Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
Polubił: 0
Polubione posty: 4 razy

Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i

Post 7 lip 2014, o 10:14

Żemol pisze:Cygi nie bierz tego do siebie bo nie o tobie tu mowa :giggle:
Cóż, objechane dwie IX-tki nie błyszczały na tle dwudziestoparoletnich "kolegów" :giggle:

Udało się tym razem zrobić nawet kilka fotek:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 379&type=3

:razz:

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 10:40

eMTi pisze: A teraz powiedzcie mi, jakim cudem ten Żarnowski w babci2 dostał prawie 40s?? Napadanie na szykanę po lewym zakręcie miał wzorowe, w innych miejscach też bardzo grubo, a wynik kupa..
Być może końcówka sprzęgła. Przynajmniej po tym starcie tak wywnioskowałem:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=BspsHxIv7ec

A tu dla porównania techniki startów innych kierowców: :razz: :razz: :razz:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=KFKlutHPAVA

Link: http://www.youtube.com/watch?v=usi8oVS5-m4

Link: http://www.youtube.com/watch?v=QUK9cedvOHk

Link: http://www.youtube.com/watch?v=4cVk08-Q6hs

Link: http://www.youtube.com/watch?v=k0IYPgEm-4g

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Black Devil STi
Polubione posty: 0

Post 7 lip 2014, o 11:51

Mistrz czwartego miejsca zgłasza się po ciężkim weekendzie :mrgreen:

Na początku dzięki dla Vagina oraz Jari Mattiego Boczuli ;-) za kawał dobrej roboty oraz zaangażowania - bez nich nie byłoby pozytywu na BK, startu, pilotażu oraz mety.
Całej ekipie z kampera dzięki za miłą gościnę, żarcie, nocne bąki :giggle: oraz super atmosferę poza kamperem ;-)
Kibicom dzięki za jedynki :thumb: oklaski(!) oraz machanie na oesie.

Rywalom dzięki za super walkę, która dla mnie dopiero się rozpoczęła :roll: Wielkie gratki dla Wojtasa oraz Mikołaja!
Wyjazd klatkowozem z toru na oesy pokonywane na homosiowej oponie zaczął się w ciężkich bólach, ale każda pętla kończyła się poprawką czasów - co widać pięknie na raz-dwa-wykresach (jeszcze raz szacun za systemior :thumb: )

Czwarte najgorsze, ale nie dla mnie. Ambitny plan zakładał pierwszą połowę stawki. Ambitny, bo było kilku kosmitów, którzy na stałe przyspawani są do podium, więc od razu przesuwają resztę stawki w dół :x

Pomimo cieknącej chłodnicy oraz żołądka pilota udało się ukończyć rajd - yes, yes, yes!

Największą zaś nagrodą jest najlepszy czas na Tąpadłach, czyli wygrana z kosmitą el Szataniewskim (pesel 666) o całe 0,03 sekundy! :-p Nie taki szatan straszny? - diabeł straszniejszy :razz:

Do zobaczyska na odcinkach!
Ostatnio zmieniony 7 lip 2014, o 12:56 przez booSTi, łącznie zmieniany 4 razy.

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 11:52

cyqan, to kto wygrał start?

cyqan
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:06

Myślę, że ex aequo Devil oraz Quattro :evilgrin:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:10

No chłopaki mają procedurę w nodze :lol: Należy im się wygrana :thumb:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 7 lip 2014, o 12:14

Raz na wozie, raz pod wozem jak to mówią. :lol:
Za cholerę wczoraj nam się to wszystko nie chciało poukładać.
Cud w ogóle, że wystartowaliśmy sprawnym autem, bo jeszcze w sobotę o 23.00 po całym popołudniu oklejania głowiliśmy się dlaczego auto jedzie jakby miało 150 koni :-( O 6 rano, tzw. rzutem na taśmę z pomocą kolegi Szczurka po tysiącu nietrafionych diagnoz znaleźliśmy ultra błahą przyczynę - wypięta kostka od cewki. Jak za dotknięciem czarodziejskiej pałki auto zaczęło znowu jechać jak na serię przystało. :-) Ale nieprzespanej nocy i godzin stresu już nie dało się odzyskać. :lol:

Kopalnia nawet spoko - trzy przejazdy - dwa razy trzeci czas i raz czwarty. Dobrze wiem, że jechaliśmy za dużym bokami i masa czasu poszła w las na kopanie w luźnym szutrze ale ja chyba inaczej nie potrafię. Jak chcę przejechać delikatnym bokiem to zaraz świnie ryje do przodu i dopiero się robi popelina. :giggle:
Brawa kibiców spotkanych na dojazdówce wynagrodziły nam te stracone ułamki :-)

