Zima w górach AD. 2012-2013

Pojeżdżawki, spoty, spotkania, libacje.
ODPOWIEDZ
TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: niebieskie
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Zima w górach AD. 2012-2013

Post 22 gru 2012, o 23:27

eMTi pisze: we wro pada,
Piszesz o tych kilku płatkach?

:giggle:

Marcin

-_-

Krysztal
4 gwiazdki
Auto: rajdowe i cywilne

Post 22 gru 2012, o 23:33

TERZO pisze:
eMTi pisze: we wro pada,
Piszesz o tych kilku płatkach?

Świdnica już przejezdna :mrgreen: Szkoda, że jutro pewnie grama śniegu na drogach już nie będzie...
Obrazek

ECU Master DET3 - montaż, strojenie'

wolek1993
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: 2x Impreza GT MY97 & MY99

Post 23 gru 2012, o 00:45

Wełniacz, Ten film wideo jest prywatny. Przepraszamy za usterki.
A chętnie bym zobaczył bo właśnie myślę jak tu u siebie dobrze zamontować kamerkę w środku (tak żeby też było widać ruchy kierownicy). :evilgrin:
eMTi, Rzeczywiście jak się dokładnie wsłuchać to jest, moje uszy chyba nie są zbyt dobre :roll:

a kamerka w obudowie luzu nie powinno mieć, a czy ma czy nie ma to tylko można sprawdzić "namacalnie" bo gdzieś się mogły zrobić szczególnie jeżeli jest batterypack. Dokładne oględziny trzeba poczynić. :-)

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 23 gru 2012, o 03:01

TERZO, co Ty ściemniasz, piłeś coś, że nie widzisz? :-p A może po prostu po Twojej stronie mniej napadało? :? U mnie było z 2cm dywaniku, ale mimo tego, że spadł śnieg na suchą nawierzchnię, to się zrobił lód i miejscami było bardzo ślisko... fun średni :-/
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

ryjeks
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: mat

Post 23 gru 2012, o 10:36

Czekamy na taki warun: (w Bułgarii już mają :wall: )

Link: http://www.youtube.com/watch?v=1giukVYKH8A

bo na razie to kpina nie zima ;-)
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae

Wełniacz
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: SI GT MY 99

Post 23 gru 2012, o 10:48

wolek1993 pisze: Wełniacz, Ten film wideo jest prywatny. Przepraszamy za usterki.
A chętnie bym zobaczył bo właśnie myślę jak tu u siebie dobrze zamontować kamerkę w środku (tak żeby też było widać ruchy kierownicy). :evilgrin:
Już link działa ;) Tutaj już na przyssawce do bocznej szyby i nie puka

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 12:48

eMTi pisze: TERZO, co Ty ściemniasz, piłeś coś, że nie widzisz? :-p A może po prostu po Twojej stronie mniej napadało? :?

No dokładnie, tutaj spadło kilka płatków na m2 :? za to sążna szklana była...
Marcin

-_-

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 13:47

no szklanka była, co mnie zdziwiło, bo non stop było na minusie od dawna... może grunt był trochę cieplejszy? Albo samochody rozpuszczały? Widać chyba musi być mocniejszy mróz, niż -3, -4.... I jeszcze w ciągu pół godziny 2x mnie policja kontrolowała :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

TERZO
Awatar użytkownika
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 13:59

eMTi pisze: I jeszcze w ciągu pół godziny 2x mnie policja kontrolowała :mrgreen:

Czyżbyś im dawał ku temu powody? :giggle:
Marcin

-_-

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 23 gru 2012, o 14:00

pewnie latał bokami pod Tesco :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 23 gru 2012, o 14:04

TERZO pisze:
eMTi pisze: I jeszcze w ciągu pół godziny 2x mnie policja kontrolowała :mrgreen:

Czyżbyś im dawał ku temu powody? :giggle:
Cholera, może jednak echo Wełniacz - gate?
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 14:10

eeee tam jak jako jedyny jechał bo reszta ciot drogowych się śniegu wystraszyła to zatrzymali ;-)
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 15:07

tak mnie naszło:
jak już policja w tym kraju nasyci się zdjęciami z radarów, i wyłapie wszystkich podwójnych gazowników, to żeby im nie przyszło na myśl wziąć się za nas - to może zawczasu udajmy się gdzieś do głębokiego podziemia, co by tutaj nie dawać powodów filmami "z pozoru" wyglądającymi na niebezpieczne...
wpadnie tu w końcu jakaś pizda z lokalnej dolnośląskiej prasy pod pozorem kolesiostwa z nami zechce wpaść na spota, i zrobi sobie chwytliwy artykuł z fajnymi filmami i zdjęciami, a smrodu już nie posprzątamy...

