Koniec świata szwoleżerów

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Koniec świata szwoleżerów

Post 29 lis 2011, o 00:31

tablet że lans? a z jakiej niby paki? taki sam sprzęt i taka sama nowość jak kiedyś najzwyklejszym komputer 20 lat temu. i nikt dziś nie powie, że komputer sł¨ży do lansu. Za chwilę tablety będzie miał każdy z holograficzną klawiaturą albo inną cholerą i co? wtedy też lans będzie?
Lansem będzie nie mieć, tak jak dziś komórki.
A dla dam iPady najlepsze ze wszystkiego. Rozumieją, potrafią użyć... wiem co mówię.
A jak ktoś głupi, to się z tym obnosi. Albo robi se z tego świątynię.
Prawdę mówiąc w czasach kiedy w zasadzie wszystko jest na wyciągnięcie ręki, to PYTAM JA WAS, na czym może polegać lans? Przecież nawet można wziąć kredyt i kupić debilnie drogi samochód, spłacać go latami, ale szpanować... jest wszystko pod reką. W jakim celu.

Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 29 lis 2011, o 00:34

Arno, kwestia mentalności. Dla jednych to żałosne, dla innych - lans.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 29 lis 2011, o 00:36

Arno pisze: W jakim celu.

Zawsze w tym samym. Żeby sąsiada wkurzyć.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 29 lis 2011, o 00:40

Arno pisze: Prawdę mówiąc w czasach kiedy w zasadzie wszystko jest na wyciągnięcie ręki, to PYTAM JA WAS, na czym może polegać lans? Przecież nawet można wziąć kredyt i kupić debilnie drogi samochód, spłacać go latami, ale szpanować... jest wszystko pod reką. W jakim celu.

Nic dodać nic ująć. Piękna moim zdaniem definicja lansu:

Lans jest to kupowanie rzeczy, których nie potrzebujesz, za pieniądze, których nie masz aby zaimponować osobom, które i tak cię nie lubią.
So What! pisze: Dla jednych to żałosne, dla innych - lans.

A to nie to samo z grubsza? ;-)

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 29 lis 2011, o 00:50

Niektórzy kupuja bo potrzebują ,a inni najpierw kupują i pózniej szukają na siłę zastosowania .Taka różnica :mrgreen:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 29 lis 2011, o 00:51

Konto usunięte pisze:
A to nie to samo z grubsza? ;-)
Nie. Żaden lans vs. może być lans.

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 29 lis 2011, o 01:24

Alan, Alan, Alan! pisze: Jedyne co kojarzyłem, to, że dawali do tego abonament na skrzynię biegów.
No właśnie nie dawali. Tylko prawo pierwokupu za ,,no-chyba-cię-pojebało'' luidorów.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 29 lis 2011, o 01:39

Arno pisze: A jak ktoś głupi, to się z tym obnosi. Albo robi se z tego świątynię.
+1
Konto usunięte pisze: Lans jest to kupowanie rzeczy, których nie potrzebujesz, za pieniądze, których nie masz aby zaimponować osobom, które i tak cię nie lubią.
+1

niedawno szukałem tabletu, stanęło na telefonie - nie jakimś wypasionym, normalny zwykły smart. Po prawie 2 miesiącach nabrałem pewności, że przy okazji kupowania gadżetów będzie i tablet - także jakiś zwykły. Bardzo wygodne urządzenie na kibel, na fajka i na kanapę - telefon o ciupinkę za mały.

a i używam tapatalka od ponad miesiąca :evilgrin:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 29 lis 2011, o 10:56

danikl pisze:Niektórzy kupuja bo potrzebują ,a inni najpierw kupują i pózniej szukają na siłę zastosowania .Taka różnica :mrgreen:
Będę bronił gadżeciarstwa jak niepodległości. O! :mrgreen:
czarne jest piękne...

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 29 lis 2011, o 12:21

Konto usunięte pisze:Lans jest to kupowanie rzeczy, których nie potrzebujesz, za pieniądze, których nie masz aby zaimponować osobom, które i tak cię nie lubią.
o ile dobrze pamiętam, to kiedyś ten tekst (cytat z kogoś znanego) robił za definicję snobizmu. ale... co za różnica :giggle:

a z tym tabletem, to właśnie o to mi chodzi, że - według mnie - jak chcesz mieć komputer, to używaj laptopa (albo komputera), jak chcesz mieć coś pod rękę, to smartfon jakiś, z większym ekranem.
a tablet, jest ani poręczny ani komputer, za to ma (zazwyczaj) zajebisty futerał.
Alan, Alan, Alan! pisze:Bardzo wygodne urządzenie na kibel, na fajka i na kanapę
no, tutaj się odrobinę broni, ale - to już moja stetryczała natura do głosu dochodzi - wolę papierową książkę. najlepiej grubą, bez obrazków, i w którą mogę się zatopić.

