podjąć niesztampowe decyzje.
Spodziewasz się tego po władcach dzisiejszych, wpatrzonych w sondaże i drżących o nadchodzące wybory?
No, chyba, że po chińskim Biurze Politycznym...

PS. Monit w sprawie wiadomej wykonany, mam nadzieję, że przyspieszy realizację śmiałych planów

Ja bym może i też poleciał ale w czyim imieniu będziemy nowe planety zdobywać i kto zostanie wicekrólem 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- WiS
- 6 gwiazdek
inquiz, a jeśli załatwię sponsorowanie z Unii, a start będzie z Bajkonuru - to przełamiesz obrzydzenie...? 

WiS start może być z Bajkonuru, w końcu to Kazachstan
co do sponsora to załatw tyle szmalu żeby się ten kołchoz wywrócił to nawet kota ze sobą zabiorę.
A, i jakieś panie by się przydały jak będziemy nowe dynastie zakładać

A, i jakieś panie by się przydały jak będziemy nowe dynastie zakładać

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
LouCyphre, zaraz mi się wykład z Michałowic przypomniał... 

Dolce far niente 

No pod Kowarami, Jelenią ze 3 tygodnie temu...LouCyphre pisze:Z Michałowic ?
Tam, gdzie Chlejady jesienne były...
Dolce far niente 

To były Piechowice Stary, nie wiem co palisz ale chcę to sprzedawać 
P.S. Dowcip, bez urazy. Ubezpieczam się, bo ostatnio jakoś wszyscy sa pozbawieni poczucia humoru, mroczne czasy nastały

P.S. Dowcip, bez urazy. Ubezpieczam się, bo ostatnio jakoś wszyscy sa pozbawieni poczucia humoru, mroczne czasy nastały
Słuchajcie Kochani , rozmawiałem teraz z Beatką i my też wchodzimy w ten lot 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Piter 35, dobrze to sobie przemyślałeś? W takiej misji kolonizacyjnej, musiałbyś dla dobra idei i nowego społeczeństwa dzielić się żoną z innymi
Oczywiście w imię szlachetnych celów itd...

- WiS
- 6 gwiazdek
Nie wiem, jak Piter - ale Beatka zapewne takKonto usunięte pisze: dobrze to sobie przemyślałeś?

PS> Chyba zmierzamy do coraz bardziej technicznej dyskusji, zgodnie z tytułem wątku

inquiz pisze: ale w czyim imieniu będziemy nowe planety zdobywać i kto zostanie wicekrólem
i komu będzie się płacic podatki ? ciekawe jaki VAT będzie od transportu żywności, czy nalewki zakwalifikuja jako żywność i bez akcyzy się uda ?