Święta Rodzina
Re: Święta Rodzina
a na rowerku świni brak
BTW. gustowne "skarpeteczki" 

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Gump
- 5 gwiazdek
- Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
- Polubił: 29 razy
- Polubione posty: 85 razy
Złośliwcy ,mój metabolizm wysysa nawet pigment ze skóry
Barthol,super pomysł z tą świnką muszę zamówić tylko troszeczkę mniejszą niż na lusterka

Barthol,super pomysł z tą świnką muszę zamówić tylko troszeczkę mniejszą niż na lusterka

Legio Patria Nostra
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "
Świnia dobra rzecz, już wkrotce wyląduje na białym Mercedesiu.
Ładny rower panie kolego. Akurat na dziury po zimie sprzet. NO I GDZIE SIE PYTAM KASK!
Ładny rower panie kolego. Akurat na dziury po zimie sprzet. NO I GDZIE SIE PYTAM KASK!
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- Gump
- 5 gwiazdek
Arno,Mam to szczęście że szosa u mnie robiona była w 64 przez jednostkę wojskową do tej pory bez remontów.
Firmy które robią autostrady i budują inne drogi powinny odbywać tu pielgrzymki w celu nauki budowy dróg i mostów
Wstyd się przyznać kask tylko na wyścigach
Firmy które robią autostrady i budują inne drogi powinny odbywać tu pielgrzymki w celu nauki budowy dróg i mostów

Wstyd się przyznać kask tylko na wyścigach

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
To ja ci cos powiem, jezdze na nartach od drugiego roku życia. Jak miałem na oko osiemnaście lat zamówiłem sobie kask. I od tamtej pory jezdzilem w kasku.
Czwrwony był, z białym pasem przez środek. I miał znaczek R na czole. AGV.
Okropnie sie w nim pocilem, ale co z tego. Kilka razy w życiu łbem walnłem.
Potem miałem przerwę w kasku, bo jakieś uspokojenie bez dzwonowe na mnie przyszło. Aż tu pewnego razu, na maluśkiej prędkości, na płaskim rąbnąłem tak, że mnie zamroczyło. I wrociłem do kasku. Długo wybierałem, kupiłem, po roku kupiłem nowy, potem jeszcze nowszy. przeszedłem przez Dainese, cebe, Giro - to te lekkie z dzirami. I teraz jestem znowu w potliwym do biegu zjazdowego.
Moja córka jezdzi w kasku do slalomu z gradą na mordzie.
Była w zeszłym tygodniu we Francji. I drugiego dnia nart wjecał na nią z lewej i od tyłu franzuc. I oberwał w głowę i wyrwało jej ramię z barku.
Gdby nie kask to poza ręką unieruchomioną miałaby szwy na łbie.
Bo idiota, ktory w nas może puknąć zawsze się może trafić. mój syn raz na rowerze wjechał w słup. KASK uratował. Raz na nartach przywalił w coś. kask uratował.
Jestem za kaskiem, na wszelki wypadek.
Sam wpadłem na rowerze na staruszkę w lesie. Na szerokiej ścieżce.
Na motorze pewnie byś kask założył? A o ile masz mniejszą prędkość na tych zakrętach od motocykla?
Czwrwony był, z białym pasem przez środek. I miał znaczek R na czole. AGV.
Okropnie sie w nim pocilem, ale co z tego. Kilka razy w życiu łbem walnłem.
Potem miałem przerwę w kasku, bo jakieś uspokojenie bez dzwonowe na mnie przyszło. Aż tu pewnego razu, na maluśkiej prędkości, na płaskim rąbnąłem tak, że mnie zamroczyło. I wrociłem do kasku. Długo wybierałem, kupiłem, po roku kupiłem nowy, potem jeszcze nowszy. przeszedłem przez Dainese, cebe, Giro - to te lekkie z dzirami. I teraz jestem znowu w potliwym do biegu zjazdowego.
Moja córka jezdzi w kasku do slalomu z gradą na mordzie.
Była w zeszłym tygodniu we Francji. I drugiego dnia nart wjecał na nią z lewej i od tyłu franzuc. I oberwał w głowę i wyrwało jej ramię z barku.
Gdby nie kask to poza ręką unieruchomioną miałaby szwy na łbie.
Bo idiota, ktory w nas może puknąć zawsze się może trafić. mój syn raz na rowerze wjechał w słup. KASK uratował. Raz na nartach przywalił w coś. kask uratował.
Jestem za kaskiem, na wszelki wypadek.
Sam wpadłem na rowerze na staruszkę w lesie. Na szerokiej ścieżce.
Na motorze pewnie byś kask założył? A o ile masz mniejszą prędkość na tych zakrętach od motocykla?
Arno pisze: A o ile masz mniejszą prędkość na tych zakrętach od motocykla?
no Gumpa to raczej pytaj o ile mniejsza predkosc maja motocykle