Natomiast to co się działo na asfalcie to był jakiś kosmos :? Pierwsze Tąpadła: rozpędzamy się, jedynka, dwójka, dojeżdżamy do trójkowego szerokiego zakrętu, chcę wbić trójkę a tam.... ściana - trójki brak. :o Raz, drugi, trzeci, odcinka się włączyła na drugim biegu i już trzeba było hamować do szykany. Potem to samo jeszcze dwa razy i cały OS poszedł w pizdu. Wojtas nam włożył wówczas ponad 9 sekund - kosmos! :lol: Na dojazdówce trójka wchodziła bez kołopotu, nawet bez zgrzytnięcia. Problem pojawiał się przy pełnym bucie. Zacząłem się z nią obchodzić mega ostrożnie, wręcz przesadnie delikatnie i to pomogło: lepiej stracić 0,2 s na zmianie biegu niż 2 s na tym, że w ogóle nie wejdzie. Więc skrzynia jest OK - to tylko przez moją brutalność i spięcie pojawiły się te kłopoty. :roll:

Potem atakujemy Wiry - wąska droga, niewidoczne łuki, generalnie jeden ostry zakręt przed metą - OS na odwagę. W sumie nie mamy już nic do stracenia, więc buła na ryzyku. Wszystkie miejsca, które z filmów rozkminiłem, że można pójść denkiem przeszliśmy bez odjęcia, hamowanie do ostatniej sekcji też elegancko spóźnione, bez problemów z biegami, auta nie zdusiło na staracie - słowem dobrze. Czysty przejazd, wydawało mi się, że będzie HIT czas. Remik melduje: 46,5 s - najlepiej jak do tej pory udało nam się przejechać - jesteśmy zadowoleni. Chwilę później sprawdzamy wyniki, Wojtas wykręcił ... 40 s :o WTF!? Masakra! Przejechałem dzisiaj rano w drodze do pracy ten OS i nie mam pojęcia gdzie tam można urwać 6 sekund. Jaja z betonu, ultra skill i moc?

Tąpadła na drugiej pętli: taktyka taka, że atakujemy jak można i wymazujemy blamaż z pierwszego przejazdu. Już ostrożniej obchodzimy się z trójką - działa nawet nieźle. Pierwsza szykana klasa - późne hamowanie, bez blokowania, czysto; Druga to samo, jeszcze ładniej shamowana, szybkie zakręty bez odjęcia i zawahania, nawrót napadnięty agresywnie i bez straty na poślizg, ostatnia szykana - mega spóźnione hamowanie ale udało się bez potrącenia bardzo szybko ją przejść. Wpadamy na metę, szczęśliwi po wuju z super przejazdu i wyciśnięcia z Żuka ostatnich soków. Czas: 5 sekund poprawy względem poprzedniego - zadowoleni. Sprawdzamy wyniki.... 9 miejsce w generalce i 4,2 sekundy straty do Łopatki w EVO. :o :lol:

Na ostatnich Tąpadłach znowu problemy z autem i znowu na własne życzenie. Na długim prawym nawrocie paliwo uciekło na a jedną stronę i ni stąd i zowąd nagle już na wyjściu czkawka :wall: Mieliśmy nieco mniej niż połowę baku - okazało się, że to za mało. :evil: I znowu wujowy czas i kolejne pozycje w dół. Potem na Wirach trójkąt postawiony przed dzwonem, na wyjściu rajdówka w rowie - nie wiem po jakiego wuja odjąłem :? Generalnie padaka :cofee:

Wszyscy jechali bardzo szybko, równo i przede wszystkim bezbłędnie - ZERO kar za szykany :!: :!: :!:
Ale to co Wojtas zrobił to przerasta moje pojęcie. :o W pełni wykorzystany potencjał bardzo szybkiego wozu. Gratuluję na prawdę rewelacyjnej jazdy!
Boosti pokazał, że jednak nie jest rakietowym trollem i kręcenie kierownicą w terenie też ogarnia - słowa uznania ode mnie. ;-)

Gratuluję wszystkim mety! Bardzo się cieszę, że w naszej klasie tym razem obyło się bez strat - to najważniejsze.
Remikowi dziękuję za super pilotaż, ogarnięcie i chyba przede wszystkim sprawne znoszenie mojej rajdowej napinki i wybuchowego charakteru. :giggle:

No i oczywiście wielkie podziękowania dla wszystkich obecnych - atmosfera była znowu rewelacyjna :thumb: :thumb: :thumb: Aż nie mogę się doczekać kolejnego startu!

