Piękny dzień dziś mamy
Re: Piękny dzień dziś mamy
Niestety AC nie można w Polsce kupić dopóki się nie ma Polskich tablic rejestracyjnych. Więc mój samochód przemieszczał się ze mną tylko pomiędzy miejscami gdzie są parkingi strzeżone. Bo całkowicie odpuścić sobie jeżdżenia nie umiałam 

Można.barbie pisze:Niestety AC nie można w Polsce kupić dopóki się nie ma Polskich tablic rejestracyjnych.

czarne jest piękne...
Bo pewnie pani w urzędzie miała swoją wizję...barbie pisze: A mi nie pozwolili
No właśnie, jak to jest? Poprosiłem moją mamę aby Hondę zarejestrowała na siostrę i siebie. Wcześniej wielokrotnie w tym samym urzędzie rejestrowałem różne swoje pojazdy, więc wiedziałem co i jak. Zatem mama stawiła się tam z wnioskiem, tablicami i upoważnieniem od siostry

A tu proszę - pani biurwa drze się na moją matkę że gdzie jest dowód osobisty siostry i gdzie ubezpieczenie OC.
Zatem pytam - jak to jest? A co gdy szesnastolatek przyjdzie zarejestrować swój skuter? Musi wyrabiać dowód wcześniej? Czyż nie po to jest rejestracja tymczasowa, aby zweryfikować nowych właścicieli? I od kiedy rejestrujący auto jest zmuszany do dwukrotnej wizyty w agencji ubezpieczeniowej - najpierw ubezpieczając auto na stare tablice a np. dzień później już na nowe, swoje?
Moja mama zakręciła się trochę i wykonała podejście drugie, tym razem do samca za biurkiem. Samiec nawet o dowód i OC nie zapytał.
Ale mamie należy się medalBergen pisze: Moja mama zakręciła się trochę i wykonała podejście drugie, tym razem do samca za biurkiem. Samiec nawet o dowód i OC nie zapytał.

To akurat pani w ubezpieczalniBergen pisze:Bo pewnie pani w urzędzie miała swoją wizję...barbie pisze: A mi nie pozwolili

"ciężki dzień" miała biurwa. Myślę, że w większości wypadków jest to kwestia dobrej woli urzędnika - czy przymknie oko czy nie. Bo ten dowód i OC i tak zweryfikują później drugi raz, więc na logikę teraz co to kogo obchodzi... no ale logika jednym torem a procedura drugim. Biurwa wolała procedury, Samiec wolał pomóc załatwić sprawęBergen pisze:A tu proszę - pani biurwa drze się na moją matkę że gdzie jest dowód osobisty siostry i gdzie ubezpieczenie OC.
Zatem pytam - jak to jest? A co gdy szesnastolatek przyjdzie zarejestrować swój skuter? Musi wyrabiać dowód wcześniej? Czyż nie po to jest rejestracja tymczasowa, aby zweryfikować nowych właścicieli? I od kiedy rejestrujący auto jest zmuszany do dwukrotnej wizyty w agencji ubezpieczeniowej - najpierw ubezpieczając auto na stare tablice a np. dzień później już na nowe, swoje?
Moja mama zakręciła się trochę i wykonała podejście drugie, tym razem do samca za biurkiem. Samiec nawet o dowód i OC nie zapytał.

to, czy ma AC czy nie, to jest mu wszystko jedno.. Ale to nie ubezpieczenie jest magnesem. Magnesem jest fakt, że w bardzo dużej ilości przypadków fura na takich tablicach nie zostawiła jeszcze żadnego formalnego śladu w polskich papierach.. Jak złodziej dobrze ustrzeli, to po takiej furze nie będzie absolutnie żadnego śladu - ani pierwszego przeglądu w pl, wniosku w izbie celnej, skarbówce, o rejestracji nie wspominając.. Tak więc jest to trochę samochód duch.. W poprzednim kraju nie ma jak go szukać, bo oficjalnie został tam wyrejestrowany.. No i klops, robią się spore problemy...Arti pisze: No ale złodziejowi wszystko jedno czy auto ma AC czy nie przecież. Dla właściciela już inaczej.