- Gump
- 5 gwiazdek
To jest dobre pytanie bo szybkość mam większą od niejednego auta i motocykla .gregski pisze: no Gumpa to raczej pytaj o ile mniejsza predkosc maja motocykle
Kiedyś na treningu jechałem za kumplem i nagle wyskoczył nam pies na drogę kolega odbił ja wpadłem w jego tylne koło
nie zdążyłem się wypiąć i dyńką przyczesałem w asfalt .Najlepsze jest to że jechaliśmy pod górę prędkość tylko 25 km/h
a dyńka rozbita i spuchnięta jak u jakiegoś kosmity ,kolega szybciej dojechał do szpitala ze strachu niż ja z właścicielem
pieska .Spróbuję w tym roku się przemóc i zacznę pomału się przyzwyczajać do nocnika na głowie sam się nieraz zastanawiam
jak śmigam 80 i więcej z góry co by się stało jakbym pacnął łbem o szosę przy takiej prędkości pożegnałbym się ze światem bez dwóch zdań.
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
To są konkretne prędkości.
Dziś te nocniki są tak przewiewne. I leciuśkie.
Tu masz kask dopasowany śladowo do bicyklu
http://www.cyclestore.co.uk/productDeta ... oryID=1096
Dziś te nocniki są tak przewiewne. I leciuśkie.
Tu masz kask dopasowany śladowo do bicyklu
Arno, w marketach nieświadomi ludzie za tyle to cale rowery kupują...
Dolce far niente 

Nieświadomi, bo by mogli kupic rower za tyle co pakiet PPP albo jakis iny badziew.
No na ten jego przykład za 5000 albo 10000 euro.
A co.
To taki kask jest za tani.
Wtedy
Kiepski kask do dobrego roweru to jak
tuning
wiejski
Policejne Zakazano
To tak jak do moich nart i kask musi być odpowiedni.
No chyba ze sie ma status Einsteina czy Kuronia i można se w swetrze hulać. Nie każdy może jak Steve Jobs zawsze być w Jeansach i Czarnym golfie albo Tshircie.
Czy jak Lucas w jeansach i to Levisach byle jakich (JOBS TO SAMO) i w koszuly w kratkie.
Bo niestety większość ludzi szata zdobi. Takie czasy. Tylko bardzo silne osobowości sobie z tym radzą.
Są
są też tacy, którym się wydaje, że sobie radzą, a ich niedbały ubior jest jedynie inną formą zwracania na się uwagi społeczeństwa. Socjalistycznego.
Oto jak wątek świąteczny nam zjechał na manowce.
Święta przeżīlim, szpitali z przejedzenia nie odwiedzialim. HURRA. Ja się przebiegłem. Jakieś bydle biegło szybciej, ale ja stary jestem dziad to se mogę.
No na ten jego przykład za 5000 albo 10000 euro.
A co.
To taki kask jest za tani.
Wtedy
Kiepski kask do dobrego roweru to jak
tuning
wiejski
Policejne Zakazano
To tak jak do moich nart i kask musi być odpowiedni.
No chyba ze sie ma status Einsteina czy Kuronia i można se w swetrze hulać. Nie każdy może jak Steve Jobs zawsze być w Jeansach i Czarnym golfie albo Tshircie.
Czy jak Lucas w jeansach i to Levisach byle jakich (JOBS TO SAMO) i w koszuly w kratkie.
Bo niestety większość ludzi szata zdobi. Takie czasy. Tylko bardzo silne osobowości sobie z tym radzą.
Są
są też tacy, którym się wydaje, że sobie radzą, a ich niedbały ubior jest jedynie inną formą zwracania na się uwagi społeczeństwa. Socjalistycznego.
Oto jak wątek świąteczny nam zjechał na manowce.
Święta przeżīlim, szpitali z przejedzenia nie odwiedzialim. HURRA. Ja się przebiegłem. Jakieś bydle biegło szybciej, ale ja stary jestem dziad to se mogę.
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No raczej. Ja w zeszlym roku mialem mocnego dzwona, ni stąd ni z owąd przy 40 kmh na kamienistej drodze podwinelo mi sie kolo. Szpital etc. Kask mi pekl w 3 miejscach ale glowa nie ucierpiala ani troche (przynajmniej tak mi sie wydajeGump pisze: jak śmigam 80 i więcej z góry co by się stało jakbym pacnął łbem o szosę przy takiej prędkości pożegnałbym się ze światem bez dwóch zdań.

