Korki i moja nieustanna frustracja

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Re: Korki i moja nieustanna frustracja

Post 5 wrz 2011, o 08:54

Dzięki serdeczne. :)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 15 wrz 2011, o 16:08

5 godzin warszawa wrocław spacerkiem. Nie jest tak źle - godzinę dłużej niż normalnie podobnym tempem. Chociaż palant, który zamknął teraz praktycznie całą! gerkówkę ma przy okazji w łeb. :evil:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 15 wrz 2011, o 16:30

Alan, Alan, Alan!, jechales w srodku dnia. Moj rekord to 5,5 do Częstochowy ostatnio... :wall: :wall:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2011, o 16:33

Chloru pisze: Alan, Alan, Alan!, jechales w srodku dnia
nie :)

8-10 katowicka.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 15 wrz 2011, o 16:35

Alan, Alan, Alan! pisze:
Chloru pisze: Alan, Alan, Alan!, jechales w srodku dnia
nie :)

8-10 katowicka.
Nad ranem jest luźniej ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 15 wrz 2011, o 16:37

Alan, Alan, Alan!, no ... wtedy wszyscy jadą do Warszawy a nie wyjezdzaja z. ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2011, o 16:38

So What! pisze: Nad ranem jest luźniej
nad ranem to mnie Owoc na skype męczył jakimś mitśubasszi. :mrgreen:

z resztą dobrze, nieważne. Wolno jeżdżę i mam to na piśmie :evilgrin:

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 15 wrz 2011, o 16:41

Alan, Alan, Alan! pisze: nad ranem to mnie Owoc na skype męczył jakimś mitśubasszi. :mrgreen:
O co? Masturbaszi? Tylko czekać, aż zaczniecie oglądać Japoński Teatr Bukkake... ;)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2011, o 16:45

ky, o Masturbaszi to ładna xywa dla Evo :mrgreen:

subarutux
2 gwiazdki
Auto: Forester 2.0D 09

Post 15 wrz 2011, o 22:44

Porada: trzeba w korkach słuchać programu II. Gdy zasuwają np. Chopina lub Mozarta, odechciewa się jechać i jakoś to schodzi. Ew. rzucą jakąś powieść (którą powinniśmy byli przeczytać jeszcze w szkole, ale większość nie miała czasu). Natomiast nie polecam J.S. Bacha - dynamiczna muzyka i chóry zachęcają do dawania czadu. ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 wrz 2011, o 22:49

subarutux, u mnie normalka Gabriel, Pink Floyd, Marilliony i Dream Theatery. Jeżdżę zawsze tak samo - max płynność ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2011, o 01:27

So What! pisze: Nad ranem jest luźniej
Chloru pisze: Alan, Alan, Alan!, no ... wtedy wszyscy jadą do Warszawy a nie wyjezdzaja z.
ponieważ ja bajki raczej rzadko piszę (a jeżeli już to to zaznaczam), to postanowiłem specjalnie dla Was sprawdzić jak to jest w niedzielę wieczorem :evilgrin:

dodam, że blw-wroc - 60kmh max, to samo katowicka przez 80%, resztę jechałem normalnym swoim tempem - czyli nie tak szybko.
Oczywiście jeżeli bardzo chcecie analizować czy jechała odpowiednia ilość traktorów to mam to na piśmie :evilgrin:

postój to obiad, bo WRX na tym dystansie spalił ponad 3/4 baku - czyli pewno jakieś 11-12l / 100km :evilgrin:
Załączniki
DSC00809_.jpg

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 19 wrz 2011, o 01:32

Alan, Alan, Alan!, nie kichaj w samochodzie, bo się na ekranie dżipiesa ważne rzeczy rozmazują :mrgreen:

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2011, o 01:35

Bergen, ta ważna rzecz nie jest aż tak wielka, ale na cholere rozbudzać wyobraźnie smutnym panom ;-)

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 19 wrz 2011, o 09:16

Alan, Alan, Alan! pisze: to postanowiłem specjalnie dla Was sprawdzić jak to jest w niedzielę wieczorem :evilgrin:
O której jechałeś?
BTW Coś Ci się z cytatami pokiełbasiło ;-)

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 19 wrz 2011, o 10:58

Alan, Alan, Alan! pisze: ergen, ta ważna rzecz nie jest aż tak wielka, ale na cholere rozbudzać wyobraźnie smutnym panom
Też bym się wqurwiał jak bym zobaczył gościa w WRX-ie jadącego katowicką 45 km/h :mrgreen:

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 19 wrz 2011, o 11:07

Alan, Alan, Alan!,
bardzo ładny wynik,
egzamin z jazdy po drogach publicznych zaliczony!
:mrgreen:

mały 5150
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne Zło
Polubione posty: 1 raz

