Coś niedobrego

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Re: Coś niedobrego

Post 18 gru 2009, o 02:43

remek, no tak za kierownica p playstation :mrgreen:

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 18 gru 2009, o 02:43

Właśnie, na trzeźwo to żadna sztuka takiego objechać :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 18 gru 2009, o 03:20

Kruszyn pisze: Chloru, i po objechaniu OBK się obudziłeś :mrgreen:
a łóżko pływało... :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 05:56

i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny! :o Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończy :-(
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 18 gru 2009, o 08:09

Rozumiem, że ciężarówką jechałeś i Ci osie na Karkonoskiej ważyli....
Pewnie na jednej mialeś więcej, niż 10t... :mrgreen:
Dolce far niente ;-)

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH
Polubione posty: 0

Post 18 gru 2009, o 10:21

eMTi pisze: i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny! Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończy
Bez obaw, tam tylko informują, że jedziesz za szybko. :-d Sam byłem w mocnym szoku jak się wyświetliły kiedyś numery typa przede mną. Duży szacun dla tych, którzy ogarneli ten system identyfikacji. :evilgrin:
FUX pisze: Rozumiem, że ciężarówką jechałeś i Ci osie na Karkonoskiej ważyli....
Prędkość też mierzą.
Obrazek

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 18 gru 2009, o 11:42

remek pisze: To se mogą w skodach robić :mrgreen:

Jakieś zastrzeżenia do czeskiej motoryzacji? :mrgreen:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 18 gru 2009, o 12:02

Chloru pisze:WRC fan, wyluzuj ja dziś jakiegoś outbacka objechałem :mrgreen: Pogoda jest zacna, jak sie poluzuje na drogach to tez mozna boczura zapiac ;-)
Czy ja wiem. Jako, że nasypało śniegu, to się dzisiaj przesiadłem z Czarnuli na wieloryba, zwanego Odim. :mrgreen:
Muszę powiedzieć, że GTek rozpędza się znacznie lepiej i na suchym i na śniegu. Z hamowaniem już gorzej. Może to dlatego że w GT mam letnie i na śniegu nie bardzo chce się zatrzymywać. :giggle:
czarne jest piękne...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 12:45

vibowit pisze: Może to dlatego że w GT mam letnie i na śniegu nie bardzo chce się zatrzymywać. :giggle:
no to nie wiem, jak by się w takim układzie napędzał getek na zimowych... jakiś magazyn motoryzacyjny robił testy evo vs sti w zimie na stockowych letnich i zmiowych oponach.... no i wyszło na to, że mimo napedów, systemów itp na letnich totalnie nic się nie dało zrobić... 5km/h i tyle.... Zmieniaj! :razz:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 12:49

eMTi, nie planowałem kupować zimówek, bo i tak zaraz będzie czarno.
Chyba, że uda się jakiś śniegowy SJS zorganizować, to może się zmobilizuję.
czarne jest piękne...

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 18 gru 2009, o 12:56

Chloru pisze:WRC fan, wyluzuj ja dziś jakiegoś outbacka objechałem :mrgreen:

Właśnie, a ja wczoraj moim (chwilowo) Opelem jakiegoś bajeranckiego SUV-a.

Ośką tez się da :-)

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 18 gru 2009, o 13:15

remek pisze: Chloru, OBK przecież stał zaparkowany
Jestem teraz w miejscu, w którym, jak zaczął padać śnieg kilka dni temu, to zdjęcia robili. Ogólnie jest zimno i mokro i tyle. :wall: Ale zauważyłem fajną rzecz, do pracy przechodzę koło szpitala - jeszcze kilka dni temu stało tam Audi TT z kogutami - chyba osobówka do szybkiego reagowania, zastanawiałem się, jak im się będzie tym jeździło jak temp. przy zerze, mokro, czasami śniegiem sypnie... no i dzisiaj zamiast TT stał sobie tam klasyczny - na oko 10-letni - wolnossący Legaś. :mrgreen:

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 18 gru 2009, o 13:15

vibowit a jaki rozmiar fel masz na zimę? pasztet co mamy z sidorem całkiem fajnie radzi sobie ze śniegiem ale max 16tki.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 gru 2009, o 13:17

citan, a ciebie gdzie znowu wywiało , Korea Płn?. bo Płd. już była :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 18 gru 2009, o 13:42

eMTi pisze: na tablicy nad drogą zapala się napis

Na tej, czy macie już ich we Wrocku więcej :?:
Załączniki
identyfikacja.jpg
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 13:56

inquiz pisze:vibowit a jaki rozmiar fel masz na zimę? pasztet co mamy z sidorem całkiem fajnie radzi sobie ze śniegiem ale max 16tki.
16".
czarne jest piękne...