ja sobie pozałatwiałem od razu kilka rzeczy, które skutecznie utrudniały zwinięcie fury zanim ją ubezpieczyłem, ale cały czas pozostawała kwestia tego, że jakiś dziadek we mnie wjedzie na parkingu itp.. I też byłoby niewesoło.. Ja dodatkowo jeszcze musiałem jechać do rzeczoznawcy, bo jak zobaczyłem cenę, na jaką wg eurotaxu chcieli mi ubezpieczyć, to się roześmiałem..barbie pisze: Więc mój samochód przemieszczał się ze mną tylko pomiędzy miejscami gdzie są parkingi strzeżone.

mi było na maksa ciężko, ale jakoś dałem radę.. Ale pamiętam, że był chwilowy okres, w którym np. jeździłem Subaru do biura, a potem jak miałem pojechać do Pati i zostawić ją wieczorem pod blokiem, to jechałem najpierw do domu, wskakiwałem w Civica i jechałem do niejbarbie pisze: Bo całkowicie odpuścić sobie jeżdżenia nie umiałam

true.. zgodnie z prawem Murphiego..niuniek pisze: Przeważnie jest tak; jak masz to nic się nie dzieje, jak nie kupisz to zaraz obcierka, dzwon, albo coś spadło albo choć sporadycznie auto uciekło z nieznanym sprawcą.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
No
- wreszcie nowy zestaw amortyzatorów i sprężyn (KYB AGX do bugeye + sprężyny od STi) w miejsce starych, wylanych (
) Tein SSM.
I uwaga - specjalnie dla Dzarmaja - nowy, w sumie wyczynowy reduktor LPG - z wydatkiem do 380 KM - Bigas RI-23 Double - na stronie http://www.anlero-polska.pl/index.php?l ... roducts=34 widnieje jeszcze starszy brat RI-21 Double. Piękna rzecz ale chorobcia nie do końca tania
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. I kolejna dobra wiadomość dla wszystkich, którzy mnie nie lubią (
) od jutra do niedzieli jestem na rybach

I uwaga - specjalnie dla Dzarmaja - nowy, w sumie wyczynowy reduktor LPG - z wydatkiem do 380 KM - Bigas RI-23 Double - na stronie http://www.anlero-polska.pl/index.php?l ... roducts=34 widnieje jeszcze starszy brat RI-21 Double. Piękna rzecz ale chorobcia nie do końca tania

Pozdrawiam
Grzegorz
PS. I kolejna dobra wiadomość dla wszystkich, którzy mnie nie lubią (

Brak podpisu.
i jak lata? Testy bojowe były?
SuperStreet Małego wylewa notorycznie i Mały notorycznie go na gwarancji wymienia
tylko się nie zapij tam na śmierć

buuuuGrzesiek_67 pisze: od jutra do niedzieli jestem na rybach

tylko się nie zapij tam na śmierć

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
eMTi pisze: tylko się nie zapij tam na śmierć
To samo powtarzam do siebie od dwóch dni. Chodzę i mamrolę : "tylko się nie zapij na śmierć".

eMTi pisze: Testy bojowe były?
Były. Idzie pięknie, różnicy w jeździe na LPG czy noPb - i odczywalnie w czasie jazdy i podczas analizy logów z RomRidera - nie stwierdzono. Jedyny problem to korekta map (czyli wycieczka do Poznania albo przesiadka na APEXI i najlepszy tuner w R.P., czyli Robert jako na wyciągnięcie ręki. Nie wiem, rozważam

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
ja się pytałem raczej w kontekście zawiechy... 