(specjalnie to napisałem, żeby podkreślić, że czytam analogowe książki. taki lans.)
:-p :-p :-p

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 29 lis 2011, o 12:23

damaz pisze:
Alan, Alan, Alan! pisze:Bardzo wygodne urządzenie na kibel, na fajka i na kanapę
no, tutaj się odrobinę broni, ale - to już moja stetryczała natura do głosu dochodzi - wolę papierową książkę. najlepiej grubą, bez obrazków, i w którą mogę się zatopić.
A jak papier miękki to już 2w1 ;-) :mrgreen:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 29 lis 2011, o 12:30

nie mam kina domowego, ekspresu do kawy,nie mam DVD ( poza tym w kompie), nie mam nawet laptoka :o

zapewne nikogo to nie obchodzi ale przyjemnie sobie tak z rana lansnąć :-p

edit:byłbym zapomniał: telewizor mam kineskopowy :giggle:

zofija
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 29 lis 2011, o 12:32

Bo tam widać do tych Kielc, to cywilizacja jakoś wolniej dociera :razz:

;-) :mrgreen:
Czarownica prawdę Ci powie :D

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 12:33

damaz pisze: jak chcesz mieć komputer, to używaj laptopa (albo komputera)
u mnie mało wygodne, mam 17"
damaz pisze: a tablet, jest ani poręczny ani komputer
robisz jeden błąd, tablet to dla Ciebie iPad 10" ;-) Są różne, 5", 7" i właśnie takie bym brał pod uwagę. Miałem wziąć 5" Dell Streak, ale jako telefon to już trochę duża cegła.
damaz pisze: jak chcesz mieć coś pod rękę, to smartfon jakiś,
większe rozsądne smartphony są drogie, stanowczo za drogie jak na sprzęt, który w Wiśni przyy pierwszej okazji wyląduje z hukiem na glebie ;-) No tak mam ;-)

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 29 lis 2011, o 12:47

esilon pisze:telewizor mam kineskopowy :giggle:
snob

:mrgreen:
Alan, Alan, Alan! pisze:robisz jeden błąd, tablet to dla Ciebie iPad 10" ;-) Są różne, 5", 7" i właśnie takie bym brał pod uwagę. Miałem wziąć 5" Dell Streak, ale jako telefon to już trochę duża cegła.
rzeczywiście, o 5" tablecie nie pomyślałem. na szczęście tamten, który mnie sprowokował to był chyba ten 10", więc argument nieporęczności został utrzymany.
jak mi się odmieni i zapragnę lansu (tableta (czy też tabletu), w sensie), to się zgłoszę na lekcje.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 29 lis 2011, o 13:41

damaz, słyszałem, że nowy Galaxy Note też nie jest zbyt poręczny jako telefon (5,3 cala przekątnej). ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 13:45

Chloru, luz. Moda się dostosuje. Wystarczą luźne spodnie z wielkimi kieszeniami i już jest poręczny. ;-)
czarne jest piękne...

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 29 lis 2011, o 14:07

Moim zdaniem 4,3 w SGSII w zupełności wystarcza. Jako telefon (w miarę poręczny) i do przeglądania netu na kanapie.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 14:08

vibowit pisze: Chloru, luz. Moda się dostosuje. Wystarczą luźne spodnie z wielkimi kieszeniami i już jest poręczny.
teraz będzie przynajmniej jakieś wytłumaczenie dlaczego małolaty śmigają z gaciami zsuniętymi z tyłka :mrgreen:

Galaxy Note to połączenie tel i tabletu, coś jak ten Dell. I imo ma sens jeżeli na codzień nosimy zwykły mały tel za 300, a wg potrzeb przekładamy kartę ;-)
Godlik pisze: Moim zdaniem 4,3 w SGSII w zupełności wystarcza.
dokładnie tak, chociaż jak na moje barbarzyńskie podejście do rzeczy nie przytwierdzonych na stałe do ciała jest za drogi.

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 14:27

przekładanie karty jest zupełnie bez sensu. miało by to jakiś tam sens, gdyby był jakiś klon karty.
Jak mam nosić 2 urządzenia i żonglować kartą by mieć telefon i trochę za duży telefon to już wolę telefon i ultrabooka. :evilgrin:
czarne jest piękne...

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 14:35

vibowit pisze: Jak mam nosić 2 urządzenia
nie nosić. Ja początkowo zakładałem plan, że na podróże przekładam a do plucia w słuchawkę na codzień 99% dni w roku używam małego gracika za 300 pln. No ale w życiu bym nie żonglował kartą, za dużo roboty ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 14:43

Alan, Alan, Alan!, hmmm. Kupować urządzenie, bo niby wygodne i używać przez 3,65 dnia w roku. Bez sensu. :evilgrin:
czarne jest piękne...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 15:04

Alan, Alan, Alan! pisze: który w Wiśni przyy pierwszej okazji wyląduje z hukiem na glebie No tak mam

Wymyslili juz bardzo zmyslne uchwyty samochodowe do tych zabawek ;-) I mialbys zalatwiony temat onboardow on-demand ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 15:05

oj, ale się dowaliłeś. Nie chce mi się rozpisywać i nie mam zamiaru się tłumaczyć. Przyjmij argument "bo tak" :p
Chloru pisze: Wymyslili juz bardzo zmyslne uchwyty samochodowe do tych zabawek
a tak, użyłem raz czy dwa uchwytu. Za dużo noszenia tego wszystkiego. Pakowanie, rozpakowywanie, przyklejanie odklejanie. Może dlatego mi podróże zajmują mniej czasu. Nie mam przygotowywania do opuszczenia lotniska i całej procedury startowej :p

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 29 lis 2011, o 15:08

Alan, Alan, Alan!, to do mnie, czy Chlora? :-)

EDIT: jednak do mnie. Bez sensu. :-p
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, o 15:10 przez vibowit, łącznie zmieniany 1 raz.
czarne jest piękne...

ODPOWIEDZ