A jeszcze co do KJSów, to widać profesjonaliści też mają z tym problem... Wczoraj na Azorach sporo załóg dostało 30s kary za błędne przejechanie pachołkolandii, w tym i Roberto
Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
gratki dla Sidora!! A Antena to chyba poleciała na samym starcie...  

A jeszcze co do KJSów, to widać profesjonaliści też mają z tym problem... Wczoraj na Azorach sporo załóg dostało 30s kary za błędne przejechanie pachołkolandii, w tym i Roberto

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Może ktoś z AKDŚ pomagał układać trasę...  

najlepsze jest to, że tam były 2 albo 3 słupki (już nie pamiętam), więc szału nie było  

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
ja na gokartach nie umiem  

jak nie ma, jak jest. Na kartach na kasku montowałem  

Masz head mount czy ssawka? Pożyczysz komuś z forum kamerkę na wyjazd? Ja swoją będę wiózł.

Witam wszystkich 
Czy dobrze pamietam że w poniedziałek 29.04 są treningi WLTA?
Jeśli tak to o której godzinie?

Czy dobrze pamietam że w poniedziałek 29.04 są treningi WLTA?
Jeśli tak to o której godzinie?
EVO IX 375/540
M&M's Maciek&Michał Citroen Saxo VTS
Tylko włosy na klacie Chucka Norrisa, mają włosy na klacie ;)
macias, wszystkie info na forum srtw.pl w dziale rajdowalnia

eMTI, dzieki :)

EVO IX 375/540
nasz onboardy z ostatniego kajtka:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=A4EU3fLckAU
Link: http://www.youtube.com/watch?v=4_BshToLW6A
Link: http://www.youtube.com/watch?v=efKa87-Z3RI

Link: http://www.youtube.com/watch?v=A4EU3fLckAU
Link: http://www.youtube.com/watch?v=4_BshToLW6A
Link: http://www.youtube.com/watch?v=efKa87-Z3RI
Kawunia już zrobiona więc bierzemy się za oglądanie 

Aż mi się w głowie zakręciło 

''Jeżdżenie w kasku w rajdówce jest jak sex ze gumą, nie wygodnie ale bezpiecznie'' by Felix
Mi się w głowie nie zakręciło ale za to kawa się rozlała 

eMTi,  gratki ,ja coraz bardziej jak widzę te pachołki to się mi płakać chce , przecież na tym placu pierwszym dało by się naprawdę jakąś w miarę rozsądną próbę ułożyć bez objeżdżania z milion razy beczki to z prawej to z lewej  

Teraz jeszcze teraz się dowiedziałem ,że moim Poldkiem nie będę mógł brać udziału w tak "wymagających" próbach bo nie mam w jednym fotelu homologacji (jak bym miał seryjne to tak
 ) i na pasach na każdej szelce musi też być wszyta homologacja wiadomo przecież ,że mogę w takim miejscu dacha strzelić z 4ro krotną śrubą i przytupem ,a na takim Walimiu czy Kamionkach to nie ma gdzie wypaść i tam nie musi być homologacji (ważne żeby był kubeł porządnie przymocowany i pasy też) Paranoja normalnie.  

Teraz jeszcze teraz się dowiedziałem ,że moim Poldkiem nie będę mógł brać udziału w tak "wymagających" próbach bo nie mam w jednym fotelu homologacji (jak bym miał seryjne to tak
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
burat,  wiadomo że spory udział w tym absurdzie ma polityka. Homologacja jednak ma za zadanie zaświadczenie o niezawodności elementów chroniących życie. Całe szczęście (i oby nigdy się nie zdarzyło) na Kamionkach nie było poważnego dzwona z uszczerbkiem na zdrowiu/życiu, bo wtedy mógłby wejść prokurator i zacząć się wypytywać czy klatka miała homo, czy kubły miały homo, kto robił przeróbki, kto je sprawdził, kto dowód podbił itd.. 
 Wymaganie homologacji przez organizatora zdejmuje poniekąd z niego odpowiedzialność za zapewnienie bezpieczeństwa w tym zakresie, dlatego nie dziwię się, że tego wymagają.