Grzesiek_67 pisze:
PS. I kolejna dobra wiadomość dla wszystkich, którzy mnie nie lubią () od jutra do niedzieli jestem na rybach
![]()
![]()
Gdzie będziesz to wpadnę z kijami połowic

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Chloru, ja na rybach nie piję 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ogarnąłem ten burdel kabelkiem optycznym za 15 zeta
Denon gra i buczy jak mnie się podoba - a dodam, że ja się potrafię zadowolić std głośniczkami w subaru
słucham fajoskiego dźeza, bo by mnie Marta razem z tym całym bałaganem wywaliła z doma jakbym puścił dreamów czy innych deep purpli
W dodatku (ukłony dla Arno) dostałem od Barbexa akonto imienin 2 x Alan Parsons + Archive. Cud mniód. Śpię na kanapie

W dodatku (ukłony dla Arno) dostałem od Barbexa akonto imienin 2 x Alan Parsons + Archive. Cud mniód. Śpię na kanapie

no to życzę miłej nocki melomana 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
5 rano poszłem (bo to blisko było) do wyra
co prawda nic nowego nie usłyszałem, ale tyż piknie 

Piękna słoneczna sobota: wyjście do muzeum, pobieganie po parku, kilka pięknych niewiast przemykających ulicami w okolicy rynku = to był dobry dzień :)
A i był jeszcze krótki wywiad dla radia, czyli jak mi się podobało w muzeum :D
Edit: coś mi się + z pierwszej części wypowiedzi wykasowały w trakcie edycji, więc wstawiam przecinki
Edit: coś mi się + z pierwszej części wypowiedzi wykasowały w trakcie edycji, więc wstawiam przecinki
Ostatnio zmieniony 2 paź 2010, o 21:38 przez barton, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol, w muzeum lotnictwa byłeś?Barthol pisze:Piękna słoneczna sobota wyjście do muzeum pobieganie po parku kilka pięknych niewiast przemykających ulicami w okolicy rynku = to był dobry dzień :)
vicu, byłem dziś w Fabryce Emalia Oskara Schindlera... Polecam, warto odwiedzić
(coś na kształt Muzeum Powstania Warszawskiego jeśli chodzi o pomysł na ekspozycję. Nie będę porównywał FEOS do MPW ponieważ w tym drugim nie byłem).
A co do muzeum lotnictwa, hmm słyszałem o tym nowym budynku, ale jeszcze go nie widziałem...Jak będzie ładna pogoda to się pewnie wybiorę pooglądać :)

A co do muzeum lotnictwa, hmm słyszałem o tym nowym budynku, ale jeszcze go nie widziałem...Jak będzie ładna pogoda to się pewnie wybiorę pooglądać :)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Na Grójeckiej są ze trzy fajne zakręty
kur...de
a i pod galmokiem se postanowiłem nawrócić na tej dużej krzyżówce (co w jedną stronę do domu, w drugą do Danuty, w trzecią do drugiego domu, a w czwarą nie wiem, ale ostatnio do McD
). Patent jest tam taki, że stajesz na czerwonym a później cza iść bombą żeby zdążyć przez dwa zielone dwa razy skręcając w lewo. To zdążyłem - ale wiocha - tak mi się boczur spodobał że leciałem na odcince

kur...de

a i pod galmokiem se postanowiłem nawrócić na tej dużej krzyżówce (co w jedną stronę do domu, w drugą do Danuty, w trzecią do drugiego domu, a w czwarą nie wiem, ale ostatnio do McD

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Suzuki przebrane w zimowe koła - bez kolejki u wulkanizatora
No, Europa normalnie 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
remek pisze: Na Grójeckiej są ze trzy fajne zakręty![]()
Ale tylko w jednym kierunku

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

nie za szybko? ja to wymieniam przy drugim śniegu jak kolejki już się kończą.WiS pisze: Suzuki przebrane w zimowe koła - bez kolejki u wulkanizatoraNo, Europa normalnie
![]()
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!