Na nartach tak samo. W tym roku jak jezdzilem to juz chwilami bylo tak goraco, ze mialem ochote pieprznac skorupe na ziemie w pizdziec. Ale tak jak pisze Arno, jak sam sie czlowiek nie wypierdzieli to ktos inny w wjedzie i zrobi zonka z czaszki.

Arno pisze: Ja się przebiegłem.
ja też, tylko trochę wiatr i deszcz mi przeszkadzał

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Gump
- 5 gwiazdek
Arno,bardzo ładny kask tylko ,że do jazdy na czas trochę niewygodny na treningi w górachArno pisze: Tu masz kask dopasowany śladowo do bicyklu

ale jak przytyję i kupię drugi rowerek czasowy będzie jak znalazł

Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "
Z rowerami to najlepsze było to, co kiedyś wyszukałem w internecie, kiedy cciałem sprawdzić jak si oblicza maksymalne tętno.
Trafiłem na forum rowerzystów szosowych, którzy opisywali jak się doprowadzali wysiłkiem do omdlenia/zamroczenia. I był to nie jednostkowy przypadek.
Dziwni ci rowerzyści.
Cykliści, cholera. Już kiedyś o tm pisałem, jak człowiek wsiada na rower ( przynajmniej u w mieście) to zamienia się w agresywną bestię. To on nagle staje się najważniejszy. Wszyscy won ze ścieżek. Nie ustąpię ci biegnący ćwoku, bo ja na rowerze jadę, ROZUMIESZ! Ja jestem szybszy niż ty więc spadaj z trotuaru. Nie widzisz debilu, że jedziemy we dwóch szosą i dlatego obok siebie! I tak dalej...
No oczywiście widzę to u siebie tak samo. Dlatego o tym piszę. Trochę mi to przypominam zachowanie motocyklistów walczących o miejsce na drodze. Ale dlaczego rowerzyści w lesie są agresywni i nigdy nie zwolnią kiedy idzie kto ścieżką? - BO BY IM SIĘ TRENING ZABURZYŁ chyba...
Trafiłem na forum rowerzystów szosowych, którzy opisywali jak się doprowadzali wysiłkiem do omdlenia/zamroczenia. I był to nie jednostkowy przypadek.
Dziwni ci rowerzyści.
Cykliści, cholera. Już kiedyś o tm pisałem, jak człowiek wsiada na rower ( przynajmniej u w mieście) to zamienia się w agresywną bestię. To on nagle staje się najważniejszy. Wszyscy won ze ścieżek. Nie ustąpię ci biegnący ćwoku, bo ja na rowerze jadę, ROZUMIESZ! Ja jestem szybszy niż ty więc spadaj z trotuaru. Nie widzisz debilu, że jedziemy we dwóch szosą i dlatego obok siebie! I tak dalej...
No oczywiście widzę to u siebie tak samo. Dlatego o tym piszę. Trochę mi to przypominam zachowanie motocyklistów walczących o miejsce na drodze. Ale dlaczego rowerzyści w lesie są agresywni i nigdy nie zwolnią kiedy idzie kto ścieżką? - BO BY IM SIĘ TRENING ZABURZYŁ chyba...
Arno, masz bardzo dobry dar obserwacji, ale nade wszystko potrafisz je opisać.
Z tymi zachowaniami trafiłes w 10-ke.
Ja bym jeszcze to poszerzyl o NASZE, KIEROWCÓW, zachowania na chodniku i w okolicach przejść dla pieszych.
Sami, jadąc samochodem, wkurzamy sie na ludzi bezczelnie wchodzących pod maskę, ale bedąc w sytuacji odwrotnej, robimy to, co oni...
Z tymi zachowaniami trafiłes w 10-ke.
Ja bym jeszcze to poszerzyl o NASZE, KIEROWCÓW, zachowania na chodniku i w okolicach przejść dla pieszych.
Sami, jadąc samochodem, wkurzamy sie na ludzi bezczelnie wchodzących pod maskę, ale bedąc w sytuacji odwrotnej, robimy to, co oni...