POZDRO
Obrazek

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:30

Arti pisze: Boosti pokazał, że jednak nie jest rakietowym trollem i kręcenie kierownicą w terenie też ogarnia - słowa uznania ode mnie.
:lol: :lol: :lol:
Ale ja jestem rakietowym trollem! :-p Mam nadzieję, że teraz będę jeszcze do tego terenowym trollem, a już nie chcę myśleć jakim trollem się stanę gdy w końcu DCCD dostanę! :evilgrin:
Dzięki! :thumb:

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 7 lip 2014, o 12:58

booSTi pisze: a już nie chcę myśleć jakim trollem się stanę gdy w końcu DCCD dostanę!

Jeśli chodzi o czasy to Ci to tylko zaszkodzi, ale w innych kwestiach :thumb: :-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 13:03

Wiem o co ci chodzi :evilgrin: Wszystko zależy jak będę z tego korzystał :razz:

Mikołaj
1 gwiazdka
Auto: pilot Biały Gacek

Post 7 lip 2014, o 13:37

Arti pisze:Chwilę później sprawdzamy wyniki, Wojtas wykręcił ... 40 s :o WTF!? Masakra! Przejechałem dzisiaj rano w drodze do pracy ten OS i nie mam pojęcia gdzie tam można urwać 6 sekund. Jaja z betonu, ultra skill i moc?
No powiem że miałem ciepło... :giggle:
Chociaż to się odbyło tak szybko że dyktowanie było ciągłe.... P, L, P, L, P, L, Meta..... 40 sek mega adrenaliny :mrgreen:
Wojtas ścisnął na jajach tytrytkę i poczułem się przez moment jak pilot Colina.... po prostu pofrunęliśmy pełną bombą.
Szkoda że nie mamy onboarda z tego wyczynu.
Ale powiem że jest jeszcze miejsce na poprawę wyników, może nie na Wirach.... ale jest potencjał.
A z każdym rajdem jedziemy szybciej. Wojtas boi się jeszcze odkręcić Gacka bardziej i pompuje go max na 60-70 % możliwości pieca.
Ciekawe co by było gdyby odkręcił APEXI na maxa jak w AUDI ?
Namawiam go ale boi się o piec... A może by tak zakuć zapas i na półkę? :roll:
W każdym bądź razie świetny weekend, moc adrenaliny i super jazda całej czołówki. Wielkie Gratki.
Musi się bardziej towarzystwo zintegrować i zacząć nocować na rajdach. W Czechach to jest integracja :thumb:
Może by tak założyć następnym razem małe miasteczko rajdowe na weekend ???
Bo prawdopodobnie w tym tkwi moc Wojtasa. W sobotę się wyluzował, Legaś był gotowy do walki.... żadnych pobudek przed świtem, pakowania na lawetę.....
Wstaliśmy wyspani,umyliśmy ząbki, zjedliśmy śniadanko, wypiliśmy kawę..... wsiedliśmy do TURBO DZIADKA i hops i jest wynik... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Mikołaj
1 gwiazdka
Auto: pilot Biały Gacek

Post 7 lip 2014, o 13:42

nawet Boosti poczuł ten klimat i puknął nas na Tąpadłach :giggle: :giggle: :giggle:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 13:52

Pokażcie co macie z gopro ;) Moje się łaplołduje.

PS: czy można mieć chłodnicę do GT bez korka spustowego? Mój jest za blisko wydechu i się topi...

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 14:08

booSTi, ja zaraz zapodam Tąpadła celem porównania. Resztę filmików oddam Remikowi co by dokleił dźwięk z dyktafonu na kasku.
Obrazek

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX

Post 7 lip 2014, o 15:00

Ja dodam tylko że miło było poznać tych których okazji poznać jeszcze nie mialem :-) no i panią w czerwonych obcisłych ten tego no wiecie ta co zderzaki nosiła :-d

booSTi - wolno :-p
Arti - napinka :-p
Wojtas - :thumb:

a my szydera w krzakach :-) bezcenne
choć w tym cygan niesiony chmielem brylował :lol:

rajd był krótki, rajd był długi wuj mu w d..... będzie drugi :mrgreen:

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 15:06

To są nasze jedyne czyste Tąpadła - trójka wchodzi delikatnie wrzucana i paliwa dość, więc nie odcina.
Gdzie leżą te sekundy, powiedzcie?

