Myjka i z 200l wody na pace...

Jak wynika z najnowszych statystyk, w Polsce mamy najwięcej ofiar śmiertelnych wypadków drogowych, na tysiąc mieszkańców, ze wszystkich krajów "Eurosojuzu".inquiz pisze:a za lat parę w Eurosojuzie będzie to montowane obowiązkowo
Nie potrzebujemy, choć wmawiają nam, że jednak tak.Konto usunięte pisze:
Ale przecież tak naprawdę czy potrzeba nam tych wszystkich wynalazków? Czy nie wystarczy skupić się na jeździe i odpowiednio reagować na sytuacje drogowe?
Znaczy trzeba dbać o obecne auta i zabytkami jeździć za parę lat ,jak się nie podoba nowa technologia.So What! pisze: Najgorszy jest przy tym brak możliwości wyboru.
To niestety rozwiązanie krótkoterminoweKruszyn pisze:
Znaczy trzeba dbać o obecne auta i zabytkami jeździć za parę lat ,jak się nie podoba nowa technologia.
Kruszyn,Kruszyn pisze:So What!, ale jak taki zabytek za 20 lat wyprowadzisz z garażu , i okaże się ze trzeba samemu hamować albo że można bokiem pojechać ...
To nie tylko w samochodach.Konto usunięte pisze: Czy nie wystarczy skupić się na jeździe i odpowiednio reagować na sytuacje drogowe?
Niestety, to prawda.Gal pisze: Cały "system" zdąża w kierunku wyeliminowania odpowiedzialności. Za cokolwiek, a przede wszystkim za siebie.
Dokument emitowany w telewizji TVN CNBC z cyklu "Zrozumieć świat".
Planned obsolescence czyli planowane postarzanie produktów to celowe projektowanie produktów w taki sposób, by po krótkim czasie użytkowania nadawały się do wymiany na nowszy model.
Nie sądzę, by to był pomysł, który nie funkcjonuje już od jakiegoś czasu.damaz pisze:a ja właśnie wymyśliłem, jak uratować jakość bez szkody dla producentów dóbr wolniej zbywalnych.
![]()
trzeba zaaplikować myślenie panów od sprzedaży software, którzy od dawna wiedzą, że oprócz opłaty jednorazowej za nabycie praw można pobierać dodatkową opłatę za "serwisowanie", lub w ogóle pobierać tylko opłatę za możliwość użytkowania. czyż to nie jest genialne?
zamiast płacić za auto raz (chociaż niektórzy i tak płacą raty, tylko bankowi) płaciłoby się co roku (tylko mniej). w ten sposób bardzo szybko okazałoby się, że opłaca się robić rzeczy, które działają długo.
![]()
no wiem. rozmarzyłem się.
To dzięki prędkości przekazywania sygnałów elektronicznych kierowcy będzie łatwiej manewrować na parkingach.