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 15:13

U mnie to było tak.. Jechałem sobie legnicką w kierunku M ( :mrgreen: ), prawy pas, a co.. ;-) I kątem oka widzę, że zrównuje się ze mną jakiś ciemny samochód... Pusto przed nami, więc myślę, że jakiś lokalny matador chce się zmierzyć... Ja tam mistrzem prostej nie jestem, więc nie daje się łatwo prowokować, wobec czego nawet się nie obróciłem.. Ale jak gościu trąbnął, to już nie omieszkałem skinąć.. I jakież było moje zdziwienie, jak przed moimi oczami ukazała się czarna siena, kolesie w kominiarkach, z czego jeden z nich wychylony przez okno z czerwoną, świecącą pałką.. :? I od razu w głowie zrobiłem sobie fast rewind ostatnich 5 minut i liczyłem kąty wychylenia fury na każdym zakręcie :mrgreen: Ale wyszło, że chyba dramatu nie było, więc nie byłem do końca pewien, o co kaman... Zjechałem na bok, gościu podchodzi i wywala blachę na łańcuchu, więc myślałem, że może chcą coś powęszyć, zainteresowani moim wyglądem mordercy i zakapiora :lol: A gościu na to...:
- Widzi Pan coś?
- To znaczy?
- No czy Pan coś widzi?
- eee.. chyba nie chce Pan powiedzieć, że jechałem bez świateł?
- No tak, całkowicie... Fajnie tak dostać prezent ma święta 200zł i 4pkt?
- Jaaa... A mnie zawsze szlag trafia, jak widzę takich gości bez świateł i się zastanawiam, jak oni mogą jechać, migam zawsze takim! Zatrzymywałem się jakiś czas temu niedaleko latarni i nie wysiadałem, zgasiłem światła, a po jakimś czasie ruszyłem i nie zauważyłem..
- A pił Pan coś?
- Nie, absolutnie, jestem mega przeciwnikiem, dla mnie powinno być 0.0. Mogę dmuchnąć w balonik.
- A tam w balonik, w twarz mi pan dmuchnie. Ooo.. cytrynówka!
- Gdzie tam cytrynówka, guma do żucia.
- Dla mnie to cytrynówka..
- A dla mnie guma do żucia.. No dobra, proszę włączyć przy mnie światełka. O, teraz dobrze. To pouczenie i szerokiej drogi!

:mrgreen: A potem nie mogli odpalić :mrgreen: Ale pojechali.. :-)

Jadąc na chatę i mając wizję, że jutro będzie wiosna, postanowiłem wpaść na B i trochę się pokręcić... Ale po tym, jak potańczyłem na lodzie stwierdziłem, że nie ma co dłużej się kręcić i zacząłem się zawijać, jak zobaczyłem w lusterku koguty :wall: O ile wtedy to była jakaś dochodzeniówka i czułem, że będzie ok, o tyle tutaj był oznakowany radiowóz, a ja zaliczyłem całkiem spore "kąty wychylenia" :mrgreen:
No i znowu dokumenciki itp.. Po czym gość pyta:
- Gdzie Pan jedzie?
- Do domu...
- Przez parking, kręcąc kółka?
- A no tak wpadłem po drodze.. :mrgreen:
- A czemu Pan jest bez pasów?
- No jak to czemu? Odpiąłem, żeby z kurtki wyjąć dokumenty, niech Pan sobie zobaczy, jakie pasy mam z tyłu na kanapie - podchodzę do tego bardzo poważnie :-)
- ok, to proszę uważać, bo dzisiaj bardzo ślisko

:mrgreen: :mrgreen:

I pojechali, ja za nimi, bo akurat tak mi było po drodze, a oni zawinęli się na kolejną miejscówkę, więc coś było na rzeczy..

No i tak to było... :whistle:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 23 gru 2012, o 16:05

eMTi, Ty coś piłeś? :?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 16:09

HA wiedziałem żeś pod Tesco upalał :lol: ciesz się że cię TVN nie namierzyło ty morderco (na pewno kiedyś zabijesz boczna szybą jakiegoś komara :razz: )

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 16:45

pod Tesco to oni potem pojechali sprawdzać.. tam są same słupki, bramki i latarnie ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 17:01

eMTi, no własnie czyli jak by pokombinować można by z tego ułożyć miniSzwarcwald a ty tylko na pustych 700 hektarach ganiałeś :-p

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 gru 2012, o 17:10

burat, no way, tam jest gęsto jak w środku lasu, przeszkody co jakieś 10m.. tam to można co najwyżej pachołkolandię ułożyć i to zdecydowanie nie do latania bokiem.. Ale jest kilka innych miejsc w pobliżu, gdzie można powytyczać sobie trasę, których też nie omieszkałem odwiedzić :-p