Post 19 wrz 2011, o 11:26

Otworzyli rondo na tym budowanym od pierdyliona lat skrzyżowaniu Al. Jerozolimskich z Łopuszańską. Co za skurwiel uznał, że zielone dla łopuszańskiej powinno trwać 4 razy dłużej niż dla Jerozolimskich. Jechałem w sobotę Jerozolimskimi od strony Pruszkowa, korki gigant na Jerozolimskich, Łopuszańska pusta :evil: I tak podobno od kilku dni, rzygać się chce :wall: Incydentalnie tamtędy jeżdżę ale współczuję tym co jeżdżą tam codziennie :-/
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 19 wrz 2011, o 11:36

mały 5150, nie żaden skurwiel, tylko mądry i dyplomowany pan inżynier ruchu. Pewnie chciał zmniejszyć prędkość tych co Alejami jadą. :wall: :wall:

Jestem za tym, żeby wieszać za jaja na środku nieudanie skonfigurowanego skrzyżowania takich "autorów"

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 wrz 2011, o 12:32

Konto usunięte pisze: Jestem za tym, żeby wieszać za jaja na środku nieudanie skonfigurowanego skrzyżowania takich "autorów"

ta, od razu kastrować może :mrgreen: skoro niedawno uruchomili to teraz "wszyscy " się uczą, jeżeli jest bez sensu to zapewne korekte zrobia, tak jak u nas pokorygowali pare idiotyzmów które korzystając z programów obliczeniowych wprowadzili , czy to "ich" wina że programiści nieuwzględnili czynnika ludzkiego czy czyja ? :razz: :-p :mrgreen:

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 19 wrz 2011, o 12:36

mały 5150, tego skrzyżowania trzeba unikać dopóki nie zrobią go do kompletnego końca. Teraz jest chyba gorzej niż było. A nawet jak już skończą, to nie wiem czy będzie lepiej. Może znowu będzie tunel za niski :-d

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 19 wrz 2011, o 12:43

esilon pisze: ta, od razu kastrować może :mrgreen: skoro niedawno uruchomili to teraz "wszyscy " się uczą, jeżeli jest bez sensu to zapewne korekte zrobia, tak jak u nas pokorygowali pare idiotyzmów które korzystając z programów obliczeniowych wprowadzili , czy to "ich" wina że programiści nieuwzględnili czynnika ludzkiego czy czyja ? :razz: :-p :mrgreen:

Jakoś coraz mniej u mnie wiary w rzetelność i profesjonalizm takich gamoni. Gdyby było kastrowanie, to by się najpierw przygotował jeden z drugim zanim włączy idiotyczny program zmiany świateł.

Najlepszymi doradcami co do świateł są kierowcy, którzy codziennie jeżdżą przez dane skrzyżowanie. Oni powiedzą najwięcej o tym co należy poprawić. Tyle tylko, że ich nikt nie pyta.

Ostatnio była podobna historia w Raszynie. Ludzie zawiadomili media i one dopiero podniosły wrzask. Co powiedział inżynier ruchu? Że wszystko jest w porządku. Dopiero jak wrzawa zrobiła się większa, to przyznał, że "coś się musiało w systemie rozregulować". Nosz w mordę jeża, czy ktoś te systemy monitoruje? :wall: :wall: Przecież straty związane z setkami tysięcy aut stojącymi idiotycznie korku są przeogromne.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 19 wrz 2011, o 12:51

Konto usunięte pisze: Najlepszymi doradcami co do świateł są kierowcy, którzy codziennie jeżdżą przez dane skrzyżowanie. Oni powiedzą najwięcej o tym co należy poprawić. Tyle tylko, że ich nikt nie pyta

pyta pyta, czasem siedzą cały dzień ludzie na skrzyżowaniu i licza samochody ;-)

podobno zawsze dokonuje sie korekty po paru dniach testowych, jak sie nie da "zmusic" tłumu do zmiany ( celem udrożnienia ułatwienia gdzies indziej;) ) to trudno, przyjedzie telewizja i przestawi sygnalizację :mrgreen:

p.s. no wiem wiem, czasem faktycznie trudno zauwazyć jakikolwiek sens* w organiacji ruchu ;-)

* bo go nie ma :)

edit jest teraz do bani ;-)

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2011, o 13:01

mały 5150, wspolczuje. Za to w weekend wyjezdzalem dla testu Kleszczowa. Mam wrazenie, ze jest minimalnie lepiej ;-)

Rada dla Ciebie - uciekaj z Jerozolimskich kolo Leroy Merlin, ewentualnie dalej w Ryzowa.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 wrz 2011, o 14:00

Czy ktoś wie jak sprawdzić czy droga z Grójca do Rawy Mazowieckiej nadal jest w remoncie.
To znaczy czy są wahadła, i kiedy jest planowane zakończenie tych robót.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

ODPOWIEDZ