Link: https://www.youtube.com/watch?v=NBdXLQNdDVs
Obrazek

hati
4 gwiazdki
Auto: forester II, blob wrx kombi

Post 7 lip 2014, o 15:34

Ja Wam wszytkim gratuluje i zazdraszczam. Tak delikatnie wyczuwam początek wyscigu zbrojen ;-) Ten mam zapas, tamten gotówkę - chyba historia odnotowała juz takie przypadki :-) Nie przeholujcie chlopaki, tego Wam życze.
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android

wicher
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: WRX

Post 7 lip 2014, o 16:05

hati pisze:Ja Wam wszytkim gratuluje i zazdraszczam. Tak delikatnie wyczuwam początek wyscigu zbrojen ;-) Ten mam zapas, tamten gotówkę - chyba historia odnotowała juz takie przypadki :-) Nie przeholujcie chlopaki, tego Wam życze.
'

ooo racja bo tak nigdy samochodu nie złoże :cofee:

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 17:48

Najszybsze Tąpadła - mega asekurancko pojechane i do tego ten prosty opis :clown:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=mutkuD-DsjU

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 7 lip 2014, o 18:08

wojtas. pisze: Na ostatnich Wirach nie wydało i wykonyjąc salto przez dziub wpadł do fosy.

uuu... a kto nim powoził? Bo miotało nim jak szatan, potwornie szeroko wszędzie szedł, jakby fura i jej moc/zeszperowanie przerastały kierownika.. :roll:
Arti pisze: bo jeszcze w sobotę o 23.00 po całym popołudniu oklejania głowiliśmy się dlaczego auto jedzie jakby miało 150 koni
jak kiedyś z krzyśkiem jechaliśmy na kielce na 9 rano w czwartek (oczywiście z planem spania w okolicach toru noc przed), to w środę o 23 nie było jeszcze silnika w samochodzie we wrocławiu :giggle: Ale daliśmy radę :evilgrin:
Arti pisze: Na dojazdówce trójka wchodziła bez kołopotu, nawet bez zgrzytnięcia. Problem pojawiał się przy pełnym bucie. Zacząłem się z nią obchodzić mega ostrożnie, wręcz przesadnie delikatnie i to pomogło
polecam założenie poliuretanowych tulei wybieraka. Prawdopodobnie masz już totalnie wywalone. Kosztują nie tak dużo, są proste do założenia, więc polecam! :thumb:
Arti pisze: nie mam pojęcia gdzie tam można urwać 6 sekund. Jaja z betonu, ultra skill i moc?
Skill to jedno, ale pamiętaj, że legaś Wojtasa to potworek.. dodmuchane 2.5l z STi, mające powyżej 300KM, więc różnica ok 100KM (albo i więcej) to mega dużo na szybkich partiach.. A że kierownik też ogarnia... :whistle:
Arti pisze: Mieliśmy nieco mniej niż połowę baku - okazało się, że to za mało.
to DUŻO za mało.. Przy wyjątkowo pechowych sekwencjach zakretów (odpowiednie przejście prawy w lewy lub odwrotnie) mi potrafiło szarpnąć jak było powyżej połowy, może nieco mniej niż 1/3... A to jest MEGA niebezpieczne, bo w ułamku sekundy może spłynąć tłok - ale Marek Ci pewnie o tym wspominał.
Arti pisze: Remikowi dziękuję za super pilotaż, ogarnięcie i chyba przede wszystkim sprawne znoszenie mojej rajdowej napinki i wybuchowego charakteru.
Pamiętam, jak się napinałeś, jako mój pilot, więc jako kierowca musiało być ciekawie :giggle:
Arti pisze: gdzie leżą te sekundy, powiedzcie?
nie chcę się wymądrzać, ale tu 2 miejsca były trochę do poprawy - hamowanie na ostatniej szykanie oraz pierwszy zakręt - przez to, że na końcu jest szykana po lewej, to chyba szybciej by było pojechać dłużej po zewnętrznej i dużo później zejść do wewnętrznej, żeby potem wylecieć na szykanę.. Ale to takie gdybanie w kapciach..

boosti - "Głośniej!" Prawie jak w filmiku fajw majnes :mrgreen: Chyba zobaczyłeś, że przy wybebeszonej furze bez interkomu ciężko...

Czy trasa to było 1:1 to co na poprzednich zawodach?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 18:41

eMTi pisze: boosti - "Głośniej!" Prawie jak w filmiku fajw majnes Chyba zobaczyłeś, że przy wybebeszonej furze bez interkomu ciężko...

Czy trasa to było 1:1 to co na poprzednich zawodach?
Bez interkomu to pilot leci mocno w backgroundzie, a żeby się uczyć pilotażu, to musi jednak przejść do foregroundu ;) czas na interkom 8-)

Kopalnia dostała kilka zakrętów, a na tąpadłach odsunięto ostatnią szykanę od zakrętu żeby Hołek mógł się shamować :-p

j33mbo
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 19:22

booSTi pisze:Najszybsze Tąpadła - mega asekurancko pojechane i do tego ten prosty opis :clown:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=mutkuD-DsjU
ty masz 6 biegów?

fajny film, fajnie że widać pedały (znaczy stopy)

booSTi
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 19:39

Tak skrzynia 6MT.

A powie mi ktoś, czemu światła przygasały? :?

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 20:35

A to nasze napady, oceńcie sami:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=r-Q_9YRFgDM
Obrazek

ODPOWIEDZ