Marcin
-_-
						-_-
TERZO,  ale to jest tylko szukanie dziury w całym bo takie na przykład Bimarco Cobra nie mają homologacji i nie mogą wziąć udziału w takiej pachołkolandii jak ten dziekan ,a mogą bez problemu jechać auta z seryjnymi fotelami czyli na przykład seryjne taborety z malucha czy poldka mogą być. Powiedz mi gdzie jest logika i które jest bezpieczniejsze  

Głupota i śmiech na sali ,bo trzeba znać umiar ,może niedługo żeby pojechać kajtka trzeba będzie mieć homologowaną niepalną bieliznę jak w RSMP
  a próbą będzie ósemka wokół dwóch pachołków na lotnisku  

Znajmy umiar i rozsądek gdzie i co potrzeba , poza tym podpisujesz papier ,że w razie co bierzesz wszystko na siebie i sam na własną odpowiedzialność startujesz ?? więc kogo ma się czepić prokurator. Często przegląd robią ludzie którzy nie mają na przykład papierów diagnosty i co po takim badaniu ?? jakie uprawnienia miał gość co je robił ?
Dla mnie bzdura i przerost formy nad treścią ot tyle.

Głupota i śmiech na sali ,bo trzeba znać umiar ,może niedługo żeby pojechać kajtka trzeba będzie mieć homologowaną niepalną bieliznę jak w RSMP
Znajmy umiar i rozsądek gdzie i co potrzeba , poza tym podpisujesz papier ,że w razie co bierzesz wszystko na siebie i sam na własną odpowiedzialność startujesz ?? więc kogo ma się czepić prokurator. Często przegląd robią ludzie którzy nie mają na przykład papierów diagnosty i co po takim badaniu ?? jakie uprawnienia miał gość co je robił ?
Dla mnie bzdura i przerost formy nad treścią ot tyle.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 
burat,  dlatego piszę o absurdzie. Tak naprawdę wiadomo, że chodzi o kasę i KJSy organizowane są pod szyldem PZMotu, który podlega FIA, która dba o swoich "partnerów", którzy bulą sporą kasę za homo i potem mają zagwarantowany zbyt na rynku utworzonym przez regulacje FIA  
  Ale to przecież tajemnica poliszynela...

Marcin
-_-
						-_-
ja się tylko zastanawiam czemu gdzie indziej można ,a tylko u nas FIA wszystko sprawdza  
  bzdura i szukanie dziury w całym teraz pięknie tłumaczone to jest "dbaniem o bezpieczeństwo" które jest powtarzane jak mantra z tolerancją i poprawnością polityczną w życiu codziennym. 
Jestem dorosły ,sam biorę za siebie odpowiedzialność za to co robię więc i świadomie podejmuje ryzyko wsiadając do fotela bez homologacji i zapinam się w takie pasy. Obowiązkiem organizatora powinno być tylko sprawdzenie czy fotel i pasy są dobrze zamontowane w aucie (nie na trytytki jak już widziałem w takich imprezach
 ), sprawdzenie czy auto ma aktualny przegląd i ubezpieczenie i tyle bo diagnosta ma więcej do powiedzenia niż jakiś magik na BT  , reszta jest już bycie bardziej papieskim od papieża przez działaczy wszelakich.  

Jestem dorosły ,sam biorę za siebie odpowiedzialność za to co robię więc i świadomie podejmuje ryzyko wsiadając do fotela bez homologacji i zapinam się w takie pasy. Obowiązkiem organizatora powinno być tylko sprawdzenie czy fotel i pasy są dobrze zamontowane w aucie (nie na trytytki jak już widziałem w takich imprezach
Na pierwszej próbie na NŁ kazali nam nawet zdjąć kamerkę, bo nic nie ma przekraczać obrysu auta  

Poza tym nikt nikogo nie zmuszał do startu tam i całe szczęście są imprezy alternatywne
 Jeszcze jakby powstało trochę torów takich jak rakietowa i więcej by się działo, to i KJSy by tak nie kuły w oczy :)

Poza tym nikt nikogo nie zmuszał do startu tam i całe szczęście są imprezy alternatywne
Marcin
-_-
						-_-
TERZO,  wiesz ja nawet ze względu na jakość tych miejsc na których się odbywają te "zawody" to sobie w tym roku zamierzałem odpuścić bo szkoda mi auta ale zwyczajnie głupota i bezmyślność mnie wqrwia dlatego to piszę  

Krysztal,  wygasła też może być chyba, ale wszystkiego dowiesz się pewnie podczas badania i na przykład poinformują cię ,że na następny start musisz już mieć aktualną i będziesz musiał wydać kilka stówek na nowy fotel ale przecież co to za problem dla nas przecież to sport dla bogatych a my podpalamy grille stuzłotowymi banknotami  

Może być wygasła  
  Na ostatniej rundzie DMO podobno przyczepili się nawet do samochodu ktory startuje w RPP więc...

''Jeżdżenie w kasku w rajdówce jest jak sex ze gumą, nie wygodnie ale bezpiecznie'' by Felix