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Post 18 gru 2009, o 14:02

burat, tym razem bliżej, do UK. Ale nie bój nic, nadchodzę. :evilgrin:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 18 gru 2009, o 14:07

Arti pisze:
eMTi pisze: i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny! Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończy
Bez obaw, tam tylko informują, że jedziesz za szybko. :-d Sam byłem w mocnym szoku jak się wyświetliły kiedyś numery typa przede mną. Duży szacun dla tych, którzy ogarneli ten system identyfikacji. :evilgrin:
A Nubiry nie potrafi odczytać i pokazuje tylko "zwolnij" :mrgreen: Czarne tablice rulez :thumb:
rrosiak pisze:
eMTi pisze: na tablicy nad drogą zapala się napis

Na tej, czy macie już ich we Wrocku więcej :?:
Na pewno są w 2 miejscach - na wschodzie przy wjeździe ze strony Warszawy (DK8) i na południu przy wjeździe od strony autostrady (też DK8).

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 gru 2009, o 16:15

rrosiak, no to barbie wszystko wyjaśniła... :-)

inquiz, te wasze nalewki to jest hardkor dla kogoś, kto by i tak większość czasu jeździł w mieście i to po suchym/mokrym asfalcie... Wtedy spalanie jak i przyczepność słabsza... A pewnie na wyjazdy vibek i tak bierze pewnie Odiego :-)
jarmaj pisze: bajeranckiego SUV-a
to badziewia nie samochody :-p
jarmaj pisze: Ośką tez się da :-)
z całym szacunkiem, ale jarmaj Ty to byś nawet traktorem każdego objechał, więc tym bardziej przy opelku suvik nie miał żadnych szans 8-)

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 18 gru 2009, o 17:12

eMTi pisze: inquiz, te wasze nalewki to jest hardkor dla kogoś, kto by i tak większość czasu jeździł w mieście i to po suchym/mokrym asfalcie... Wtedy spalanie jak i przyczepność słabsza... A pewnie na wyjazdy vibek i tak bierze pewnie Odiego
może hardkor ale porównójąc z michelinami alpin 4x4 które miałem w OBK to wcale nie są głośniejsze na suchym a kosztowały zdecydowanie mniej. a jak vibek ma zapasowe fele i garaż to zmienić kółka na weekend to nie jest aż tak wiele pracy.
vibowit pisze: 16".
no to firma sidora ma 16tki, jak chcesz możesz obejrzeć przy najbliższej okazji zanim zdecydujesz.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 18 gru 2009, o 18:25

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 18 gru 2009, o 19:25

eMTi pisze: i mały update w związku z tematem wątku... Wracam sobie spokojnie w nocy z rekonesansu, lecę z węzła bielańskiego do wro i nagle na tablicy nad drogą zapala się napis - myślę sobie, typowa tablica "uwaga, zwolnij!".. I faktycznie na dolnej linii widnieje napis "zwolnij", ale na górnej widzę jakiąś dziwną zbitkę znaków... Patrzę dokładniej, a tam co? Mój nr rejestracyjny! :o Był środek nocy, fura przysypana gdzieniegdzie śniegiem, brudna, a to coś nie miało wiele czasu do namysłu i bezbłędnie w tak krótkim czasie odczytało numer....... Świat się kończy :-(
co Ty wrocławia nie opuszczasz? dobre parę miesięcy to tam jest. Szkoda, że nie mam tablic D0 WIŚNIA, bo dopiero by było fajnie :mrgreen:

liwit
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: A6 vel Odi
Polubił: 3 razy

Post 18 gru 2009, o 22:05

Gdzie są wszyscy? Siedzę sama w domu a mąż w pracy jeszcze ;-(
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 18 gru 2009, o 22:14

liwit pisze:Gdzie są wszyscy?
We Szwarcwaldzie ;-)

pamejudd
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Longinus

Post 18 gru 2009, o 22:45

Bathol: tez chcialem to wrzucic :-(

Jak babcie kocham - w zyciu nie kupie nic firmowanego logo GM. Moge nawet jezdzic... Citroenem, ale do zadnego Opla nie wsiade.

Jedyne pocieszenie, ze nasz dawny saabolot salapal sie do mozaiki: http://www.rescue-saab.com/global/downl ... wnload.jpg (jest w logo :-) )

ODPOWIEDZ