Dolce far niente 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
zaznaczę, że idealny nie jestem, ale nienawidzę blokować aut jak idę, nienawidzę blokować pasaży w centrach handlowych - jak często robią to rodzinki spacerujące całą szerokością i spaliłbym się ze wstydu parkując na dwóch miejscach, krzywo, albo w inny głupi sposób etc etc.FUX pisze: Sami, jadąc samochodem, wkurzamy sie na ludzi bezczelnie wchodzących pod maskę, ale bedąc w sytuacji odwrotnej, robimy to, co oni...![]()
Ja się dość szybko przemieszczam, również pieszo i strasznie wkurzają mnie takie particles, o które trzeba się obijać, uważać, zatrzymywać, łazić "pod prąd" etc.
Oczywiście zdarza mi się, ale staram się bardzo nie przeszkadzać ... w płynności?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
A wracając do Świąt, Rodziny... jak tam u Was po świętach? Rodzinne brudki wyprane? Rozmawiałem ze znajomymi w biurze i śmiać mi się chciało (choć nie wypada). Bilans lokalny u mnie w biurze taki, że dwie rodziny skłócone na max'a po świętach
Ach te dyskusje Polaków po kieliszku, przy stole świątecznym

Ach te dyskusje Polaków po kieliszku, przy stole świątecznym

U mnie im dalej w las tym spokojniej. tym raze calkowicie bez ofiar w ludziach i inwentarzu zywym.
Co wiecej zauwazam, ze ludzie zaczynaja mniej zrec.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
to ja chyba nadrabiałem. Czuję się jak bomba zegarowaArno pisze: Co wiecej zauwazam, ze ludzie zaczynaja mniej zrec.

a co do bilansu to tłukłem mięso, nakrywałem i takie tam. Strat moralnych nie ma... chyba ...

Odkąd jeżdżę samochodem, moje zachowania jako pieszego się zmieniły. Ale zachowania "żyj i pozwól żyć" nie są zbyt popularne, niestety.FUX pisze:...
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Arno pisze: U mnie im dalej w las tym spokojniej. tym raze calkowicie bez ofiar w ludziach i inwentarzu zywym.
Z wiekiem poziom jadowitości spada :)
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
remek pisze: Czuję się jak bomba zegarowa
Czy zamierzasz spektakularnie wybuchać?

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Gump
- 5 gwiazdek
Arno,Rowerzyści tak mają za mało trenują.Arno pisze: Z rowerami to najlepsze było to, co kiedyś wyszukałem w internecie, kiedy cciałem sprawdzić jak si oblicza maksymalne tętno.
Dziwni ci rowerzyści.
Prawdziwi kolarze przejeżdżają w sezonie wyścigowym czyli od kwietnia do listopada minimum 12 tysięcy km. Nie liczę okresu zimowego
bo to jest jazda rozrywkowa wtedy wypoczywamy .Więc przy odpowiedniej bazie treningowej jesteśmy tak przygotowani żeby nie rzygać ,nie mdleć i nie doprowadzać się do zamroczenia .Jeżeli pojedziemy górską czasówkę i po dwóch kilometrach podjazdu będziemy zapluci to nie ma szans na dobre miejsce ,natomiast będąc w formie kiedy noga podaje dojeżdżamy na szczyt wzniesienia i jest nam niedobrze bądź czujemy
się lekko zamroczeni ale jesteśmy na pudle to znaczy że wyjechaliśmy się do końca i jest super .Cała sztuka polega na tym wyjechaniu się
nie każdy to potrafi ,niektórzy się boją inni tylko na treningu tak robią ale na wyścigu nie mogą się przełamać .Dobry zawodnik musi być
trochę masochistą w skrócie tak to wygląda przynajmniej z mojej perspektywy .Dlatego też jeszcze kilka lat się będę katował a potem tylko
wycieczki rowerowe ze średnią nie przekraczającą 30km/h.
Legio Patria Nostra
Rzeźnika "
Rzeźnika "