Bishop
Awatar użytkownika
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 2.0D

Post 23 gru 2012, o 17:15

coś jest na rzeczy, stali wczoraj na Legnickiej pod Mongolią, przed wjazdem pod Millenijny i kilka radiowozów kręciło się od spotu do spotu

pawlaswrc
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: "22B" RX Colin

Post 23 gru 2012, o 17:23

eMTi, kurde, no nie wiem jak mam Ci gratulować. Z moim szczęściem, to pewnie bym już miał po świętach.
To tak przy okazji dla wszystkich odwiedzających ten wątek:
Wszystkiego dobrego na Święta i oczywiście PRAWDZIWEJ "zimy w górach" :thumb:
Skrzypek - oprawa muzyczna uroczystości ślubnych. Kontakt na PW
Obrazek

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek

Post 23 gru 2012, o 19:16

No to ja trochę o bezmózgich nizinnych kierowcach.
Właśnie wychodziłem z domu z myślą że trochę pojeżdżę bo jak wszyscy zauważyli że od jutra wiosna,a po chwili dzwoni do mnie kolega i mówi żebym sobie dał spokój bo jest wypadek na drodze do Zieleńca i zderzyły się 3 samochody z tego 2 na letnich oponach. :roll:
Zawsze w takich momentach zastanawiam się jakim cymbałem musi być kierowca żeby w góry jechać w grudniu na letnich gumach, zwłaszcza że od dwóch dni trąbią jaka ma być pogoda w weekend. :evil:
Ale jak spadnie pierwszy śnieg to właśnie taki jeden z drugim są pierwsi przy kamerze TVN żeby powiedzieć że "zima zaskoczyła drogowców"
Musiałem się wygadać!! :mrgreen:
Wesołych Świąt wszystkim

Arti
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT Rally Car & STI GH

Post 23 gru 2012, o 19:36

j33mbo pisze:tak mnie naszło:
jak już policja w tym kraju nasyci się zdjęciami z radarów, i wyłapie wszystkich podwójnych gazowników, to żeby im nie przyszło na myśl wziąć się za nas - to może zawczasu udajmy się gdzieś do głębokiego podziemia, co by tutaj nie dawać powodów filmami "z pozoru" wyglądającymi na niebezpieczne...
wpadnie tu w końcu jakaś pizda z lokalnej dolnośląskiej prasy pod pozorem kolesiostwa z nami zechce wpaść na spota, i zrobi sobie chwytliwy artykuł z fajnymi filmami i zdjęciami, a smrodu już nie posprzątamy...
O ile będą w stanie cokolwiek znaleźć w tym spamie. :lol: :-)
A tak poważnie to, tak, słusznie Jimbuś, kilka stron temu była o tym dyskusja, która zakończyła się takimi właśnie wnioskami. Trzeba teraz te pomysły zaimplementować. Będę się niedługo widział z Adminem to zadziałamy.
wojtas. pisze:No to ja trochę o bezmózgich nizinnych kierowcach.
Właśnie wychodziłem z domu z myślą że trochę pojeżdżę bo jak wszyscy zauważyli że od jutra wiosna,a po chwili dzwoni do mnie kolega i mówi żebym sobie dał spokój bo jest wypadek na drodze do Zieleńca i zderzyły się 3 samochody z tego 2 na letnich oponach. :roll:
Zawsze w takich momentach zastanawiam się jakim cymbałem musi być kierowca żeby w góry jechać w grudniu na letnich gumach, zwłaszcza że od dwóch dni trąbią jaka ma być pogoda w weekend. :evil:
Ale jak spadnie pierwszy śnieg to właśnie taki jeden z drugim są pierwsi przy kamerze TVN żeby powiedzieć że "zima zaskoczyła drogowców"
Musiałem się wygadać!! :mrgreen:
Wesołych Świąt wszystkim
Wróciłem stamtąd dwie godziny temu (byłem pobiegać na nartach) i była mega szklanka. Na czarnej drodze okazało się nagle, że jest zero hebla. Ciężko ogarniałem w Żuku a co dopiero na letniej gumie. :? Mijałem się z karetką, mam nadzieje, że za mocno ich nie pokarało za ten brak wyobraźni.
Obrazek

wojtas.
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza R 06,turbo dziadek

Post 23 gru 2012, o 19:40

Karetka to do połamańców na stoku :-|

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 23 gru 2012, o 19:55

wojtas. pisze:Karetka to do połamańców na stoku :-|
Maczo z miasta zza biurek przyjechali na narty... ;-)

ODPOWIEDZ